Czas oczekiwania na Atekę
- S3ker
- Samochód: ATECA MY19 1.5 TSI DSG XC BLACK
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 19 razy
Re: Czas oczekiwania na Atekę
Celowałbym że termin może się wydłużyć niż skrócić, kwestia wyposażenia i jak rynek stoi z częściami 
Seat Ateca Black Magic 1.5 TSI DSG7 150KM Xcellence
-
dobkos
- Samochód: Ateca FR 2021 DSG
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Zamówienie 01.03.2021 odbiór początek 09.2021
FR 1.5 150KM DSG. Wydłużenie terminu odbioru prawdopodobnie z powodu braku elektroniki do skrzyni.
FR 1.5 150KM DSG. Wydłużenie terminu odbioru prawdopodobnie z powodu braku elektroniki do skrzyni.
-
Madhad
- Samochód: Seat Ateca X 2.0 TSI 190 KM DSG
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Zgadza się, 360 i klapa elektryczna to na ten rok marzenie dla formentorowców
wiem bo dużo ludzi dostało info że musi z tego zrezygnować jak chce dostać auto szybciej, inaczej nie wiadomo kiedy auta przyjadą 
No właściwie to w dalszym ciągu spekulacje. Ja nie mam ani elektrycznej klapy, ani kamer 360, a czekam już od listopada 2020. Zaraz będzie 15 miesięcy i jest kompletna cisza. Nikt nic nie wie, za to kolesie z VW z dumą głoszą, iż na T-roca czeka się mniej niż 4 miesiące, bo jest duży nacisk na ten model. Tiguan - 8 miesięcy tak dla przykładu. Na razie czekam, mniej cierpliwie, ale ciągle z nadzieją, że kiedyś w końcu będzie.
No właściwie to w dalszym ciągu spekulacje. Ja nie mam ani elektrycznej klapy, ani kamer 360, a czekam już od listopada 2020. Zaraz będzie 15 miesięcy i jest kompletna cisza. Nikt nic nie wie, za to kolesie z VW z dumą głoszą, iż na T-roca czeka się mniej niż 4 miesiące, bo jest duży nacisk na ten model. Tiguan - 8 miesięcy tak dla przykładu. Na razie czekam, mniej cierpliwie, ale ciągle z nadzieją, że kiedyś w końcu będzie.
-
Pablo1990
- Samochód: Audi A3 8v
- Otrzymał podziękowań: 0
18-calowe felgi aluminiowe PERFORMANCE 36/3 MACHINED COSMO GREY (215/50 R18 92W lub 225/50 R18 95W dla 4Drive)
Alarm z funkcją SAFE Czarna podsufitka
Dwupoziomowa podłoga bagażnika
Elektrycznie i bezdotykowo otwierane drzwi bagażnika z systemem KESSY (dla samochodów z alarmem)
Elektrycznie otwierany dach panoramiczny
Full Link dla Navi System+
Funkcja łatwego składania tylnych siedzeń
Mapy Europy dla Navi System+
Navi System+
Pakiet Comfort+
Pakiet wspomagania jazdy L dla samochodów z Navi System+ Podgrzewana przednia szyba z technologią i ClimaCoat SEAT CONNECT dla Navi System - Usługi multimedialne online
SEAT CONNECT dla Navi System+
Mam nadzieje ze się doczekam auta na wakacje i z tym wyposażeniem
Alarm z funkcją SAFE Czarna podsufitka
Dwupoziomowa podłoga bagażnika
Elektrycznie i bezdotykowo otwierane drzwi bagażnika z systemem KESSY (dla samochodów z alarmem)
Elektrycznie otwierany dach panoramiczny
Full Link dla Navi System+
Funkcja łatwego składania tylnych siedzeń
Mapy Europy dla Navi System+
Navi System+
Pakiet Comfort+
Pakiet wspomagania jazdy L dla samochodów z Navi System+ Podgrzewana przednia szyba z technologią i ClimaCoat SEAT CONNECT dla Navi System - Usługi multimedialne online
SEAT CONNECT dla Navi System+
Mam nadzieje ze się doczekam auta na wakacje i z tym wyposażeniem
- rybsko
- Samochód: Ateca FR TSI 2.0 FL
- Podziękował: 63 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
-
Pablo1990
- Samochód: Audi A3 8v
- Otrzymał podziękowań: 0
No to Nic nie pozostaje tylko czekać. Ale tez mnie słuchy doszły ze auta co były zamówione wrzesień-październik są w produkcji i zaczynaja zjeżdżać do salonów.
-
Rafiner
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG FR
- Podziękował: 121 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Dramat, normalnie dramat. Nie zazdroszcze Wam.
Do tego chyba specjalnie przycieli wersje 1.5tsi, bo piszą, że jest 9,1 s do setki, a było 8,5 sek, natomiast 2.0 tsi ma 7.0 sek, a było chyba 7,1 sek do setki. 2 sek różnicy to już coś.
Do tego chyba specjalnie przycieli wersje 1.5tsi, bo piszą, że jest 9,1 s do setki, a było 8,5 sek, natomiast 2.0 tsi ma 7.0 sek, a było chyba 7,1 sek do setki. 2 sek różnicy to już coś.
Ateca 1.5 tsi DSG, Radium Grey, wersja FR + extrasy. Eko-pierdoly powyłączane i LPG KME zalozone. 
- tomal218
- Samochód: Seat Ateca MY18
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 57 razy
Na elektryki nie trzeba czekać to znaczy ze nie potrzebują pół przewodników ?hehe i ludzie tacy wykształceni i modrego fajnie posłuchać haha pozdro
oso soplón !!! 
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2504 razy
Tak jak ktoś już wcześniej pisał - elektryki ze względu na "ekologię" i jej promocję maja najwyższy priorytet, więc jak brakuje komponentów, to do spalinowych.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie