Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !

Dyskusje na temat Seata Ateca I generacji (2016-)
Awatar użytkownika
Endrju
Moderator
Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
Podziękował: 101 razy
Otrzymał podziękowań: 183 razy

Re: Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !

Post autor: Endrju »

cysiek pisze:
03 lip 2022, 20:46
Misiek pisze:
03 lip 2022, 15:29
cysiek pisze:
03 lip 2022, 11:39
Mam pytanie odnośnie elektrycznego fotela kierowcy. Czy jest szansa, aby po wyłączeniu silnika albo po otwarciu drzwi fotel cofał się na tyle, żeby później łato było wsiadać? Żona ustawia fotel o wiele bliżej kierownicy niż ja.
Na fotelu masz trzy cyfry i możesz pod nimi zapamiętać trzy różne ustawienia. Poza tym są dwa kluczyki i można je powiązać z ustawieniami fotela jako dwóch kierowców.
To rozumiem ale chodzi mi o opcję tego typu: ustawiam fotel pod siebie, kończę jazdę. Parkuję auto i chciałbym aby fotel odjechał od kierownicy, a później jak wsiądę to sobie kliknę numer ze swoim ustawieniem i się ustawi po mojemu.
Nie ma trzeba by sprawdzić czy da się tak zakodować. Bo chyba audi ma taki bajer, jak się gasi silnik to fotel 5cm odjeżdża do tyłu a jak włączasz zapłon to się przysuwa.

Jest-Cupra Formentor FL 1.5 e-TSI m-HEV ACT DSG7 150KM Był - Seat Ateca FL 1.5 TSI ACT DSG7 150KM Xperience
Był - Seat Ateca 1.4 TSI ACT DSG7 150KM Xcellence
Obrazek

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Misiek
Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
Podziękował: 1143 razy
Otrzymał podziękowań: 2504 razy

Post autor: Misiek »

cysiek pisze:
Misiek pisze:
cysiek pisze:
03 lip 2022, 11:39
Mam pytanie odnośnie elektrycznego fotela kierowcy. Czy jest szansa, aby po wyłączeniu silnika albo po otwarciu drzwi fotel cofał się na tyle, żeby później łato było wsiadać? Żona ustawia fotel o wiele bliżej kierownicy niż ja.
Na fotelu masz trzy cyfry i możesz pod nimi zapamiętać trzy różne ustawienia. Poza tym są dwa kluczyki i można je powiązać z ustawieniami fotela jako dwóch kierowców.
To rozumiem ale chodzi mi o opcję tego typu: ustawiam fotel pod siebie, kończę jazdę. Parkuję auto i chciałbym aby fotel odjechał od kierownicy, a później jak wsiądę to sobie kliknę numer ze swoim ustawieniem i się ustawi po mojemu.
To spróbuj taki myk, że na przykład pod jedynką ustaw sobie fotel do jazdy, pod dwójką dla żony, a pod trójką tak samo jak do jazdy, tyle że odsunięty tak jak Ci pasuje. Poza tym, jeżeli takie rozwiązanie na dłuższą metę Cię nie usatysfakcjonuje, proponuję napisać priv do kolegi Eldara, on profesjonalnie zajmuje się kodowaniem, także zdalnym i może wie o tym, że jest takie ułatwienie i Ci to zrobi.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

cysiek
Samochód: Ateca 1.5 FR DSG
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: cysiek »

Misiek pisze:
04 lip 2022, 0:22
cysiek pisze:
Misiek pisze:

To spróbuj taki myk, że na przykład pod jedynką ustaw sobie fotel do jazdy, pod dwójką dla żony, a pod trójką tak samo jak do jazdy, tyle że odsunięty tak jak Ci pasuje. Poza tym, jeżeli takie rozwiązanie na dłuższą metę Cię nie usatysfakcjonuje, proponuję napisać priv do kolegi Eldara, on profesjonalnie zajmuje się kodowaniem, także zdalnym i może wie o tym, że jest takie ułatwienie i Ci to zrobi.
Właśnie taki sposób wchodzi ale równie dobrze można tylko odsunąć zamiast trzymać nr.3 :) Dzięki za podpowiedź.

cysiek
Samochód: Ateca 1.5 FR DSG
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: cysiek »

Czy ktoś może mi powiedzieć co oznacza ta ikonka ?

Obrazek

upload gif
Jest widoczna zaraz po włączeniu samochodu ale później znika. W instrukcji nie natknąłem się nigdzie na wyjaśnienie.

Graco_46
Samochód: Ateca FL FR 1.5 TSI DSG
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: Graco_46 »

cysiek pisze:
09 lip 2022, 22:10
Czy ktoś może mi powiedzieć co oznacza ta ikonka ?

Obrazek

upload gif
Jest widoczna zaraz po włączeniu samochodu ale później znika. W instrukcji nie natknąłem się nigdzie na wyjaśnienie.

Obrazek

Awatar użytkownika
rybsko
Samochód: Ateca FR TSI 2.0 FL
Podziękował: 63 razy
Otrzymał podziękowań: 82 razy

Post autor: rybsko »

Czy da się jakoś wyłączyć lub zmienić wyciszanie audio kiedy przychodzą wiadomości (na przykład Whatsapp) na CarPlay?
Mam wrażenie, że raz na to ustawienie trafiłem, wczoraj szukałem ze 20 minut i klops... :D

Kubawojcik
Samochód: Ateca
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 26 razy

Post autor: Kubawojcik »

Ja wyciszam iphona :)

Awatar użytkownika
rybsko
Samochód: Ateca FR TSI 2.0 FL
Podziękował: 63 razy
Otrzymał podziękowań: 82 razy

Post autor: rybsko »

Ale to iPhone gra... Np. leci muzyka na Spotify, a w tle działają różne aplikacje typu whatsapp czy wiadomości.
Nie chcę stracić możliwości odbierania telefonów itp.

Awatar użytkownika
Lava
Samochód: Seat ateca, 2.0 tsi 190 km, lava blue
Podziękował: 32 razy
Otrzymał podziękowań: 69 razy

Post autor: Lava »

Witam. Po ilu km zrobić wymianę oleju w skrzyni dsg dq381? W tym momencie mam 43k zrobione.
2.0 tsi 190km, :D Sąd sądem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie :D

MiguelSedinum
Samochód: Ateca FR 2.0 2022
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: MiguelSedinum »

rybsko pisze:
10 lip 2022, 14:05
Ale to iPhone gra... Np. leci muzyka na Spotify, a w tle działają różne aplikacje typu whatsapp czy wiadomości.
Nie chcę stracić możliwości odbierania telefonów itp.
Ustaw sobie tryb skupienia, tutaj masz link do opisu jak to skonfigurować:

https://support.apple.com/pl-pl/HT212608

ODPOWIEDZ