Światła mijania - mam wrażenie, że świecą mniej intensywnie ale za to bardziej równomiernie. Szkoda, że nie ma spryskiwacza. Drogowe ładnie oświetlają drogę a automat przełączający działa z większym wyczuciem i rzadziej nie rozpoznaje jadących z naprzeciwka pojazdów. Zmiana odbywa się płynniej.
Oświetlenie wnętrza - białe podświetlenie klawiszy ujmuje charakteru "autoemocion", ale za to są dużo bardziej czytelne klawisze.
Infotainment - fajna rozdzielczość, ale strasznie się "palcuje".
Zmieniłem 1,4 w manualu na 2.0TSI więc ciężko porównywać, ale to co mnie bardzo zaskoczyło to nagrzewanie się wnętrza - wyjazd za bramę i już z kratek leci ciepłe powietrze. Nie wiem, czy tylko w 2.0 jest jakaś dodatkowa nagrzewnica ale już go pokochałem
Szare plastiki wnętrza zdecydowanie powinny być zastąpione czymś na wzór stali szczotkowanej - pewnie koszt niewielki a różnica estetyczne kolosalna. Co do tych na zewnątrz - tył w przedliftowej miał zdecydowanie więcej smaku.
Na starość kupuję Dacię. Bo nie wiem czy dam radę obsłużyć systemy elektroniczne i przetrawić 400 stron instrukcji
Tyle na szybko.