chris pisze: ↑19 wrz 2020, 12:11
A co do Cupry na 16"
No ja tego nie widzę
Kochany, dla chcącego nic trudnego - ja bez względu na wersję (niestety nie Cupra, ale wiele elementów wyglądu moja przyszła Ateca będzie na pewno miała

) będę miał 16", wielosezonowe na bank i nikt mi w tym nie przeszkodzi.
Ja mniej więcej co dwa dni robię sobie sesję z najbardziej popularnych kanałów YT (według mnie najlepszy jest Stop Cham - najlepsza jakość nagrań oraz najciekawsze sytuacje drogowe, poza tym najdłuższe "odcinki" i chyba najczęściej) prezentujących nagrania z kamer samochodowych i mam zdanie identyczne jak Twój znajomy. A już czarna krew mnie zalewa jak po raz kolejny widzę wyprzedających, zajeżdżających drogę i hamujących na zasadzie zemsty za : za długą według nich jazdę lewym pasem (blokowanie ?), za długie wyprzedzanie, mrugnięcie światłami lub nie daj Boże ostrzegawcze trąbnięcie po niebezpiecznym lub zagrażającym bezpieczeństwu manewrze (wyprzedzanie na ciągłej, na przejściu lub nieustąpienie pierwszeństwa, czytaj zajechanie drogi).
A odnośnie stylu jazdy polskich kierowców, to kiedyś gdzieś ktoś napisał, że między innymi "dla naszych" (w Rosji i dawnych ich republikach jest jeszcze gorzej) przepisy ruchu drogowego, to wyłącznie lekka, delikatna sugestia, co do sposobu poruszania się, na zasadzie - czy ewentualnie mógłbyś jeździć tak i tak.