OBDeleven
- Endrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 101 razy
- Otrzymał podziękowań: 183 razy
- Kanisz
- Samochód: Seat Leon ST 1.5TSi
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Re: OBDeleven
Czyli nie potrzebuję żadnych aplikacji kodeków itd, wystarczy, że OBD11 wykonam instrukcję... :
Aktywacja VIM
Aplikacje
Video in motion
Wybierz jedną z opcji:
- VIM
- VIM / MirrorLink
- Deactivate
... I będę mógł wyświetlać filmy z z np karty SD lub z tel, czy tylko z CD /?
... Podobno VIM się rozłącza powyżej 10km/h jest opcja wyłączenia tej blokady /?
- Endrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 101 razy
- Otrzymał podziękowań: 183 razy
-
geranium
- Samochód: SEAT ATECA 1.5 DSG
- Otrzymał podziękowań: 44 razy
zawsze myślałem że musi być możliwość odtwarzania filmów na postoju a to dawała tylko "+".. aby potem można to było obejść
podobna informacja jest w "APLIKACJACH"..
co innego jest odtwarzanie filmów a co innego oglądanie filmów w ruchu..
przynajmniej tak mi się wydawało
-
mczelny2401
- Samochód: LEON FR 2.0 TSI 190
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 37 razy
Tak właśnie jest jeśli jeśli nie odtworzysz filmu na postoju to zdjęcie blokady nic nie daje. Blokada umożliwia odtwarzanie podczas jazdy a nie dodaje możliwość odtwarzania jakiś nowych formatówgeranium pisze: ↑15 sie 2020, 11:29zawsze myślałem że musi być możliwość odtwarzania filmów na postoju a to dawała tylko "+".. aby potem można to było obejść
- Kanisz
- Samochód: Seat Leon ST 1.5TSi
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Czyli jednak bez Navi +, nie da rady /?
1 Czy można to zrobić software owo /?
2 Czy ten moduł VIM montowany jest we wszystkich nowych Seatach, czy tylko z Navi + i konieczne jest dodanie dedykowanego modułu VIM/?
3 Czy Ci co mogę odtwarzać filmy na postoju, mogą to czynić z dowolnego nośnika czy tylko z DVD/?
2 Czy ten moduł VIM montowany jest we wszystkich nowych Seatach, czy tylko z Navi + i konieczne jest dodanie dedykowanego modułu VIM/?
3 Czy Ci co mogę odtwarzać filmy na postoju, mogą to czynić z dowolnego nośnika czy tylko z DVD/?
- tomal218
- Samochód: Seat Ateca MY18
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 57 razy
Navi bez + kodujesz vim puszczasz film z telefonu i w czasie jazdy dziala jak sie myle to niech ktos mnie poprawiKanisz pisze: ↑17 sie 2020, 0:59Czyli jednak bez Navi +, nie da rady /?
oso soplón !!! 
- greg_the_lazy
- Samochód: Ateca FR 1.4 TSI 7DSG - Rodium Grey
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
No nie...
Jeżeli jednostka multimedialna pozwala na odtwarzanie filmów na postoju - z karty SD lub CD - to włączenie VIM pozwoli na odtwarzanie filmów w trakcie jazdy.
Jeżeli chce się oglądać filmy puszczane na telefonie np. YouTube'a, to trzeba mieć możliwość wrzucenia ekranu z telefonu na jednostkę, dla telefonów z androidem wymagany jest ROOT i odpowiednie aplikacje.
Jeżeli chce się oglądać filmy puszczane na telefonie np. YouTube'a, to trzeba mieć możliwość wrzucenia ekranu z telefonu na jednostkę, dla telefonów z androidem wymagany jest ROOT i odpowiednie aplikacje.
Ostatnio zmieniony 17 sie 2020, 22:48 przez greg_the_lazy, łącznie zmieniany 1 raz.
Ateca FR 1.4 TSI 7DSG - Rodium Grey
- hetman72
- Samochód: Seat ATECA FR 2.0 TSI DSG 4Drive Biały
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
I jeszcze nie każdy telefon się do tego nada, przerabiałem to z LG G4, który niby miał na to pozwalać a tu zonk, nie da się.greg_the_lazy pisze: ↑17 sie 2020, 10:44Jeżeli chce się oglądać filmy puszczane na telefonie np. YouTube'a, to trzeba mieć możliwość wrzucenia ekranu z telefonu na jednostkę, dla telefonów z androidem wymagany jest ROOT i odpowiednie aplikacje.
Seat ATECA FR 2.0 TSI DSG 4Drive Biały