Dzięki, też trafiłem na polecenie połączenia z gąbką lub inną pianką, ale w niektórych przypadkach, także w takim jak miejsce na koło zapasowe, może być po prostu za grubo i przez to może zabraknąć miejsca i będą problemy z wciśnięciem koła, a jak się już wciśnie, to znów może się poniszczyć mata, bo chyba jest delikatna. Podobna sytuacja jest z wyciszaniem nadkoli, gdzie mamy także i plastikową wypraskę i może być za mało miejsca. Jakiś czas temu ktoś o tym pisał.lacoda pisze: ↑31 maja 2022, 23:01Kupiłem z bitmat-u. Wybrałem podstawową. Uznałem że powinna wystarczyć. Moim zdaniem się sprawdziła. Jest słyszalna różnica - ciszej w samochodzie. Koszt wyciszenia to ok 50 zł. Mata 1m2 plus rolka.
Słyszałem już opiniez że powinienem wybrać troszkę droższa mate (to jednak koszt już około 100zl) I do tego gąbkę. Może to i prawda, ale na moje to co zrobiłem się sprawdza
Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2504 razy
Re: Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 
- Janisz
- Samochód: Seat Ateca 1.4 TSI 150KM DSG 4drive
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Popatrzcie sobie na temat audio na forum. Tam wrzucałem fotki z wygłuszenia tylnej części auta. Wg. mnie warto, najlepszy efekt i tak daje wyciszenie drzwi - to też mam zrobione.
-
Misiek
Mam pytanie do posiadaczy wersji poliftowej z przednią szybą z warstwą Climacoat. A propos aktualnej pogody - jak Wam się sprawuje ta nowa szyba, czy wyraźnie czuć równicę, wnętrze, a przynajmniej przód, podszybie, kierownica nie nagrzewają się tak jak przy normalnej szybie ? Dopóki jeszcze mogę coś zmienić w konfiguracji, to wolałbym wiedzieć jak to jest praktycznie. Z góry dzięki za pomoc.
-
Graco_46
- Samochód: Ateca FL FR 1.5 TSI DSG
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Mam taką szybę i grzeje się raczej normalnie - w porównaniu do poprzednich aut nie widzę różnicy (ale żeby to stwierdzić na 100% musiałbym pojeździć Atecą bez ClimaCoat). Różnicę natomiast robi jej podgrzewanie, co widać np. jak pada deszcz i w aucie jest wilgotno - podgrzewanie włącza się samo przez co np. nie włącza się start-stop (zwiększone zapotrzebowanie na energię i konieczność pracy silnika). Wtedy szyba nie paruje nawet przy wyłączonej klimie.Misiek pisze: ↑28 cze 2022, 3:56Mam pytanie do posiadaczy wersji poliftowej z przednią szybą z warstwą Climacoat. A propos aktualnej pogody - jak Wam się sprawuje ta nowa szyba, czy wyraźnie czuć równicę, wnętrze, a przynajmniej przód, podszybie, kierownica nie nagrzewają się tak jak przy normalnej szybie ? Dopóki jeszcze mogę coś zmienić w konfiguracji, to wolałbym wiedzieć jak to jest praktycznie. Z góry dzięki za pomoc.
- Ocena: 4.76%
- Lava
- Samochód: Seat ateca, 2.0 tsi 190 km, lava blue
- Podziękował: 32 razy
- Otrzymał podziękowań: 69 razy
Witam. Na kompie wyskoczył przegląd za 11600 km lub 26dni.W moim przypadku nie zrobię tyle km w 26 dni. Moze w 6 miesiecy. Pytanie czy te dni jeszcze się zmienia w górę? Czy już pomału umawiać jakiś termin do aso. Dodam że zaczęło się od 28 dni 3 dni temu.

2.0 tsi 190km,
Sąd sądem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie 
- Endrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 101 razy
- Otrzymał podziękowań: 183 razy
Umawiać się. Są dwie metody albo kilometry albo dni.
- Ocena: 4.76%
- Lava
- Samochód: Seat ateca, 2.0 tsi 190 km, lava blue
- Podziękował: 32 razy
- Otrzymał podziękowań: 69 razy
Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
2.0 tsi 190km,
Sąd sądem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie 
-
cysiek
- Samochód: Ateca 1.5 FR DSG
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Mam pytanie odnośnie elektrycznego fotela kierowcy. Czy jest szansa, aby po wyłączeniu silnika albo po otwarciu drzwi fotel cofał się na tyle, żeby później łato było wsiadać? Żona ustawia fotel o wiele bliżej kierownicy niż ja.
-
Misiek
Na fotelu masz trzy cyfry i możesz pod nimi zapamiętać trzy różne ustawienia. Poza tym są dwa kluczyki i można je powiązać z ustawieniami fotela jako dwóch kierowców.
-
cysiek
- Samochód: Ateca 1.5 FR DSG
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
To rozumiem ale chodzi mi o opcję tego typu: ustawiam fotel pod siebie, kończę jazdę. Parkuję auto i chciałbym aby fotel odjechał od kierownicy, a później jak wsiądę to sobie kliknę numer ze swoim ustawieniem i się ustawi po mojemu.