Wygląd: mało co podoba mi się bardziej niż umyta Ateca
Silnik (1.5 , DSG): wystarczająco mocno, dobrze współpracuje ze skrzynią, nie bierze zbyt dużo oleju (przez 30k km tylko dwa razy dolewałem, łącznie jakieś 0,75 l). Niestety, jak już ktoś tu pisał, duże spalanie w mieście (w Poznaniu, z korkami, poniżej 11 nie schodzi), ja dodałbym jeszcze podobne spalanie z prędkościami autostradowymi... Ale da się też zejść poniżej 5 litrów jadąc spokojnie drogami krajowymi
Wyposażenie: mam dosyć bogate, więc dziwi mnie brak możliwości zamawiania obecnie niektórych opcji. Na pewno czarna podsufitka robi robotę. Otwieranie klapy nogą też działa bardzo sprawnie, a korzystam codziennie - raz zdarzyło mi się na myjni bezdotykowej otworzyć ją myjąc nisko zderzak, przed czym ktoś tu na forum przestrzegał. Nigdy więcej się to jednak nie powtórzyło, więc może jakaś aktualizacja coś zmieniła w ustawieniach.
Jeden duży minus - cały system multimedialny - mam Beats i niestety jest przeraźliwie cichy nawet na maksa dając. Dużo osób o tym wspominało. Do tego liczne problemy z jego samoistnym restartowaniem się. U mnie już panel dotykowy z modułem cały wymieniali (jak się po czasie okazało, niepotrzebnie, bo nowa aktualizacja rozwiązała akurat mój problem) co przyniosło tylko połowiczne rozwiązanie - bluetooth przestał się rozłączać, ale za to głosowa obsługa nawigacji wysiadła
Podsumowując, poza spalaniem (wydając 150k, te 50-100 zł miesięcznie więcej, to niezbyt duży problem), niską głośnością radia (aczkolwiek bardzo ładnie grającego) i małymi problemami z multimediami, samochód jak najbardziej do polecenia!
Byle nie FR - te czarne plastiki dla mnie wyglądają strasznie