Ateca - kiedy nowy model, lifting?

Wszelkie dyskusje związane z zakupem Seata Ateca i Cupry Ateca
Awatar użytkownika
chris
Samochód: Cupra Ateca 2.0TSI 300KM
Podziękował: 30 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy

Re: Ateca - kiedy nowy model, lifting?

Post autor: chris »

Test 2.0 TSI DSG 7 FR4

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

vioox
Samochód: 308 SW --> ateca
Podziękował: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Post autor: vioox »

Dzis zawiozłem kola do dealera zeby zamontowal do auta przy okazji poprosiłem o pokazanie auta... auto stalo w garazu podziemnym... obok nowe audi Q7 a na przeciwko RS7... jak by to powiedzieć czułem się jak bym szedł z żoną po ulicy a minęły by mnie dwie młode kobiety w miniówkach długimi nogami i wogole :) niby masz swoją ale patrzysz na inne hahahah

A jeszcze takie pytanie do kolegów co juz odebrali swoje auta... hak wyglada u was sprawa z szerokościami szczelin np maska nadkale na wysokości leflektora... bo po moim szybkim spojrzeniu na auto zauważyłem że z prawej strony szczelinach ma ok 1mm.. z lewej moze 3... zwróciłem uwagę na to sprzedawcy zobaczymy czy cos nagna jeszcze podczas przeglądu zerowego.
Te różnice są przy samym końcu maski przy leflektorze... jak to u was wyglada...
Jak odbierałem opla to mi sprzedawca powiedzial ze taka jakosc opla zas w Mazdzie cx30 spasowanie bylo idealne...
Za ten post autor vioox otrzymał podziękowanie:
chris (18 gru 2020, 19:36)
Ocena: 4.76%

Awatar użytkownika
chris
Samochód: Cupra Ateca 2.0TSI 300KM
Podziękował: 30 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy

Post autor: chris »

vioox pisze:
18 gru 2020, 17:35
Dzis zawiozłem kola do dealera zeby zamontowal do auta przy okazji poprosiłem o pokazanie auta... auto stalo w garazu podziemnym... obok nowe audi Q7 a na przeciwko RS7... jak by to powiedzieć czułem się jak bym szedł z żoną po ulicy a minęły by mnie dwie młode kobiety w miniówkach długimi nogami i wogole :) niby masz swoją ale patrzysz na inne hahahah
Takie rzeczy tylko na forum Ateca Klub :)
@vioox pięknie to ująłeś Kolego 8-)

Awatar użytkownika
Grz_Bo
Samochód: Seat Leon
Podziękował: 413 razy
Otrzymał podziękowań: 290 razy

Post autor: Grz_Bo »

I są pierwsze niedoróbki w Software:

Telefon podłączony po niebieskim zębie i podczas głosowego wybierania numeru cały Software restartuje się.

PS.
Czy podgrzewana szyba w technologii climacoat oznacza folię zamiast drucików w szybie, czy to tylko speciala powłoka odbijająca promienie słoneczne? Jeśli folia to jak ją aktywować?

Pozdrawiam,
Grzegorz

vioox

Z tego co się dowiadywałem to specjalna folia grzejna... jakoś na szybie tego nie widać za specjalnie jak tak ostatnio chodziłem wokół auta... ale skupiałem się też na innych sprawach...

Grz_Bo a jak u ciebie szczeliny wyglądają maska nadkole co pisałem wyżej?

Awatar użytkownika
Grz_Bo

vioox pisze:Z tego co się dowiadywałem to specjalna folia grzejna... jakoś na szybie tego nie widać za specjalnie jak tak ostatnio chodziłem wokół auta... ale skupiałem się też na innych sprawach...

Grz_Bo a jak u ciebie szczeliny wyglądają maska nadkole co pisałem wyżej?
Szególnie uwagi nie zwracałem. Zerknę to dam znać.

PS.
Z tego co widzę to w miarę proporcjonalnie: klapy bagażnika i drzwi mają po 3-4mm, a zderzaki wcale, prawie na styk.

Pozdrawiam,
Grzegorz

Za ten post autor Grz_Bo otrzymał podziękowanie:
vioox (20 gru 2020, 15:42)
Ocena: 4.76%

Misiek
Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
Podziękował: 1143 razy
Otrzymał podziękowań: 2504 razy

Post autor: Misiek »

Grz_Bo pisze:
19 gru 2020, 17:53

Telefon podłączony po niebieskim zębie i podczas głosowego wybierania numeru cały Software restartuje się.

PS.
Czy podgrzewana szyba w technologii climacoat oznacza folię zamiast drucików w szybie, czy to tylko speciala powłoka odbijająca promienie słoneczne? Jeśli folia to jak ją aktywować?

Pozdrawiam,
Grzegorz
Tak, to jest folia zatopiona pomiędzy dwoma warstwami szkła i nie ma żadnych drucików. Przy okazji blokuje, pochłania, odbija (niepotrzebne skreślić) promienie słoneczne, a dokładniej UV. Tak mi się wydaje.
Co to znaczy "aktywować" - włączasz ogrzewanie przedniej szyby i grzeje, czekasz kilka minut i lód, szron jest płynny lub przynajmniej zjeżdża.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

Awatar użytkownika
Grz_Bo

Misiek pisze:
Grz_Bo pisze:
19 gru 2020, 17:53

PS.

Pozdrawiam,
Grzegorz
Tak, to jest folia zatopiona pomiędzy dwoma warstwami szkła i nie ma żadnych drucików. Przy okazji blokuje, pochłania, odbija (niepotrzebne skreślić) promienie słoneczne, a dokładniej UV. Tak mi się wydaje.
Co to znaczy "aktywować" - włączasz ogrzewanie przedniej szyby i grzeje, czekasz kilka minut i lód, szron jest płynny lub przynajmniej zjeżdża.
Czyli to się włącza nacikając przycisk ten na pokrętle klimatyzacji razem z wentylacją na max. Tak?

Pozdrawiam,
Grzegorz

Awatar użytkownika
Walt
Samochód: Seat Ateca 2.0TSI Xperience
Podziękował: 16 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Post autor: Walt »

Misiek pisze:
20 gru 2020, 22:47
Przy okazji blokuje, pochłania, odbija (niepotrzebne skreślić) promienie słoneczne, a dokładniej UV.
Raczej podczerwone. UV blokuje w dużym stopniu każda szyba.

O włączeniu podgrzewania była już tu dyskusja. U mnie szyba grzała się po włączeniu przycisku "max", można też uruchomić przez Setup i przycisk na wyświetlaczu.
Była 1,4TSI Xcellence.
Jest 2.0TSI Xperience.

vioox

W instrukcji jest napisane ze przednia szybę mozna wlaczyc recznie w infotainment w ustawieniach klimatyzacji.
Lub wlacza się automatycznie jak wykryje ryzyko zaparowania...
Zawsze dziala przez około 8min q zależności od temp zewn...

ODPOWIEDZ