Czas oczekiwania na Atekę

Wszelkie dyskusje związane z zakupem Seata Ateca i Cupry Ateca
Awatar użytkownika
Exmister
Samochód: Ateca 1.4 Xcellence 2018
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Czas oczekiwania na Atekę

Post autor: Exmister »

Ostatnio jak pytałem to data produkcji skoczyła z 31 na 36 tydzień roku, czyli z tego tygodnia na początek września, więc jeszcze może da radę? Pytanie czy taka zmiana nie pociągnie za sobą kolejnego opóźnienia, bo tego już bym nie zdzierżył.
Niestety mój handlowiec jest na urlopie od poniedziałku jak na złość... Może jest nadzieja, albo brać Leona z dsg od ręki? ;)
Nie ma to jak nastawić się na maj/czerwiec, a tu nawet wrzesień nie jest pewny teraz... ehh :(

Seat Ateca | 1.4 Eco TSI 150KM | Xcellence | Rodium Grey | Panorama
Obrazek

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Awatar użytkownika
Hiszpanka
Samochód: Ateca Xcellence 1.4 TSI, DSG, 4Drive, Samoa Orange

Post autor: Hiszpanka »

Handlowca na pewno ktoś zastępuje - inny handlowiec lub jego szef. Ja bym nie czekał, tylko udał się do salonu porozmawiać. Nawet jeśli przesunie się o miesiąc, to uważam, że warto. W końcu autko ma posłużyć co najmniej kilka lat ;)
Ateca Xcellence | 1.4 Eco TSI 150 KM | DSG | 4 DRIVE | KH74YT | Alcantara Brown | Comfort Assistant Plus | Navi System Plus | Full Link| Alarm | Podgrzewana szyba| Elektryczna klapa | Ogrzewanie postojowe | 18" Performance MACHINED | Samoa Orange

dario37
Samochód: Seat Ateca 1.4TSI /KIA SPORTAGE MHEV 2022 BL
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: dario37 »

Kolejny raz aż trudno w to uwierzyć,że na Seata trzeba tak długo czekać.Ja czekałem tylko 6 m,ale 8 to juz przesada.Chociaż mój znajomy zamówił Astrę w sedanie na początku czerwca i odbiór ma 4 pażdziernika...Autko produkowane w Gliwicach,ale większośc jedzie za granicę.
Seat Ateca 1.4 TSI DSG7 /KIA SPORTAGE MHEV 2022 BL

Awatar użytkownika
Hiszpanka
Samochód: Ateca Xcellence 1.4 TSI, DSG, 4Drive, Samoa Orange

Post autor: Hiszpanka »

Czekać teraz trzeba na wiele marek, nie tylko na Seata. Bardziej to chyba zależy do modelu auta niż marki. Są takie co mają "branie" i nawet reklamy w TV nie zobaczysz, a inne się reklamują co chwilę i są dostępne "bez kolejki" z dużym rabatem.
Sądzę, że ludzie przestają powoli kupować auta "co Niemiec płakał jak sprzedawał" w komisach i wybierają nowe prosto z fabryki, a to świadczy pośrednio o tym, że naszych rodaków ( w tym nas) stać na więcej ;)
Może auta "z drugiej ręki" wrócą do łask, ale dopiero kiedy w komisach przestaną kręcić przebiegi i składać z trzech aut jedno :)
Ateca Xcellence | 1.4 Eco TSI 150 KM | DSG | 4 DRIVE | KH74YT | Alcantara Brown | Comfort Assistant Plus | Navi System Plus | Full Link| Alarm | Podgrzewana szyba| Elektryczna klapa | Ogrzewanie postojowe | 18" Performance MACHINED | Samoa Orange

nkbor
Samochód: Ateca Style 1.4 Manual

Post autor: nkbor »

Właśnie otrzymałam wiadomość ,że moja Ateca z winy fabryki przeskoczyła na 39 tydzień.
Na otarcie łez dołożą opony zimowe Nokian jako rekompensatę za dłuższe oczekiwanie.
Ateca Syle 1,4 TSI 150 KM /Manual / Nevada White/Alcantara Black /Media Plus/Kamera/Podgrzewana przednia szyba/Martwy Punkt i trochę dodatków :D

hunter123
Samochód: Seat Ateca - TSI 2.0 190KM DSG7 4Drive XC Capp/Bei

Post autor: hunter123 »

Cierpliwość jest gorzka, ale jej owoc jest słodki. (Rousseau) :-)
Ja swoją odbieram 1-go września, "za karę" za 41 dni czekania wywoskują mi auto...

Carlos
Samochód: Seat Ateca Xcellence 1.4 Tsi 150 km Nevada White

Post autor: Carlos »

U mnie też podobnie . Był już 33 tydzień potem 35 a teraz 38 :( oby to był już ostatni termin . Auto zamówiłem 14 kwietnia w Krk .
Seat Ateca Xcellence 1.4 TSI 150 km Nevada White

nkbor
Samochód: Ateca Style 1.4 Manual

Post autor: nkbor »

Moja zamówiona 13.04 termin 39. Nie ogarniam, ale pewnie zjadą razem do Polski
Ateca Syle 1,4 TSI 150 KM /Manual / Nevada White/Alcantara Black /Media Plus/Kamera/Podgrzewana przednia szyba/Martwy Punkt i trochę dodatków :D

Carlos
Samochód: Seat Ateca Xcellence 1.4 Tsi 150 km Nevada White

Post autor: Carlos »

Oby tak było :D
Seat Ateca Xcellence 1.4 TSI 150 km Nevada White

Hedelius
Samochód: SEAT Ateca Ecellence|1,4 TSI manual|150KM

Post autor: Hedelius »

Podczas rozmów straszono mnie że czas oczekiwania będzie ok 5-6 miesięcy. Zamówiłem auto do produkcji na początku lutego 2017 i po 2 tygodniach otrzymałem maila z salonu że mają odp. z fabryki o terminie produkcji na połowę kwietnia 2017. Auto odebrałem pod koniec kwietnia 2017. Czekałem ok 3 miesiące.
SEAT Ateca Ecellence|1,4 TSI manual|150KM|Mato brown|trzy drobne opcje|

ODPOWIEDZ