Witam wielbicieli marki, jestem nowa na forum - w oczekiwaniu na swoje auto czytam doświadczenia innych jeśli chodzi o czas oczekiwania. Nie pocieszę w tej kwestii. Zamówienie złożone 28 listopada 2020. Wersja Xperience 4x4 , automat, z dodatków ogrzewanie postojowe, czarna podsufitka i system audio beats. Bez wodotrysków i bajerów. No i czekam, jak na razie nie potrafią powiedzieć, kiedy w ogóle przewidziany jest termin wejścia do produkcji.
Próbowaliśmy dowiedzieć się, czy ewentualna zmiana konfiguracji by coś zmieniła, ale w sumie nie ma z czego rezygnować. I taka ciekawostka, u niemieckich sprzedawców można Seata Ateca dostać od ręki w różnych wersjach bez problemu. Niby nie ma części i każdy musi swoje odstać, ale jeśli są, to są priorytetowe rynki, gdzie zapotrzebowanie się zaspakaja w pierwszej kolejności. Ogólnie obrażenie się do mnie zbliża, bo dealer z Gdańska nie za bardzo działa w tym kierunku, by moje auto zostało wyprodukowane, czasem nawet nie odbierają ode mnie telefonów. Niby przypadek, ale tak jest za każdym razem. Czekałam cierpliwie 8 miesięcy, teraz powoli stwierdzam, że cierpliwość mi się kończy. Robiłam rozeznanie u innych dealerów, ale żaden nie miał spadów z 2020 roku. Wszystko im zeszło. Więc albo mam po prostu pecha, albo lipny dealer, który nie potrafi pilnować interesów swoich klientów i przede wszystkim swojego. Pozdrawiam!