Czas oczekiwania na Atekę

Wszelkie dyskusje związane z zakupem Seata Ateca i Cupry Ateca
MrNobody
Samochód: Seat Ateca FL 1.5 DSG
Podziękował: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: Czas oczekiwania na Atekę

Post autor: MrNobody »

Stało się! Po 5-ciu miesiącach oczekiwania odebrałem dziś swoją Atecę (Style, 1.5 DSG, pakiet Comfort + pakiet bezpieczeństwa XL, ładowarka indukcyjna, oświetlenie ambient plus jakieś pierdoły).

Teraz będziemy się zapoznawali :)

Po przeczytaniu tego wątku, czas oczekiwania 5 miesięcy oceniam jako całkiem niezły.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Awatar użytkownika
Endrju
Moderator
Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
Podziękował: 101 razy
Otrzymał podziękowań: 183 razy

Post autor: Endrju »

Gratulacje. Czas raczej doskonały. Ja na swoją poprzednia Atece jak nie było żadnych problemów z częściami, czekałem 4 miesiące.
Jest-Cupra Formentor FL 1.5 e-TSI m-HEV ACT DSG7 150KM Był - Seat Ateca FL 1.5 TSI ACT DSG7 150KM Xperience
Był - Seat Ateca 1.4 TSI ACT DSG7 150KM Xcellence
Obrazek

MarekPi92
Samochód: Seat
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: MarekPi92 »

MrNobody pisze:
30 sie 2022, 23:23
Stało się! Po 5-ciu miesiącach oczekiwania odebrałem dziś swoją Atecę (Style, 1.5 DSG, pakiet Comfort + pakiet bezpieczeństwa XL, ładowarka indukcyjna, oświetlenie ambient plus jakieś pierdoły).

Teraz będziemy się zapoznawali :)

Po przeczytaniu tego wątku, czas oczekiwania 5 miesięcy oceniam jako całkiem niezły.
Po 5 miesiącach :o Dobrze, że w ogóle dostałeś. Widziałem też, że niektórzy jeszcze dlużej czekają. Już sa tak wkurzeni, że chcą się wycofać z kupna.

Awatar użytkownika
Endrju
Moderator

Wczoraj byłem zmieniać olej i pracownik powiedziało mi że prawdopodobnie nie będzie Ateci II ma zostać tylko Formentor a nie wiadomo czy będzie Cupra Ateca.
Jest-Cupra Formentor FL 1.5 e-TSI m-HEV ACT DSG7 150KM Był - Seat Ateca FL 1.5 TSI ACT DSG7 150KM Xperience
Obrazek

mczelny2401
Samochód: LEON FR 2.0 TSI 190
Podziękował: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 37 razy

Post autor: mczelny2401 »

Też wczoraj byłem na serwisie w Rzeszowie i na salonie same Formentory i Cupra Born w prądzie :roll: Deserek to nowiutka Cupra Ateca z układem hamulcowym Brembo na jeździe testowej ;)

Misiek
Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
Podziękował: 1143 razy
Otrzymał podziękowań: 2503 razy

Post autor: Misiek »

Tak właśnie obserwując przed zamówieniem co się dzieje z nowymi samochodami myślałem, że Ateca FL, to chyba będzie ostatni "jeszcze normalny" samochód, który wygląda w miarę normalnie, nie jest za bardzo przekombinowany. Nie oznacza to, że niektóre rozwiązania nie podobają mi się, a wręcz mi ich brakuje, ale niestety przy tych fajnych jest równocześnie masa niefajnych, a możliwości, że z tego sobie wezmę to, a z tamtego co innego i poskładam sobie mój ideał, to nie jest możliwe, to nie klocki Lego. No i widzę, że chyba się spełniło.

Ale zgodnie z tematem wątku : zamówienie z 17-03, a właśnie moja "białaska" (póki co, bo niebawem będzie oklejona pomarańczka) stoi sobie na placu i czeka na obsługę przedsprzedażową. Także u mnie dokładnie czas oczekiwania 6 miesięcy. I do tego znaleźli wszystkich asystentów, których zamówiłem, mimo usunięcia ich z oferty.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

Bonifacy
Samochód: Seat Ateca 1.5 DSG Xperience
Podziękował: 48 razy
Otrzymał podziękowań: 65 razy

Post autor: Bonifacy »

No, Misiek. Wreszcie. Gratuluję.
Za ten post autor Bonifacy otrzymał podziękowanie:
Misiek (16 wrz 2022, 2:49)
Ocena: 4.76%

Awatar użytkownika
Endrju
Moderator

Gratulacje i żadnego narzekania. 😁😁😁
Obrazek

Awatar użytkownika
TomeL
Samochód: Ateca FR 2.0 TSI FL
Podziękował: 42 razy
Otrzymał podziękowań: 32 razy

Post autor: TomeL »

Misiek no jak tam? Już powinieneś mieć.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Misiek
Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
Podziękował: 1143 razy
Otrzymał podziękowań: 2503 razy

Post autor: Misiek »

TomeL pisze:
26 wrz 2022, 22:04
Misiek no jak tam? Już powinieneś mieć.
Dzięki za pamięć i zainteresowanie, ale niestety właśnie dzisiaj z rana miałem bardzo niemiły telefon. Niestety podczas przygotowywania samochodu do sprzedaży okazało się, że gdzieś po drodze "zagubiła" się jedna z bardzo dla mnie ważnych opcji i dealer będzie zamawiał jeszcze jeden, tym razem już z nią. Niestety jak to w życiu bywa, jest kolejny jeszcze jeden zonk, bo jak pewnie pamiętasz aktualnie czasowo do odwołania niedostępny jest pakiet asystentów XL, z powodu chyba braków tym razem czujników radarowych (Side Assist, Precrash Assist, wspomaganie cofania), który także bardzo chcę mieć, będę więc musiał jeszcze dodatkowo poczekać nieokreśloną bliżej ilość czasu na jego pojawienie się. Była także propozycja (poza korektą na wartość tej szyby) dodatkowego rabatu, ale nie satysfakcjonuje mnie ona bez względu na wysokość w związku z tym, że samochód ten kupuję na lata, naście lat, i że będzie to mój ostatni (wiek), chciałbym więc żeby jednak miał dokładnie WSZYSTKO co chcę i potrzebuję, a aż tak bardzo mi się z nim nie śpieszy i czym jeździć mam, więc wybrałem tą możliwość. Także niestety jeszcze trochę sobie poczekam i pomarzę.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

ODPOWIEDZ