Czas oczekiwania na Atekę

Wszelkie dyskusje związane z zakupem Seata Ateca i Cupry Ateca
coulomb
Samochód: Seat Ateca Style 1.5 TSI DSG
Podziękował: 19 razy
Otrzymał podziękowań: 16 razy

Re: Czas oczekiwania na Atekę

Post autor: coulomb »

Jest jeszcze jedna "teoria spiskowa" o której gdzieś wyczytałem - że sprzedawcy niekiedy mogą specjalnie "nie starać" się względem klienta, który zamówił samochód dawno temu, aby w pośredni sposób wpłynąć na jego rezygnację z zamówienia. Celem zabiegu miałoby być sprowadzenie samochodu na plac i sprzedanie po dużo wyższej cenie niż tej z oryginalnego zamówienia. Jeśli są takie przypadki to nie mam słów, aby je w sposób publiczny odpowiednio dosadnie skomentować.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Kubawojcik
Samochód: Ateca
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 26 razy

Post autor: Kubawojcik »

Moj sprzedawca dzwonil do mnie minimum raz w tyg i informowal o statusie pojazdu. Druga ateca zamowiona w rodzinie wchodzi do produkcji na dniach. 2 roznych sprzedawcow. Regularny kontakt to podstawa.

Madhad
Samochód: Seat Ateca X 2.0 TSI 190 KM DSG
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: Madhad »

Kubawojcik pisze:
07 lut 2022, 7:56
Moj sprzedawca dzwonil do mnie minimum raz w tyg i informowal o statusie pojazdu. Druga ateca zamowiona w rodzinie wchodzi do produkcji na dniach. 2 roznych sprzedawcow. Regularny kontakt to podstawa.
A pochwalisz się jakie wersje?

Misiek
Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
Podziękował: 1143 razy
Otrzymał podziękowań: 2503 razy

Post autor: Misiek »

Kubawojcik pisze:
Trafiłeś po prostu na supersprzedawcę, który poważnie traktuje i szanuje klienta - i oby takich było więcej, jak najwięcej.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

Kubawojcik
Samochód: Ateca
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 26 razy

Post autor: Kubawojcik »

Madhad pisze:
07 lut 2022, 8:57
Kubawojcik pisze:
A pochwalisz się jakie wersje?
1,5 dsg x odebrana 2 tyg temu. Seat Centrum Poznan
1.5 manual chyba style zamowiony w klelcach

yamash
Samochód: CUPRA ATECA 2.0 TSI
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: yamash »

właśnie dostałem info od dealera że moja Cupra Ateca 2.0 TSI ma termin produkcji - początek marca 2022 - odbiór koniec marca - początek kwietnia - jak wygląda sytuacja u was ? Przypominam że ja zamawiałem na początku sierpnia 2021 - termin odbioru w umowie to luty 2022 - jeśli faktycznie dostanę autko w marcu lub kwietniu to w sumie tak jak obiecali - 6-8 miesięcy.

kwil!cz
Samochód: Ateca 2.0 TSI 4x4 FR
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: kwil!cz »

Zamówiłem Seata Atecę na początku października 2021, FR z bajerami, 2.0 DSG 4x4. Dealer od razu uprzedzał, że czas oczekiwania to 6-8 miesięcy, w zamówieniu mam datę na koniec kwietnia 2022.

Ostatnia aktualizacja jest taka, że podobno coś się zaczyna dziać i autka mają zacząć zjeżdżać, więc może do końca kwietnia się z moim uwiną.
W tym tygodniu mam dostać konkretne info, ale Cupra Formentor ma restrykcje na elektryczną klapę od bagażnika i kamery 360. Zobaczymy jak z pozostałymi modelami w gamie, ale Atece też coś pewnie obetną, skoro Seat to 'uboga siostra' Cupry. Szkoda zwłaszcza tych kamer, wygodny bajer. Może chociaż będzie się dało domontować te kamery w ASO jak się już sytuacja na rynku ustabilizuje, z klapą to pewnie większa ingerencja więc bez szans.

Info o tym, że dla Formentora wycinają elektryczne drzwi i kamery mam od dealera, więc raczej sprawdzona informacja a nie plotka.

Kamil89
Samochód: Nissan

Post autor: Kamil89 »

U mnie Ateca zamówiona 27 marzec 2021 2.0 tsi FR i nadal cisza nic nie wiadomo, diler napisał do Volkswagen Group Polska do pana co jest łącznikiem z produkcją takie info mi przekazał ale niestety nic to nie dało i przebił mi maila z taką informacja zwrotną
(Niestety nie jestem w stanie na ten moment podać żadnych konkretów.) Nie ukrywam że zaczynam się martwić czy dostanę w ogóle swoją Atece

Awatar użytkownika
S3ker
Samochód: ATECA MY19 1.5 TSI DSG XC BLACK
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 19 razy

Post autor: S3ker »

kwil!cz pisze:
08 lut 2022, 16:29
Zamówiłem Seata Atecę na początku października 2021, FR z bajerami, 2.0 DSG 4x4. Dealer od razu uprzedzał, że czas oczekiwania to 6-8 miesięcy, w zamówieniu mam datę na koniec kwietnia 2022.

Ostatnia aktualizacja jest taka, że podobno coś się zaczyna dziać i autka mają zacząć zjeżdżać, więc może do końca kwietnia się z moim uwiną.
W tym tygodniu mam dostać konkretne info, ale Cupra Formentor ma restrykcje na elektryczną klapę od bagażnika i kamery 360. Zobaczymy jak z pozostałymi modelami w gamie, ale Atece też coś pewnie obetną, skoro Seat to 'uboga siostra' Cupry. Szkoda zwłaszcza tych kamer, wygodny bajer. Może chociaż będzie się dało domontować te kamery w ASO jak się już sytuacja na rynku ustabilizuje, z klapą to pewnie większa ingerencja więc bez szans.

Info o tym, że dla Formentora wycinają elektryczne drzwi i kamery mam od dealera, więc raczej sprawdzona informacja a nie plotka.
Zgadza się, 360 i klapa elektryczna to na ten rok marzenie dla formentorowców :P wiem bo dużo ludzi dostało info że musi z tego zrezygnować jak chce dostać auto szybciej, inaczej nie wiadomo kiedy auta przyjadą ;)
Seat Ateca Black Magic 1.5 TSI DSG7 150KM Xcellence

Pablo1990
Samochód: Audi A3 8v

Post autor: Pablo1990 »

Witam wszystkich Jestem tutaj nowy.
Chciałbym sie dowiedzieć czy ktoś z was zamawiał wersje FR 2.0 tdi DSG7 150KM? I jak długo czekał na taki egzemplarz. Ja zamówiłem miesiąc temu i termin mam na 31.08.2022. Jak myślicie ? Realny ? Czy mam sie spodziewać wcześniej ?

ODPOWIEDZ