Przy okazji wizyty w ASO zapytałem skąd jest ten komunikat, i dostałem odpowiedź, że jedyna możliwość to używanie dwóch różnych kluczyków.
Do każdego kluczyka może być przypisany użytkownik i przy używaniu dwóch na zmianę pojawia się taki komunikat o przyjęciu ustawień użytkownika z danego kluczyka.
Tylko że w moim przypadku drugi kluczyk nie był używany... Żadnych innych błędów komputer diagnostyczny w ASO nie pokazał, więc pozostaje zagadka.