Zarządzanie kafelkami na ekranie
- franek
- Samochód: Ateca 1.5TSI - Style, Manual, MR23
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 13 razy
Re: Zarządzanie kafelkami na ekranie
Lipna sprawa... Mogli by chociaż wrzucić ekran statystyki jazdy... Ale tej informacji już nie otrzymałem... I chyba nie ma co liczyć że wstawią coś innego....
-
MrFuxik
- Samochód: Seat Ateca
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 0
franek pisze: ↑02 maja 2024, 20:07Panowie i Panie odkopuję temat.
Brak prawej ikonki na wyświetlaczu + informacja "Funkcja niedostępna", na której wcześniej było zarządzanie asystentenami jest spowodowana aktualizacją jednostki infotainment.
ASO poinformowało mnie, że producent wydał tzw. TPI, w której informuje klientów że "funkcja została wyłączona celowo aby spełnić wymagania bezpieczeństwa związane z zarządzaniem asystentenami i nie jest to błąd oprogramowania czy usterka".
Powstrzymam się od komentowani, a swoją opinię zachowam dla siebie.
P.S. Zmiany pojawiły się w ostatniej aktualizacji jednostki tj. od sierpnia/września 2023.
Serio? Przecież to jest żart. Jak to w ogóle wygląda na ekranie głównym. Zamierzałem z tym walczyć przy wymianie oleju, która mnie czeka niedługo. U mnie w aso nie mieli pojęcia co tutaj powinno być ani jak to naprawić.
-
___Wojtek___
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI 150 KM DSG
Nie chce mi się wierzyć w taką amatorszczyznę. Przecież ktoś to projektuje i powinien uwzględnić wszystkie wymagania bezpieczeństwa już na tym etapie. Poza tym ateca szczególnie w wersji style nie jest specjalnie przeładowana informacjami w porównaniu z innymi współczesnymi samochodami więc o jakie bezpieczeństwo tu chodzi? Mam nadzieję, że w następnej aktualizacji coś tam się pojawi bo zaczynam się zastanawiać ile jeszcze innych niedoróbek może może wyskoczyć. Co ciekawe, mój post w tym temacie na facebookowym Seat ateca club polska został skasowany przez admina i każdy kolejny jest skutecznie blokowanyMrFuxik pisze: ↑03 maja 2024, 13:53franek pisze: ↑02 maja 2024, 20:07Panowie i Panie odkopuję temat.
Brak prawej ikonki na wyświetlaczu + informacja "Funkcja niedostępna", na której wcześniej było zarządzanie asystentenami jest spowodowana aktualizacją jednostki infotainment.
ASO poinformowało mnie, że producent wydał tzw. TPI, w której informuje klientów że "funkcja została wyłączona celowo aby spełnić wymagania bezpieczeństwa związane z zarządzaniem asystentenami i nie jest to błąd oprogramowania czy usterka".
Powstrzymam się od komentowani, a swoją opinię zachowam dla siebie.
P.S. Zmiany pojawiły się w ostatniej aktualizacji jednostki tj. od sierpnia/września 2023.
Serio? Przecież to jest żart. Jak to w ogóle wygląda na ekranie głównym. Zamierzałem z tym walczyć przy wymianie oleju, która mnie czeka niedługo. U mnie w aso nie mieli pojęcia co tutaj powinno być ani jak to naprawić.
- kmw
- Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
- Podziękował: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 77 razy
ja mam ten większy ekran i opcje radia/muzyki wyświetlają się na środkowym kafelku, a na prawym mam opcje telefonu/ulubione kontakty. Dodatkowo jak zmienię menu np. na radio na pełnym ekranie, to po ponownym uruchomieniu otwiera mi się od razu w menu radio.
-
___Wojtek___
-
___Wojtek___