Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !
-
Bonifacy
- Samochód: Seat Ateca 1.5 DSG Xperience
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 65 razy
Re: Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !
U mnie nic nie buczy, a przynajmniej nie słyszę nic podejrzanego.
- Ocena: 4.76%
- Eleonor
- Samochód: Seat Ateca FR 1.5 TSI DSG 2020 Rodium Grey
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 61 razy
Chciałbym przeciągnąć 2 kabelki przez przelotkę gumową tylnej klapy

Czy ktoś ma patent jak wyciągnąć bez uszkadzania ? - bardzo łatwo to pęka ( chyba specjalnie )
Wiem jak ta kostka wygląda lecz wydaje mi się że to co trzeba nacisnąć jest wewnątrz klapy ...
Podobno na forum hiszpańskim było to lecz nie potrafię tego tam znaleźć ...

Czy ktoś ma patent jak wyciągnąć bez uszkadzania ? - bardzo łatwo to pęka ( chyba specjalnie )
Wiem jak ta kostka wygląda lecz wydaje mi się że to co trzeba nacisnąć jest wewnątrz klapy ...
Ateca FR 1.5 TSI DSG - Rodium Grey 2020
- sailor 88
- Samochód: Nissan Qashqai E-POWER : był Seat Ateca 1,6TDI
- Podziękował: 99 razy
- Otrzymał podziękowań: 450 razy
Na pewno podgrzałbym element suszarką lub opalarką, gdyż zimny plastik łatwiej pęka, szczególnie o tej porze roku...Eleonor pisze: ↑02 lut 2022, 19:53Chciałbym przeciągnąć 2 kabelki przez przelotkę gumową tylnej klapy
...Spieszmy się kochać diesel'e, tak szybko odchodzą...
- Eleonor
- Samochód: Seat Ateca FR 1.5 TSI DSG 2020 Rodium Grey
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 61 razy
Chciałem robić to wiosną .. może być problem z grzaniem bo na wierzchu jest guma i dopiero pod nią jest ten kruchy plastiksailor 88 pisze: ↑02 lut 2022, 21:15Na pewno podgrzałbym element suszarką lub opalarką, gdyż zimny plastik łatwiej pęka, szczególnie o tej porze roku...Eleonor pisze: ↑02 lut 2022, 19:53Chciałbym przeciągnąć 2 kabelki przez przelotkę gumową tylnej klapy
Dziś widziałem jak blacharzowi pękł jeden zaczep w T-ROC-u, drugi wyszedł bez problemu - auto w ciepłej hali , blacharz nie amator
Mam nadzieję że kolega geranium zdradzi tajemnicę i coś napisze bo znalazłem :
geranium pisze: ↑22 mar 2021, 18:15da się ściągnąć bez łamania trzeba podwarzyć z boku a potem przesunąć (fajnie pokazane co i jak na hiszpanskim forum przy montażu anteny DAB)
kabel trzeba przeciągnąć prawą przelotką bo jest prawie pusta i wtyczka przechodzi bez problemu.
https://www.vag247.com/pl/p/Przelotka-o ... Skoda/3282
Ateca FR 1.5 TSI DSG - Rodium Grey 2020
- aigner
- Samochód: Ateca FR
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Polift odtwarza, ale jakość nagłośnienia Beats jest tak tragiczna, że nic jej nie pomoże
-
Rafiner
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG FR
- Podziękował: 121 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
To subiektywna opinia. Nie ma się co nią kierować, tak samo jak moją, że gra spoko.
Trzeba sprawdzić samemu w dwóch wersjach z i bez beats.
Ateca 1.5 tsi DSG, Radium Grey, wersja FR + extrasy. Eko-pierdoly powyłączane i LPG KME zalozone. 
- Grz_Bo
- Samochód: Seat Leon
- Podziękował: 413 razy
- Otrzymał podziękowań: 290 razy
Ja sobie chwalę.
Co Tobie nie odpowiada?
- Samochód: Ateca FR
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Miałem wiele samochodów różnej klasy i śmiało mogę powiedzieć, że w większości z nich (tych lepszych trochę) nagłośnienie standardowe było lepsze niż ten Beats w Atece. Nie będę się rozpisywać, bo nie chcę się denerwować za bardzo, ale przede wszystkim jakość tego dźwięku jest słaba (bez względu na jakość plików odtwarzanych), dźwięk jest po prostu płytki, bez głębi, zarówno góry i dołu w zasadzie nie ma, tak samo jak subwoofera, którego w zasadzie nie słychać. Nie wspomnę już o ustawieniach equalizera, które niewiele zmieniają, a na niemożności wzięcia głośniej kończąc... Kompletne dno, jak dla mnie