U nas również.
Nie można dorzucić miedzianych felg, brak nakładek sportowych na pedały, zmienony wygląd wydechu z tyłu i chyba tyle.
A warto dodać, że Formentor zawsze ma ten sam ekran tzn albo tańsza wersja 10 cali albo 12 za dopłatą. Natomiast nie ma tego najtańszego co w Leonie z piano black i tymi przyciskami. Kolejny raz potwierdza się, że lepiej wycenili niż Leona ciekawe kiedy podwyżka
Analizując cały czas kwestię tego silnika 1.5 TSi jeżeli dobrze rozumiem konfigurator to dla mnie głównym minusem tego wariantu jest brak napędu 4Drive i to uważam oprócz mocy za największą przewagę 2.0 TSI.
W cenniku Seata Ateca różnica pomiędzy wersją 2.0 TDI bez napędu, a z napędem wynosi prawie 15 tysięcy zł. Napęd w wariancie 1.5 TSI nie występuje dlatego podaje przykład diesla. Używając tego ładnego zwrotu, który padł w tym wątku - racjonalizując sobie wybór wersji Formentora 310 km, to dopłata do tej wersji silnikowej nie wynosi 70 tysięcy, tylko uwzględniając napęd 4 Drive już tylko 55 tysięcy:) Należy też rozliczyć kwestię wyposażenia podstawowego, inny pakiet stylistyczny zewnątrz, różnice wewnątrz samochodu i okazuje się że ta dopłata nie jest już tak straszna do tej mocy - a już na pewno wypada na plus względem marek "premium". Trzeba też podkreślić, że nie chodzi tylko o samą moc, ale silnik 1.5 TSI nigdy nie będzie miał takiej charakterystyki jak 2.0 TSI - oczywiście nie będzie to taka różnica jak pomiędzy silnikiem rzędowym a w układzie V, ale jednak będzie zauważalna moim zdaniem.
Frodo
W Cuprze za 200 mam mocniejszy silnik, w Audi lepsze wyposażenie, a silnik i tak daje radę i nie jest mułowaty. Kto czego potrzebuje tak jak piszę.
Ja akurat auto trzymam 2-3 lata więc nie ważne
Tiguana raczej w ogóle pod uwagę nie biorę. Albo tak jak pisałem Ateca, Formentor z 1,5 albo zależy od stanu konta A3 niby limuzynę
Jeśli te radyjko 10" w formentorze to te same co w leonie to jeszcze jakiejś tragedii nie ma. A czy faktycznie navi w tej 10" będzie to teraz i tak pikuś. Zresztą już do mojej Ateki przyjedzie pełny android na małym pendrive i bez użycia telefonu sobie odpalę na radiu i navigację, yt, netflixy i inne gierki
Jedynie mnie ciekawi czemu dali taki niski profil opon w porównaniu do Cupry ateki, tu wychodzą oponki zbliżone do takiej Octavi RS niż pod Suva
...
Jedynie mnie ciekawi czemu dali taki niski profil opon w porównaniu do Cupry ateki, tu wychodzą oponki zbliżone do takiej Octavi RS niż pod Suva
Pewnie dlatego, że o ile Ateca to (kompaktowy ale) SUV, to Formentor jest Crossover'em i jego wysokość (i środek ciężkości) w sots. do szerokości zbliża go bardziej do samochodu osobowego niż do SUV'a, zresztą większością wymiarów nie odbiega za bardzo od Leona.
Ale z tego co słyszałem w testach różnych na YouTube to środek ma dużo więcej miejsca niż nawet w Atece. Sam jeszcze nie testowałem czekam aż przyjedzie.