Ateca - kiedy nowy model, lifting?
-
vioox
- Samochód: 308 SW --> ateca
- Podziękował: 14 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
Re: Ateca - kiedy nowy model, lifting?
Dzis zawiozłem kola do dealera zeby zamontowal do auta przy okazji poprosiłem o pokazanie auta... auto stalo w garazu podziemnym... obok nowe audi Q7 a na przeciwko RS7... jak by to powiedzieć czułem się jak bym szedł z żoną po ulicy a minęły by mnie dwie młode kobiety w miniówkach długimi nogami i wogole
niby masz swoją ale patrzysz na inne hahahah
A jeszcze takie pytanie do kolegów co juz odebrali swoje auta... hak wyglada u was sprawa z szerokościami szczelin np maska nadkale na wysokości leflektora... bo po moim szybkim spojrzeniu na auto zauważyłem że z prawej strony szczelinach ma ok 1mm.. z lewej moze 3... zwróciłem uwagę na to sprzedawcy zobaczymy czy cos nagna jeszcze podczas przeglądu zerowego.
Te różnice są przy samym końcu maski przy leflektorze... jak to u was wyglada...
Jak odbierałem opla to mi sprzedawca powiedzial ze taka jakosc opla zas w Mazdzie cx30 spasowanie bylo idealne...
A jeszcze takie pytanie do kolegów co juz odebrali swoje auta... hak wyglada u was sprawa z szerokościami szczelin np maska nadkale na wysokości leflektora... bo po moim szybkim spojrzeniu na auto zauważyłem że z prawej strony szczelinach ma ok 1mm.. z lewej moze 3... zwróciłem uwagę na to sprzedawcy zobaczymy czy cos nagna jeszcze podczas przeglądu zerowego.
Te różnice są przy samym końcu maski przy leflektorze... jak to u was wyglada...
Jak odbierałem opla to mi sprzedawca powiedzial ze taka jakosc opla zas w Mazdzie cx30 spasowanie bylo idealne...
- Ocena: 4.76%
- chris
- Samochód: Cupra Ateca 2.0TSI 300KM
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 67 razy
Takie rzeczy tylko na forum Ateca Klubvioox pisze: ↑18 gru 2020, 17:35Dzis zawiozłem kola do dealera zeby zamontowal do auta przy okazji poprosiłem o pokazanie auta... auto stalo w garazu podziemnym... obok nowe audi Q7 a na przeciwko RS7... jak by to powiedzieć czułem się jak bym szedł z żoną po ulicy a minęły by mnie dwie młode kobiety w miniówkach długimi nogami i wogoleniby masz swoją ale patrzysz na inne hahahah
@vioox pięknie to ująłeś Kolego
- Grz_Bo
- Samochód: Seat Leon
- Podziękował: 413 razy
- Otrzymał podziękowań: 290 razy
I są pierwsze niedoróbki w Software:
Telefon podłączony po niebieskim zębie i podczas głosowego wybierania numeru cały Software restartuje się.
PS.
Czy podgrzewana szyba w technologii climacoat oznacza folię zamiast drucików w szybie, czy to tylko speciala powłoka odbijająca promienie słoneczne? Jeśli folia to jak ją aktywować?
Pozdrawiam,
Grzegorz
Telefon podłączony po niebieskim zębie i podczas głosowego wybierania numeru cały Software restartuje się.
PS.
Czy podgrzewana szyba w technologii climacoat oznacza folię zamiast drucików w szybie, czy to tylko speciala powłoka odbijająca promienie słoneczne? Jeśli folia to jak ją aktywować?
Pozdrawiam,
Grzegorz
-
vioox
Z tego co się dowiadywałem to specjalna folia grzejna... jakoś na szybie tego nie widać za specjalnie jak tak ostatnio chodziłem wokół auta... ale skupiałem się też na innych sprawach...
Grz_Bo a jak u ciebie szczeliny wyglądają maska nadkole co pisałem wyżej?
- Grz_Bo
Szególnie uwagi nie zwracałem. Zerknę to dam znać.vioox pisze:Z tego co się dowiadywałem to specjalna folia grzejna... jakoś na szybie tego nie widać za specjalnie jak tak ostatnio chodziłem wokół auta... ale skupiałem się też na innych sprawach...
PS.
Z tego co widzę to w miarę proporcjonalnie: klapy bagażnika i drzwi mają po 3-4mm, a zderzaki wcale, prawie na styk.
Pozdrawiam,
Grzegorz
- Ocena: 4.76%
-
OnlineMisiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2504 razy
Tak, to jest folia zatopiona pomiędzy dwoma warstwami szkła i nie ma żadnych drucików. Przy okazji blokuje, pochłania, odbija (niepotrzebne skreślić) promienie słoneczne, a dokładniej UV. Tak mi się wydaje.Grz_Bo pisze: ↑19 gru 2020, 17:53I są pierwsze niedoróbki w Software:
PS.
Pozdrawiam,
Grzegorz
Co to znaczy "aktywować" - włączasz ogrzewanie przedniej szyby i grzeje, czekasz kilka minut i lód, szron jest płynny lub przynajmniej zjeżdża.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 
- Grz_Bo
Czyli to się włącza nacikając przycisk ten na pokrętle klimatyzacji razem z wentylacją na max. Tak?Misiek pisze:Tak, to jest folia zatopiona pomiędzy dwoma warstwami szkła i nie ma żadnych drucików. Przy okazji blokuje, pochłania, odbija (niepotrzebne skreślić) promienie słoneczne, a dokładniej UV. Tak mi się wydaje.Grz_Bo pisze: ↑19 gru 2020, 17:53I są pierwsze niedoróbki w Software:
PS.
Pozdrawiam,
Grzegorz
Co to znaczy "aktywować" - włączasz ogrzewanie przedniej szyby i grzeje, czekasz kilka minut i lód, szron jest płynny lub przynajmniej zjeżdża.
Pozdrawiam,
Grzegorz
- Walt
- Samochód: Seat Ateca 2.0TSI Xperience
- Podziękował: 16 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Raczej podczerwone. UV blokuje w dużym stopniu każda szyba.
O włączeniu podgrzewania była już tu dyskusja. U mnie szyba grzała się po włączeniu przycisku "max", można też uruchomić przez Setup i przycisk na wyświetlaczu.
Była 1,4TSI Xcellence.
Jest 2.0TSI Xperience.
Jest 2.0TSI Xperience.
-
vioox
W instrukcji jest napisane ze przednia szybę mozna wlaczyc recznie w infotainment w ustawieniach klimatyzacji.
Lub wlacza się automatycznie jak wykryje ryzyko zaparowania...
Zawsze dziala przez około 8min q zależności od temp zewn...
Lub wlacza się automatycznie jak wykryje ryzyko zaparowania...
Zawsze dziala przez około 8min q zależności od temp zewn...