Nie lepiej zdać się po prostu na ASO w kwestii wyboru zalecanego oleju, niż wymyślać koło na nowo?F_Underwood pisze: ↑30 paź 2020, 20:04Odebrałem już po folii i powłoce, a teraz mam już 1200km i przymierzam się do wymiany oleju ale... nie mam pojęcia jaki wybrać - mogę Was prosić o podpowiedź??
Cupra Ateca FL 2020
-
BShKF
- Samochód: Cupra Ateca 2020
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Re: Cupra Ateca FL 2020
-
F_Underwood
- Samochód: Cupra Ateca FL
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Dzięki uprzejmości firmy, która zajmowała się zabezpieczeniem samochodu ominie mnie robienie zdjęć (przy okazji fajna pamiątka:)), tak więc zapraszam Was do obejrzenia mojego auta
Poniżej link:
https://www.facebook.com/KuroDetailing/ ... 3826607521
PS jeśli będziecie szukać firmy, która zabezpieczy Wam auto to szczerze polecam odwiedzić właśnie KURO w Krakowie.
Poniżej link:
PS jeśli będziecie szukać firmy, która zabezpieczy Wam auto to szczerze polecam odwiedzić właśnie KURO w Krakowie.
-
F_Underwood
Bardzo proszę - poniżej zdjęcia, o które prosiłeś. Zrobiłem w garażu bo pogoda dzisiaj marna, a poza tym to im ciemniej tym efekt jest ciekawszy.F_Underwood pisze: ↑31 paź 2020, 6:26
Ależ proszę Pana, jakbym śmiał Panu odmówićDzisiaj zrobię kilka zdjęć i podeślę
![]()
Mam nadzieję, że o taki efekt Tobie chodziło... jeśli nie, to pisz - zrobię nowe

- Za ten post autor F_Underwood otrzymał podziękowanie:
- Misiek (01 lis 2020, 1:38)
- Ocena: 4.76%
-
F_Underwood
No niby tak ale wówczas byłoby przecież zbyt łatwoBShKF pisze: ↑31 paź 2020, 11:38Nie lepiej zdać się po prostu na ASO w kwestii wyboru zalecanego oleju, niż wymyślać koło na nowo?F_Underwood pisze: ↑30 paź 2020, 20:04Odebrałem już po folii i powłoce, a teraz mam już 1200km i przymierzam się do wymiany oleju ale... nie mam pojęcia jaki wybrać - mogę Was prosić o podpowiedź??![]()
Jeśli mogę zapytać, a jak jest w w Twoim przypadku jaki olej i co ile wymiana?
-
BShKF
- Samochód: Cupra Ateca 2020
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Jestem dopiero przed pierwszą wymianą oleju. Wiem, że powinno się go zmienić przy przebiegu około 2000 km, a ja już mam ~3000 km, ale chcę przeciągnąć tę wymianę do momentu zmiany opon na zimowe, tak aby załatwić obie rzeczy za jednym razem i nie tracić niepotrzebnie czasu.F_Underwood pisze: ↑31 paź 2020, 18:02Jeśli mogę zapytać, a jak jest w w Twoim przypadku jaki olej i co ile wymiana?
W kwestii wyboru oleju zaufam ASO. A co do kolejnych wymian, to mam ten pakiet bezpłatnych przeglądów na 5 lat i zamierzam korzystać tylko z niego, tzn. kiedy komputer wskaże, że trzeba jechać na serwis, to pojadę. Prawdopodobnie przed zakończeniem tego okresu auto zmieni już właściciela
Przy okazji, na jakie zimówki do Cupry się zdecydowaliście?
-
F_Underwood
Ja wziąłem Michelin Pilot Alpin 5 tylko, ze 18” (225/50) w komplecie z felgami Momo Revenge Black Matt
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2503 razy
Niestety chyba wyłącznie dla wąskiego grona odbiorców, bo nic się nie wyświetla i żąda zalogowania. Inne strony FB przeglądam bez logowania, chociaż od czasu do czasu nęka logowaniem.F_Underwood pisze: ↑31 paź 2020, 17:35Dzięki uprzejmości firmy, która zajmowała się zabezpieczeniem samochodu ominie mnie robienie zdjęć (przy okazji fajna pamiątka:)), tak więc zapraszam Was do obejrzenia mojego auta![]()
Poniżej link:
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2503 razy
Dzięki serdeczne za fotki - ale przyznam, że jestem mocno zawiedziony, ponieważ spodziewałem się efektu bardziej wyrazistego. Może z czymś pomyliłem, ale wydawało mi się, że te listwy miały jeszcze to wspaniałe miedziane logo na początku. A projektory gdzieś na zdjęciach świeciły o wiele mocniej, jaśniej. Tak jakby w tych pożałowali na solidne LED'owe oświetlenie. Może jednak jak je robiłeś było jednak trochę za jasno i w kompletnych ciemnościach wyglądałoby to znacznie lepiej, a na tamtym zdjęciu albo logo wmontowali w Photoshopie, albo też robili w ciemnościach. Jednak mimo mojego zawiedzenia jeszcze raz bardzo dziękuję.F_Underwood pisze: ↑31 paź 2020, 17:45Bardzo proszę - poniżej zdjęcia, o które prosiłeś. Zrobiłem w garażu bo pogoda dzisiaj marna, a poza tym to im ciemniej tym efekt jest ciekawszy.F_Underwood pisze: ↑31 paź 2020, 6:26
Ależ proszę Pana, jakbym śmiał Panu odmówićDzisiaj zrobię kilka zdjęć i podeślę
![]()
Mam nadzieję, że o taki efekt Tobie chodziło... jeśli nie, to pisz - zrobię nowe
![]()
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 
-
F_Underwood
Czekałem, aż zgaśnie światło w garażu ale niestety jest czujnik ruchu i za każdym razem jak już prawie miałem ujęcie to "cyk" i oświetlenie się włączało