... i może AA nie jest złe i nawet bardzo przydatne za to jest bardzo niestabilne.
Wystarczy podłączyć inny tel z AA i potem nasz z którego korzystamy na codzień, czasami trzeba odczekać dłuższy czas bo nie che nawiązać połączenia, a CarPlay startuje w 2sek zawsze i wszędzie np. na zwykłym iPhone 6
W najmniej oczekiwanym momencie AA potrafi się zresetować, właśnie wtedy kiedy np w Waze chcę dać zgłoszenie lub kiedy muszę skręcić na skrzyżowaniu . Najbardziej zawiesza się kiedy stracę zasięg internetu.
Sam czas uruchomienia po podłączeniu kabla to ok 20s i czasami więcej.
Jak się nie grzebie po aplikacjach to może i można przejechać większość dystansu bez ekscesów... ale czasami trzeba np. dać zgłoszenie w Waze
Ale na plus AA jest ładniejsze ma bardziej kolorowy wyświetlacz w odtwarzaczach muzycznych ,
Za to plusy CarPlay to bardzo stabilne połączenie nawet offline kiedy brakuje zasięgu.
Bardzo szybko startuje ok 2s pełne uruchomienie.
Więcej aplikacji na ten moment m.in.Yanosik, AutoMapa itd...
Możliwość korzystania bezprzewodowo za pomocą adaptera.
Ale CarPlay ma tez minusy, brzydki interfejs, brak kolorowych grafik przy odtwarzaczach, nie działa YouTube Music w darmowej wersji po przelączeniu np na mapy lub coś innego ...
Ogólnie sam więcej korzystam z Android Auto, głównie z WAZE i mam nadzieję że jeszcze poprawią tę aplikację na lepsze.
Działa Wam kompas w Waze /?
Mi od kilku aktualizacji pokazuje się tylko martwy celownik...