Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !
-
coulomb
- Samochód: Seat Ateca Style 1.5 TSI DSG
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
Re: Szybkie ? - szybkie odpowiedzi !
Czy u Was również wartości temperatury oleju w silniku pojawiają się od około 50C, natomiast poniżej tej temperatury komputer wyświetla tylko '---'?
-
janusz&grażyna
- Samochód: Skoda Karoq 1.5TSI DSG
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Endrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 101 razy
- Otrzymał podziękowań: 183 razy
-
Teo
- Samochód: 2.0 TSI
- Podziękował: 50 razy
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Czy istnieje mozliwosc właczenia tylniej wycieraczki na zasadzie "puknięcia" jednorazowego ? Tzn. tak, zeby jakas "dźwignia" samoistnie wrocila na polozenie w ktorym tylnia wycieraczka nie dziala. Z przodu tak sie da (zreszta w wieksszosci aut), a w Atece jakos nie wiem jak to zrobic na tył 
- S3ker
- Samochód: ATECA MY19 1.5 TSI DSG XC BLACK
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 19 razy
Wystarczy puk i odpuknąć szybko i wsio inaczej się nie da chyba że zamontujesz sobie sprężynę do odbijania albo do przyciągania
Seat Ateca Black Magic 1.5 TSI DSG7 150KM Xcellence
-
Teo
- Samochód: 2.0 TSI
- Podziękował: 50 razy
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
No nie wiem... na przod dziala, a na tyl by nie bylo, jak w moim poprzednim (25 letnim aucie) bylo
Poza tym wydaje mi sie, ze raz mi sie to jakos udalo, dlatego pytam czy zwidy mialem czy jest jakas opcja, ktorej nie zauwazylem.
- S3ker
Przyśniło ci się i tyle. Nie ma i nie było takiej opcji a jak komuś się zdaje że jest to ewidentnie delikatnie popchnął wycieraczkę i wrócił i myślał że odkrył nowy feature
-
JACA
- Samochód: Ateca 2.0 TSI FR DSG 4drive
- Podziękował: 321 razy
- Otrzymał podziękowań: 100 razy
Skoro już jesteśmy przy wycieraczkach, w którmś momencie zaczęła mi się samoczynnie włączać tylna wycieraczka po wrzuceniu wstecznego biegu
Przez kilka dni nie umiałem tego cholerstwa wyłączyć, bo po kiegio grzyba wyciera mi szybę, która ani mokra nie jest i w ogóle tego nie chcę
Któregoś dnia coś poruszałem dźwignią wycieraczek i mam nadzieję, że już definitywnie się wyłączyło.
- S3ker
Jak pada to powinna się włączać przy cofaniu a normalnie nigdy mi się nie zdarzyło żeby się włączyła
- sailor 88
- Samochód: Nissan Qashqai E-POWER : był Seat Ateca 1,6TDI
- Podziękował: 99 razy
- Otrzymał podziękowań: 450 razy
Można to wyłączyć, ale tylko w opcjach sterownika, czyli na przykład przy pomocy OBD11. Fabrycznie sterownik ma zaprogramowane włączanie tylnej wycieraczki po włączeniu biegu wstecznego, jeżeli są włączone przednie wycieraczki. Osobiście wyłączyłem to zaraz po zakupie auta, tak samo jak zapalanie się oświetlenia wewnętrznego razem z oświetleniem bagażnika po jego otwarciu.JACA pisze: ↑01 sie 2022, 20:16Skoro już jesteśmy przy wycieraczkach, w którmś momencie zaczęła mi się samoczynnie włączać tylna wycieraczka po wrzuceniu wstecznego bieguCzy jest w ogóle taka funkcjonalność w Atekach, bo w instrukcji nie wiedzę....
![]()
![]()
Przez kilka dni nie umiałem tego cholerstwa wyłączyć, bo po kiegio grzyba wyciera mi szybę, która ani mokra nie jest i w ogóle tego nie chcę![]()
Któregoś dnia coś poruszałem dźwignią wycieraczek i mam nadzieję, że już definitywnie się wyłączyło.
- Ocena: 4.76%
...Spieszmy się kochać diesel'e, tak szybko odchodzą...