Zarządzanie kafelkami na ekranie

Dyskusje na temat Seata Ateca I generacji (2016-)
MrFuxik
Samochód: Seat Ateca
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Zarządzanie kafelkami na ekranie

Post autor: MrFuxik »

kapelusznik pisze:
18 maja 2024, 12:38
franek pisze:
18 maja 2024, 9:31
Masz stary soft, po aktualizacji do nowszej wersji "problem" dotknie i Ciebie. Najnowszy jest 1790, który już wyłącza funkcje opisaną w tym wątku.
Zasadniczo mi to nie przeszkadza bo 100% czasu spędzam na ekranie AA ;-)
Ja podobnie, ale sam fakt że coś takie jest i nie działa poprawnie od samego poczatku po zakupie strasznie irytuje. Najwidoczniej wyłączyli przy aktualizacji tak jak było wspomniane tutaj wczesniej, wygląda to strasznie słabo teraz. Totalna amatorszczyzna.

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

___Wojtek___
Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI 150 KM DSG
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: ___Wojtek___ »

Odświeżam temat. Czy wie ktoś może czy ta usterka została usunięta? Jak to wygląda w obecnie schodzących modelach. (mój jest z lutego 2024)
Obrazek

Skylla
Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
Podziękował: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Post autor: Skylla »

Pisałem już, że w aucie z kwietnia 2024 jest inne Info i inny soft 0470. Trzy kafelki wyświetlają się poprawnie. Za to aplikacja MySeat nie odczytuje z niego danych liczbowych o podróży.

Awatar użytkownika
franek
Samochód: Ateca 1.5TSI - Style, Manual, MR23
Otrzymał podziękowań: 13 razy

Post autor: franek »

Serwis mam zaplanowany na 27 października - potwierdzili nowy soft dla mniejszej jednostki, zobaczymy czy coś zmieni.
Obecnie mam:
Tak więc zobaczymy... Poczekajcie...
Obrazek

Coran
Samochód: Seat Ateca 1.0 TSI/ Seat Altea 1.6 TDI
Podziękował: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: Coran »

Ciekawe jaki soft Ci wgrają ? Ja mam samochód z 2024. Jak widać mam soft nowszy bo numer jest 1800 zamiast jak u Ciebie 1790, ale z kafelkami jest taki sam problem jak opisujecie.
Zastanawia mnie jeszcze co oznacza ten zapis - Sprzęt: 121. U innych pojawia się np. 110
Obrazek

Awatar użytkownika
kmw
Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
Podziękował: 93 razy
Otrzymał podziękowań: 77 razy

Post autor: kmw »

Coran pisze:
08 paź 2024, 23:57
Zastanawia mnie jeszcze co oznacza ten zapis - Sprzęt: 121. U innych pojawia się np. 110
Obrazek
To kod sprzętu, który który masz u siebie w aucie. Nawet jeśli ekran "radia" wygląda tak samo, to pod spodem może być nieco inny sprzęt ze względu na funkcje, zmiany konstrukcyjne (ulepszenia, optymalizacje kosztowe), dostawcę samej jednostki, czy układów scalonych w środku.
Do sprzętów o różnych kodach mogą być zupełnie inne wersje oprogramowania uznawane z "najnowsze" pomimo tego, że wydaje się, że to to samo radio/ekran.
Za ten post autor kmw otrzymał podziękowanie:
Coran (23 paź 2024, 20:00)
Ocena: 4.76%

Coran
Samochód: Seat Ateca 1.0 TSI/ Seat Altea 1.6 TDI
Podziękował: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: Coran »

Dzięki. Czyli sprzęt optymalizują bo koszty a potem dzielni programiści piszą obsługę kolejnego, nowego sprzętu, przy okazji "poprawiając" obsługę starszego sprzętu i efekty widać - radyjko czasami np. się zawiesza ...

Awatar użytkownika
kmw
Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
Podziękował: 93 razy
Otrzymał podziękowań: 77 razy

Post autor: kmw »

Coran pisze:
23 paź 2024, 20:14
Dzięki. Czyli sprzęt optymalizują bo koszty a potem dzielni programiści piszą obsługę kolejnego, nowego sprzętu, przy okazji "poprawiając" obsługę starszego sprzętu i efekty widać - radyjko czasami np. się zawiesza ...
tak to mniej więcej wygląda, ale przyczyny tej optymalizacji mogą być różne, nie tylko koszty, ale np. usunięcie wad, ulepszenia, dostosowanie się do wytycznych UE pod względem wyposażenia, obsługi nowych systemów bezpieczeństwa itd, zmiana dostawców podzespołów, np. ekranów, chipów, pamięci itd. itd, te "radia" jak i większość podzespołów też nie są produkowane w fabrykach SEATa, tylko mają swojego dostawcę lub nawet kilku, którzy mają dostarczać sprzęt spełniający kryteria i wymagania SEATa, a same rozwiązania elektroniczne mogą mieć różne.

Awatar użytkownika
franek
Samochód: Ateca 1.5TSI - Style, Manual, MR23
Otrzymał podziękowań: 13 razy

Post autor: franek »

Po aktualizacji w ASO, numer wersji się nie zmienił, może nie zaktualizowali..., dla mojej jednostki to numer 1790

ODPOWIEDZ