Poradź co zrobić, aby tak nie było.
Pozdrawiam,
Grzegorz
Wymiana opon ponad godzina (1.5 godziny lub 1.3 h) ? 220 zł ? U nas w chyba najdroższym zakładzie (najlepszy, mój świadomy wybór) trwa to ZAWSZE nie więcej jak 20 min i kosztuje 100. Pozostałych cen nawet nie podejmuję się komentować, bo aż żal d... ściska. Może warto byłoby na przyszłość najpierw, przed wykonaniem usługi, zorientować się w cenach i przynajmniej to co się da wykonać gdzie indziej (opony, koła) ? Poza tym jak większość na forum radzi - przede wszystkim własne główne materiały = olej i filtr (markowy), bo jak widać niektórzy mają zbyt duży "mnożnik" i poza roboczogodziną za 330 zł kasują jeszcze i na oleju chyba z dodatkiem złota.
We Wrocławiu na ten przykład w Seacie nie pozwalają na wykonanie serwisu z własnymi materiałami. Zarządzanie dyrektora. Co w takim przypadku?Misiek pisze:Wymiana opon ponad godzina (1.5 godziny lub 1.3 h) ? 220 zł ? U nas w chyba najdroższym zakładzie (najlepszy, mój świadomy wybór) trwa to ZAWSZE nie więcej jak 20 min i kosztuje 100. Pozostałych cen nawet nie podejmuję się komentować, bo aż żal d... ściska. Może warto byłoby na przyszłość najpierw, przed wykonaniem usługi, zorientować się w cenach i przynajmniej to co się da wykonać gdzie indziej (opony, koła) ? Poza tym jak większość na forum radzi - przede wszystkim własne główne materiały = olej i filtr (markowy), bo jak widać niektórzy mają zbyt duży "mnożnik" i poza roboczogodziną za 330 zł kasują jeszcze i na oleju chyba z dodatkiem złota.
Prawo UE dopuszcza możliwość przyjechania na przegląd z własnymi materiałami zgodnymi z normami producenta. Jak pisał kolega najpierw porozmawiaj a jak nie to zmień serwisGrz_Bo pisze: ↑21 lis 2020, 5:29We Wrocławiu na ten przykład w Seacie nie pozwalają na wykonanie serwisu z własnymi materiałami. Zarządzanie dyrektora. Co w takim przypadku?Misiek pisze:Wymiana opon ponad godzina (1.5 godziny lub 1.3 h) ? 220 zł ? U nas w chyba najdroższym zakładzie (najlepszy, mój świadomy wybór) trwa to ZAWSZE nie więcej jak 20 min i kosztuje 100. Pozostałych cen nawet nie podejmuję się komentować, bo aż żal d... ściska. Może warto byłoby na przyszłość najpierw, przed wykonaniem usługi, zorientować się w cenach i przynajmniej to co się da wykonać gdzie indziej (opony, koła) ? Poza tym jak większość na forum radzi - przede wszystkim własne główne materiały = olej i filtr (markowy), bo jak widać niektórzy mają zbyt duży "mnożnik" i poza roboczogodziną za 330 zł kasują jeszcze i na oleju chyba z dodatkiem złota.
Pozdrawiam,
Grzegorz
Rozmowy były prowadzone. To, że dopuszcza to wiem, ale musi być chęć tej drugiej strony. A tu tego brak. Zresztą dwa serwisy tej samej grupy marki vw mają tak samo we Wrocławiu.michal 76 pisze:Prawo UE dopuszcza możliwość przyjechania na przegląd z własnymi materiałami zgodnymi z normami producenta. Jak pisał kolega najpierw porozmawiaj a jak nie to zmień serwisGrz_Bo pisze: ↑21 lis 2020, 5:29We Wrocławiu na ten przykład w Seacie nie pozwalają na wykonanie serwisu z własnymi materiałami. Zarządzanie dyrektora. Co w takim przypadku?Misiek pisze: Wymiana opon ponad godzina (1.5 godziny lub 1.3 h) ? 220 zł ? U nas w chyba najdroższym zakładzie (najlepszy, mój świadomy wybór) trwa to ZAWSZE nie więcej jak 20 min i kosztuje 100. Pozostałych cen nawet nie podejmuję się komentować, bo aż żal d... ściska. Może warto byłoby na przyszłość najpierw, przed wykonaniem usługi, zorientować się w cenach i przynajmniej to co się da wykonać gdzie indziej (opony, koła) ? Poza tym jak większość na forum radzi - przede wszystkim własne główne materiały = olej i filtr (markowy), bo jak widać niektórzy mają zbyt duży "mnożnik" i poza roboczogodziną za 330 zł kasują jeszcze i na oleju chyba z dodatkiem złota.
Pozdrawiam,
Grzegorz