Co u Ciebie przeważyło, że Ateka a nie Formentor
Tutaj przywitaj się z innymi użytkownikami
-
blinket
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI Manual Xperience 2022
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Tutaj przywitaj się z innymi użytkownikami
Przestronność, opinie na temat awaryjności Formentora i przekombinowany środek w Formentorze (wszystko dotykowe... jednak wolę klasyczną obsługę rodem z Ateki).
-
Jack232
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI Experience
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Witam wszystkich użytkowników Seata Ateci. Od dzisiaj jestem, mam nadzieję, szczęśliwym posiadaczem Ateci 1.5 150km DSG7 w wersji Experrience. Po półrocznej walce z nowym Audi A3 limusine zdecydowalem się powrócić do pierwotnego planu tj Ateci. Pozdrowienia z Gdanska. Jacek.

Seat Ateca 1.5 TSI ACT DSG7 150KM Xperience
- Endrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 101 razy
- Otrzymał podziękowań: 183 razy
-
Luk4as
- Samochód: Skoda
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 53 razy
Co było nie tak z A3 ? Wszyscy wieszają psy na Atece, a zapominają o moccie "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma". Proszę napisz kilka zdań, żeby ostudzić emocje nowym posiadaczom Atec
-
Jack232
W listopadzie zeszłego roku zdecydowałem się na zmianę VW Jetty na Atecę. W Trójmieście czas oczekiwania sięgał wakacji br, a nawet jesieni. Zdecydowałem się spełnić moje drugie, tym razem mlodziencze marzenie, czyli A3 Limusine, tym bardziej, że trafiła się okazja nabyć roczny egzemplarz z przebiegiem 35 km w super cenie.
Niestety mój związek z A3 potrwał tylko pół roku. Auto nie powiem super, silnik ten sam co w Atece, 1.5 150 km szerokie kapcie na drodze ideał, a jestem zawodowym kierowcą od ponad 30 lat. W mieście zaczynał się problem. Z racji moich gabarytów, +100kg codzienne korzystanie z A3 stanowiło kłopot. Małe, ciasne wnętrze, przez ciemnej, grafitowej podsufitce i małych szybach było klaustrofobiczne. Jakos nie byla to miłość od pierwszego wejrzenia i chyba tak pozostało do końca. Do tego ten egzemplarz okazał się chyba pechowy. Przez ostatni miesiąc kapeć, nowa opona ponad 400zl, pęknięta szyba-kamień, awaria czujnika polozenia walka rozrzadu, awaria czujnika ciśnienia w kole. Miarka się przebrała. Myslalem, że w aucie marki premium nie spotka mnie cos takiego. W dodatku przez całe pół roku z żoną biliśmy się myślami o pierwotnym planie dot. Ateci. W końcu w zeszłym tygodniu wyczaiłem w Gdyni u Plichty egzemplarz, który stał się mój. Silnik ten sam co w A3, na korzyść Ateci przeważa przesten w kabinie , światło, widoczność, ja lubię wysoko siedzieć. Tutaj czuje się jak w domu, może z racji posiadania Jetty. A3 jest super dla młodych szczupłych ludków. Ja niestety +100kg i +50 lat. Na dodatek Ateca zawsze mi się podobała jako auto, bryła itp. Nie jest przedziwniona pod względem wygladu jak japońce.
- Ocena: 4.76%
-
Bonifacy
- Samochód: Seat Ateca 1.5 DSG Xperience
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 65 razy
Mam prośbę. Nie piszcie nazwy Ateca w dopełniaczu „Ateci”, tylko „ Ateki”. Może to tylko subiektywne wrażenie i w końcu są ważniejsze rzeczy na tym świecie, ale źle się czyta. O ile w mianowniku Ateca wymawia się Ateka, to w innych przypadkach trzeba używać k. Inaczej fonetycznie brzmi fatalnie: ateci, atecią…
- Ocena: 9.52%
-
kasa020894
- Samochód: Seat Leon FR
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Nawigacja
Siemka, jestem tutaj nowy , ale mam problem z moja nawigacja w Seat Leon FR 2016r. Zakupilem wlasnie niedawo to auto. Na ekranie wyskakuje mi komunikat Baza danych nawigacujnych jest niedopstepna. Powiem od razu ze kupilem wczoraj nowa nawigacje seata leona , zaladowalem ja do gniazda nr 2 i znow to samo. Ta karta nowa karta do SEAT Navigation AS Europa 1 (16) a stara ktora mialem jak kupilem auto to SEAT Navigation AS Europa 1 (V3). Chlopaki proszee o pomoc. Dlaczego to nie chce dzialac ? Czytalem tez to podmianie pilku overall, czy mapa nawigacji moze byc za nowa do mojej nawigacji ?
-
Jack232
Każda Ateka jest piękna, zwłaszcza biała, czerwona, zielona i grafitowa. Ciężki wybór przed nabywcami.