OBDeleven
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2504 razy
-
juby466
- Samochód: Ford Focus
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: OBDeleven
Kurcze dziś kolejny babol. Po zatrzymaniu się na światłach przy jeździe z acc podczas ruszania najpierw pojawiła się awaria trakcji, później jakieś inne błędy, ale w ferworze walki nie zapamiętałem jakie. Nie mogłem odpalić auta. W końcu chyba za 3 razem się udało. Na parkingu po podpięciu chyba z 70 błędów przeważnie brak komunikacji z magistralą a najważniejsze załącze pod spodem. Czy to faktycznie wina akumulatora. Co prawda nie mam go czym podładować no chyba że w pracy mi pomogą, ale nawet nie wiem jak się to robi.Czy są jakieś specjalne procedury? Czy lepiej od razu do serwisu jechać?

- sailor 88
- Samochód: Nissan Qashqai E-POWER : był Seat Ateca 1,6TDI
- Podziękował: 99 razy
- Otrzymał podziękowań: 450 razy
Tylko serwis!!!! Zapłaciłeś tyle kasy i będziesz sam rozkminiał! Błędów nie kasuj, jak nie odpala, to laweta, dostaniesz auto zastępcze...juby466 pisze: ↑14 lut 2021, 15:00Kurcze dziś kolejny babol. Po zatrzymaniu się na światłach przy jeździe z acc podczas ruszania najpierw pojawiła się awaria trakcji, później jakieś inne błędy, ale w ferworze walki nie zapamiętałem jakie. Nie mogłem odpalić auta. W końcu chyba za 3 razem się udało. Na parkingu po podpięciu chyba z 70 błędów przeważnie brak komunikacji z magistralą a najważniejsze załącze pod spodem. Czy to faktycznie wina akumulatora. Co prawda nie mam go czym podładować no chyba że w pracy mi pomogą, ale nawet nie wiem jak się to robi.Czy są jakieś specjalne procedury? Czy lepiej od razu do serwisu jechać?
...Spieszmy się kochać diesel'e, tak szybko odchodzą...
-
juby466
- Samochód: Ford Focus
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Wkurzyłem się i po obiedzie pojechałem na A2 zrobiłem 200 km ucząc się acc itd, sprawdzając elastyczność, zachowanie samochodu w trasie. Po powrocie podpiąłem OBD i zero błędów. Następnym razem muszę mieć telefon pod ręką żeby wszystko uwiecznić:(
-
geranium
- Samochód: SEAT ATECA 1.5 DSG
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 44 razy
@juby466
jak ci jeździło auto zanim kupiłeś OBD ?
bo widać jakieś same straszne rzeczy jak kupiłeś OBD
zrobiłeś 200km to ci się akumulator podładował i błędy wykasowało zresztą wyraźnie pisze "sporadyczne"
jak ci jeździło auto zanim kupiłeś OBD ?
bo widać jakieś same straszne rzeczy jak kupiłeś OBD
zrobiłeś 200km to ci się akumulator podładował i błędy wykasowało zresztą wyraźnie pisze "sporadyczne"