Właśnie i moja Ateca (jakiś czas temu) zakomunikowała mi wezwanie do przeglądu serwisowego (olejowego) i akurat ładnie zbiegło się to z planowaną przeze mnie wymianą oleju i zmianą kół na zimowe. Umówiłem się więc w ASO i dowiedziałem się o akcji serwisowej 60E1 (jakieś udrażnianie kanalików wodnych). Co ciekawe, poproszono mnie o szczegółowe przedstawienie uwag dot. użytkowania samochodu więc powiedziałem co mnie boli i sporządzili nawet protokół. Oczywiście tak jak się tego spodziewałem stwierdzono, że "to tak działa" ale.. niech sobie tam jest zapisane
W każdym razie obsługa ASO i sam przegląd oczywiście na plus, co do kosztów to robocizna i użyte materiały (nie korzystałem z oleju ASO za "mln dolarów"
ale samochód zastępczy mółgby być tańszy!!
Swoją drogą obcowanie z Octavią uświadomiło mi wartość wyższości SUV'a nad osobówkami - mam 193cm wzrostu i mój kręgosłup i kolana cierpiały niemiłosiernie przy każdym wsiadaniu i wysiadanie z tego auta - mimo sympatii do modelu, na co dzień byłaby to katorga.
Dodam tylko, że za olej z filtrem zapłaciłem jakieś 175zł więc po odjęciu zmiany kół i samochodu zastępczego sam przegląd z materiałami zamknął się w ok. 520zł.