Opony zimowe - oceny/opinie
-
dario37
- Samochód: Seat Ateca 1.4TSI /KIA SPORTAGE MHEV 2022 BL
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: Opony zimowe - oceny/opinie
Nie wiem czy jak będzie zima"zimowa" czy głosnośc opon cos tu zmieni.Wazne,żeby w śniegu spełniały swoja rolę 
Seat Ateca 1.4 TSI DSG7 /KIA SPORTAGE MHEV 2022 BL
-
hunter123
- Samochód: Seat Ateca - TSI 2.0 190KM DSG7 4Drive XC Capp/Bei
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
dopytałem handlowca odnośnie modeli jakie oferuje. zapewne odpisze w poniedziałek...
mam doświadczenie z zimowymi nokianami I continetalnami - było OK, ale Pirelli dla mnie jest "tabula rasa"...
Ciekawostka odnośnie "bezpieczeństwa": w czerwcu musiałem wziąć auto z wypożyczalni w Hiszpanii (Oviedo). Dostałem Opla Mokkę. Po 300 km zatrzymalem się na papierosa I popatrzyłem na laczki: z tyłu z lewej - Conti, z tyłu z prawej - Michelin, a na ośce - 2 x Kormoran!!!
)
mam doświadczenie z zimowymi nokianami I continetalnami - było OK, ale Pirelli dla mnie jest "tabula rasa"...
Ciekawostka odnośnie "bezpieczeństwa": w czerwcu musiałem wziąć auto z wypożyczalni w Hiszpanii (Oviedo). Dostałem Opla Mokkę. Po 300 km zatrzymalem się na papierosa I popatrzyłem na laczki: z tyłu z lewej - Conti, z tyłu z prawej - Michelin, a na ośce - 2 x Kormoran!!!
-
kidzi
- Samochód: 1.4 TSI DSG
siemka. pytanko do obeznanych..czy trzeba montować czujniki ciśnienia przy zmianie felg.. czy w atece da rade to skasowac..
xcellence 1.4TSI /DSG/ Nevada White
-
kidzi
jak doczytałem to wszystkie nowe auta po 2014 muszą mieć monitorowane ciśnienie. jest bezpośrednie montowane w oponach i pośrednie z układu ABS i ESP...jak jest w atece? tego nie znalazłem....wiem że z naszego komputerka można zresetować po zmianie opon więc obstawiam za tym drugim
- michal 76
- Samochód: Seat Ateca 1.4 DSG XCELLENCE 4 Drive VW Passat
- Podziękował: 77 razy
- Otrzymał podziękowań: 145 razy
Muszą mieć. W Atece sprzedawca mnie zapewniał że możesz dopisać 8 czujników ciśnienia ( na dwa komplety felg)kidzi pisze: ↑20 sie 2017, 17:07jak doczytałem to wszystkie nowe auta po 2014 muszą mieć monitorowane ciśnienie. jest bezpośrednie montowane w oponach i pośrednie z układu ABS i ESP...jak jest w atece? tego nie znalazłem....wiem że z naszego komputerka można zresetować po zmianie opon więc obstawiam za tym drugim
- JERRY
- Samochód: Seat Ateca, Seat Alhambra
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
W Atece działa to na podstawie ABS-u.
SEAT ATECA 2.0TDI, 150KM Xcellence, 4drive
-
kidzi
no to JERRY i michal 76 zastanówcie się bo dalej jestem w kropce.. obydwoje macie xcellence więc nie możecie mieć różnego systemu TPMS