Zaskakujące, że w próbie elastyczności od 70km/h o dziwo Ateca wydaje się minimalnie szybsza od Formentora
a z pewnością nie jest od niego wolniejsza

Obstawiam ,że Cupra Formentor z silnikiem 1.5 TSI to będzie częsty widok na naszych drogachBartoszT pisze: ↑05 gru 2020, 1:11Wspomniany "sportowy" 1.5 TSI w Formentorze już jest dostępny w Polsce do zamawiania. Poniżej cennik:
https://www.cupraofficial.pl/content/da ... A-2020.pdf
czekamy na Ursus 1.5 TDI FWD, to by dopiero schodziłopiotrzet pisze: ↑06 gru 2020, 20:351,5 TSI jest do miasta wystarczające. 2.0 TSI 310 KM owszem fajny tylko cenę wywala na prawie 200 tysi. Szczerze mówiąc tak wiem Audi A3 w tej cenie takiego silnika mieć nie będzie tylko właśnie 1,5 ale jak miałbym wydawać kasę i taką wolałbym kupić to Audi, bo to Audi, a nie jakiś Seat.
Dla mnie przepłacanie za Cuprę, Seata czy VW 200 tysięcy żeby mieć tylko 310 KM jest bezsensowne. Realnie jeśli ktoś jeździ w mieście większość czasu i tak z tego nie skorzysta. Dlatego moim zdaniem właśnie dlatego Cupra dostała ten silnik dla takich osób. Szczerze mówiąc myśląc o kolejnym samochodzie właśnie myślę żeby kupić 1,5 TSI właśnie w tej Cuprze bądź tą Hybrydę.