Ateca - kiedy nowy model, lifting?
-
Rafiner
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG FR
- Podziękował: 121 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Re: Ateca - kiedy nowy model, lifting?
Bez obrazy, ale deska ze srebrnymi akcentami nie podoba mi się. Do Style ok, ale Excel lub FR powinny byc piano black, mimo że się latwiej rysuje.
Srebrny wygląda biednie jak w Golfie Comfortline.
Też przednie plastiki przy halogenach teraz wystają jak doklejone, podobnie tylna atrapa srebrna. Tak jakby na siłę zrobili.
Srebrny wygląda biednie jak w Golfie Comfortline.
Też przednie plastiki przy halogenach teraz wystają jak doklejone, podobnie tylna atrapa srebrna. Tak jakby na siłę zrobili.
Ateca 1.5 tsi DSG, Radium Grey, wersja FR + extrasy. Eko-pierdoly powyłączane i LPG KME zalozone. 
- Endrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 101 razy
- Otrzymał podziękowań: 183 razy
Nowe finansowanie Ateci to jakaś porażka, jednak będzie przesiadka na inne auto. Byłem w ASO i auto skonfigurowane takie jak chciałem 135tys. czyli 10tys. więcej niż te którym jeżdżę a rata 450 zł większą. Dzisiaj nawet opiekun sam powiedział że najlepiej teraz wychodzi nowy Leon. Chyba nastawiają się na sprzedaż Leona. Oczywiście jeździłem i warto się zastanowić.
- Walt
- Samochód: Seat Ateca 2.0TSI Xperience
- Podziękował: 16 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
@Endrju - sprawdź jeszcze różnice między FR i XC w tej samej cenie - różnica w racie może Cię zaskoczyć i to bardzo, co najdziwniejsze - różnice są nawet między poszczególnymi dilerami czego nie jestem w stanie zrozumieć.
Była 1,4TSI Xcellence.
Jest 2.0TSI Xperience.
Jest 2.0TSI Xperience.
-
JACA
- Samochód: Ateca 2.0 TSI FR DSG 4drive
- Podziękował: 321 razy
- Otrzymał podziękowań: 100 razy
A nie możesz finansować poza ASO?Endrju pisze: ↑02 lis 2020, 23:03Nowe finansowanie Ateci to jakaś porażka, jednak będzie przesiadka na inne auto. Byłem w ASO i auto skonfigurowane takie jak chciałem 135tys. czyli 10tys. więcej niż te którym jeżdżę a rata 450 zł większą. Dzisiaj nawet opiekun sam powiedział że najlepiej teraz wychodzi nowy Leon. Chyba nastawiają się na sprzedaż Leona. Oczywiście jeździłem i warto się zastanowić.
PS. Nie pasi Ci finansowanie (kredyt/leasing) czy cena Ateki
- thecichy
- Samochód: Seat Ateca FR 2.0 TSI
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
To zadziwiająco duża różnica... jak już wyszedłeś na docelowy pułap ok. 135 tys. zł to różnica w wysokości raty przy finansowaniu pomiędzy nowym Leonem a Ateką nie powinna odbiegać od 100 złEndrju pisze: ↑02 lis 2020, 23:03Nowe finansowanie Ateci to jakaś porażka, jednak będzie przesiadka na inne auto. Byłem w ASO i auto skonfigurowane takie jak chciałem 135tys. czyli 10tys. więcej niż te którym jeżdżę a rata 450 zł większą. Dzisiaj nawet opiekun sam powiedział że najlepiej teraz wychodzi nowy Leon. Chyba nastawiają się na sprzedaż Leona. Oczywiście jeździłem i warto się zastanowić.

- Endrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 101 razy
- Otrzymał podziękowań: 183 razy
Hmmm nawet w ASO nie czaja o co chodzi z tym konfiguratorem. A co do zmiany to zapraszam do jazdy a później pogadamy. Szczerze to na początku nie zwróciłem na to uwagi dopiero żona jak siadła z tyłu i mówi do mnie że Ateca to jakaś niższa klasa. No powiem wam że miejsca z tyłu jest sporo więcej niż w Atece a w kombi bagażnik ponad 600 litrów. Ja osobiście nie jestem zagorzałym fanem suv-a , jedyna przewaga nad innymi autami to wsiadanie. No ale każdy ma inny priorytet.
-
Grzadq
- Samochód: Seat Ateca 2.0 TSI
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 23 razy
Żona w SUV-ie bardzo chwali sobie wyższe zawieszenie - żaden krawężnik niestraszny.
W niesuvie błotnik już oberwał, opona rozerwana, a podwozie porysowane.
Generalnie odwieczny problem
W niesuvie błotnik już oberwał, opona rozerwana, a podwozie porysowane.
Generalnie odwieczny problem
Ateca 2.0 TSI 4Drive 190 HP, a będzie więcej 
-
Rafiner
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG FR
- Podziękował: 121 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
To jest ważny argument przemawiający za SUV. Z policja stoi jak sieroty zamiast takiego gnoja zatrzymać. Dostajesz po oczach i masz plamy 10 sekund, kiedy nic nie widać, czy ktoś idzie czy nie poboczem.Frodo pisze: ↑03 lis 2020, 17:01Ja jeżdżę na zmianę SUVem i… nieSUVem.Problemem jest też rosnący udział SUVów i coraz więcej "pirackich" LEDów. Zza kierownicy nieSUVa coraz mniej widać i coraz częściej i mocniej dostaje się po oczach bo np. H7 "4000 lm" "z homologacją E9"
kosztuje niecałe 100 zł i na pewno... oślepia! Jego demontaż przed badaniem technicznym i ponowny montaż po trwa pewnie łącznie 10 minut.
SUV tu jednak trochę pomaga.
Ateca 1.5 tsi DSG, Radium Grey, wersja FR + extrasy. Eko-pierdoly powyłączane i LPG KME zalozone. 
-
Bonifacy
- Samochód: Seat Ateca 1.5 DSG Xperience
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 65 razy
Przyznam, że to jest dla mnie poważny argument. Sam mam swoje lata i problemy z kręgosłupem. Zdarza mi się wozić starsze osoby i widzę, z jakim trudem składają się, żeby zająć miejsce w Golfie, mimo że nie jest to ciasny samochód. M.in. dlatego właśnie zdecydowałem się na SUVa.