Wady Ateki I FL (od RM 2021)
- Endrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 101 razy
- Otrzymał podziękowań: 183 razy
-
Adrian_859
- Samochód: SEAT ATECA XPERIENCE 1.5 TSI DSG FWD 2023r.
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Re: Wady Ateki I FL (od RM 2021)
Jak dla mnie wadą jest cały tył...
Mimo najbogatszej wersji xperience, wszędzie z tyłu są twarde plastiki, i w "podłokietniku" w drzwiach nawet nie ma materiału tylko twardy plastik. Brak listwy ozdobnej w drzwiach, brak leda (ambiente), brak oświetlenia na nogi, brak grzania tyłka. To już w innych autach w najbiedniejszych wersjach miałem chociaż miękkie plastiki i listwy ozdobne wszędzie. Chyba jedyne słuszne miejsce w tym samochodzie to fotel kierowcy, a szkoda bo względnie małym kosztem i wysiłkiem mogli zrobić dużo lepszy samochód. Do tego w 23r. nawet nie mam zmieniarki płyt i tam jest tylko zaślepka, najgorsze w schowkach jest to, że nigdzie nie mieści się zwykła kartka czy teczka A4, tylko trzeba kłaść na wierzchu. Do tego brak chłodzonego schowka. No i tylne drzwi robiące za nadkole i wadliwa uszczelka w tym miejscu...
Mimo najbogatszej wersji xperience, wszędzie z tyłu są twarde plastiki, i w "podłokietniku" w drzwiach nawet nie ma materiału tylko twardy plastik. Brak listwy ozdobnej w drzwiach, brak leda (ambiente), brak oświetlenia na nogi, brak grzania tyłka. To już w innych autach w najbiedniejszych wersjach miałem chociaż miękkie plastiki i listwy ozdobne wszędzie. Chyba jedyne słuszne miejsce w tym samochodzie to fotel kierowcy, a szkoda bo względnie małym kosztem i wysiłkiem mogli zrobić dużo lepszy samochód. Do tego w 23r. nawet nie mam zmieniarki płyt i tam jest tylko zaślepka, najgorsze w schowkach jest to, że nigdzie nie mieści się zwykła kartka czy teczka A4, tylko trzeba kłaść na wierzchu. Do tego brak chłodzonego schowka. No i tylne drzwi robiące za nadkole i wadliwa uszczelka w tym miejscu...
Ostatnio zmieniony 09 lis 2024, 13:48 przez Adrian_859, łącznie zmieniany 2 razy.
- Za ten post autor Adrian_859 otrzymał podziękowania (w sumie 2):
- Misiek (12 paź 2024, 16:13) • kmw (14 paź 2024, 10:30)
- Ocena: 9.52%
-
Kubawojcik
- Samochód: Ateca
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
Re: Wady Ateki I FL (od RM 2021)
Dlaczego mieliby robić lepiej Seata? Przecież po to jest skoda/vw/audi i dalej. Chcesz lepiej kupujesz vw lub audi. Nie da się dogodzić kazdemu a polityka jest taka zeby robic mniej modeli i mniej wersji silnikowych zeby bylo taniej i koncern mogl zarobic wiecej.
- Za ten post autor Kubawojcik otrzymał podziękowanie:
- Blues Brothers (13 paź 2024, 9:02)
- Ocena: 4.76%