Hak holowniczy SEAT ATECA

Dyskusje na temat Seata Ateca I generacji (2016-)
patryk7133
Samochód: Seat Ateca1,4 TSI DSG7 Xcellence
Podziękował: 39 razy
Otrzymał podziękowań: 80 razy

Re: Hak holowniczy SEAT ATECA

Post autor: patryk7133 »

kepud1 pisze:
07 cze 2024, 7:57

PS. Gdzie mogę dostać takie rysunki/techniczne diagramy z częściami do auta?
To dokumenty serwisowe są na Ervin odpłatnie.

Podobne rysunki i numery części ale bez opisu i instrukcji napraw znajdziesz bezpłatnie.

Tutaj:
https://ifinterface.com/page/page3.php?lnid=2

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

kepud1
Samochód: Seat Ateca FR FL
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: kepud1 »

Cześć,
Czy ktoś z was wie jak powinien być zakodowany moduł tylnej klapy, żeby dzialalo otwieranie z buta przy haku? Zamontowano mi wiązkę firmy ECS. Neisety dalej walczę z problemem...

Czy moglibyście polecić kogoś kto będzie w stanie ogarnąć temat w okolicach Szczecina?

zepp
Samochód: SEAT ATECA

Re: Hak holowniczy SEAT ATECA - montaż

Post autor: zepp »

Witam
Może ktoś miał do czynienia z tematem haka?
Gdzie można zamontować elektryczny hak do SEAT ATECA /dolnośląskie i lubuskie/?
Oczywiście bez utraty gwarancji. Auto w/g VIN jest przystosowane do montażu haka.
W głównych serwisach VW,SKODA.SEAT,AUDI jest b.drogo.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Bartas
Samochód: Seat Ateca FR 2.0 TSI
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Hak holowniczy SEAT ATECA - montaż

Post autor: Bartas »

zepp pisze:
14 sie 2024, 10:52
Witam
Może ktoś miał do czynienia z tematem haka?
Gdzie można zamontować elektryczny hak do SEAT ATECA /dolnośląskie i lubuskie/?
Oczywiście bez utraty gwarancji. Auto w/g VIN jest przystosowane do montażu haka.
W głównych serwisach VW,SKODA.SEAT,AUDI jest b.drogo.
pozdrawiam
Polecam Eldar koło Kalwarii. Nie jest to jakoś specjanie daleko w twoim przypadku, ale warto. Sam jechałem z Trójmiasta. Profesjonalnie i szybko. U mnie montaż trwał ok. 2,5h. Auto bez przygotowania pod hak.

lukaszk
Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: lukaszk »

marcinc pisze:
08 maja 2024, 10:28
Cześć, ja mam trochę inne pytanie. Odebrałem właśnie nową Atece z salonu, kupiłem z dostępnych od ręki, dodatkowo zapłaciłem za dołożenie haka, przez serwis jeszcze przed odbiorem. W dniu odbioru już na miejscu dowiedziałem się, że hak został technicznie zamontowany, ale nie mogę z niego korzystać, ponieważ w autach produkowanych po 2024, nie można wprowadzać żadnych zmian w sterownikach po produkcji i sterownik go nie rozpoznaje, a co za tym idzie nie działa elektromechanizm oraz wiązka zasilająca. To, z tego co mówił konsultant, dlatego, że weszła jakaś dyrektywa UE w sprawie cyber bezpieczeństwa pojazdów, i ze to pierwsze samochody z tego rocznika i jeszcze importer nie dał możliwość ingerencji w sterownik. Ma to zostać poprawione i usługa wykonana, ale nie ma informacji kiedy dokładnie importer to umożliwi. Czy ktoś z Was spotkał się z podobną sytuacją?
Cześć,

mam podobną sytuację. Hak został zamontowany ale mają problem w jego zakodowaniu. Możesz napisać jak się wyjaśniła Twoja sytuacja i ile temat trwał?
Będę wdzięczny ;)

marcinc
Samochód: Seat Ateca
Podziękował: 3 razy

Post autor: marcinc »

lukaszk pisze:
09 wrz 2024, 8:58
Cześć,

mam podobną sytuację. Hak został zamontowany ale mają problem w jego zakodowaniu. Możesz napisać jak się wyjaśniła Twoja sytuacja i ile temat trwał?
Będę wdzięczny ;)
Cześć,

U mnie temat dalej się ciągnie i na ten moment bez większych zmian, dalej nie można go zakodować. Próbowałem w międzyczasie i w innym ASO, ale problem wszędzie ten sam. System nie przyjmuje informacji, że został doposażony w hak. Na ten moment to trwa ponad 4 miesiące.

Blues Brothers
Samochód: Seat Ateca 1,5 TSI DSG
Podziękował: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 36 razy

Post autor: Blues Brothers »

Który tydzień produkcji samochodu ?

piotrl
Samochód: Seat Ateca 1.5 DSG Xperience
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: piotrl »

Czy ktoś z was orientuje się jakie są różnice pomiędzy oryginalnymi składanymi hakami o numerach 57A803880A, 575803880B, 575803880C? Czy każdy składany hak niezależnie od wersji ma identyczny kształt?

Blues Brothers
Samochód: Seat Ateca 1,5 TSI DSG
Podziękował: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 36 razy

Post autor: Blues Brothers »

marcinc pisze:
16 wrz 2024, 10:36
lukaszk pisze:
Cześć,

Będę wdzięczny ;)
Cześć,

U mnie temat dalej się ciągnie i na ten moment bez większych zmian, dalej nie można go zakodować. Próbowałem w międzyczasie i w innym ASO, ale problem wszędzie ten sam. System nie przyjmuje informacji, że został doposażony w hak. Na ten moment to trwa ponad 4 miesiące.
Ateca produkcja styczeń 2024, hak zamontowany, wszystko działa.
Serwis niezależny. Mam wrażenie, że lepiej zna VAGi niż ASO

lukaszk
Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: lukaszk »

marcinc pisze:
16 wrz 2024, 10:36
lukaszk pisze:
Cześć,

Będę wdzięczny ;)
Cześć,

Cześć,

u mnie temat udało się po miesiącu rozwiązać. Dokładnie nie wiem jak, ale chodziło o to że auto kodowali ludzie od strony producenta. Innymi słowy serwis podpiął auto tylko do sieci a resztę robili już inni spece zdalnie. Jakby co to było to w salonie Świtoń-Paczkowski Lubin SEAT | CUPRA LUBIN, ul. Marii Skłodowskiej-Curie 97d, a. Jakby u Ciebie chcieli podpytać to może Ci z Lubina pomogą - bo z pewnością będą mój przykład długo pamiętać ;)
Za ten post autor lukaszk otrzymał podziękowanie:
W A (25 paź 2024, 22:01)
Ocena: 4.76%

ODPOWIEDZ