Cupra Ateca tańsza od Seata :O
- kmw
- Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
- Podziękował: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 77 razy
Cupra Ateca tańsza od Seata :O
Pojawiły się większe promocje na Cuprę Ateca, według strony www nawet do 46000zł, w praktyce w ogłoszeniach dealerów na otomoto około 33000zł, pewnie gdzieś jest haczyk, ale najtańsza Cupra Ateca jaką widziałem w ogłoszeniu, nowa z 2024 roku to 138200zł, która jest lepiej wyposażona niż Seat Ateca Xperience, a ten trzyma cenę na około 150000zł 
- YoursTruly
- Samochód: Ateca FR 2023 1.5 DSG
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 21 razy
Re: Cupra Ateca tańsza od Seata :O
A w katalogu są jakieś zmiany?
Może ludzie jednak nie chcą przepłacać za znaczek i Cupry im zalegają
Może ludzie jednak nie chcą przepłacać za znaczek i Cupry im zalegają
- kmw
- Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
- Podziękował: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 77 razy
Zrównać ceny, rozumiem, ale żeby taniej od Seata...?
W cenniku jest informacja, że wersje VZ są o 46 tys. tańsze, reszta o 33 tys. zł
Reszta bez zmian.
W ogłoszeniach dealerów jest info, że rabat nie łączy się z promocyjnym finansowaniem.
Do tych najtańszych około 140 tys. zł dokładają z reguły pakiet XL i el. klapę bagażnika. Za 155 tys. zł dodatkowo jest Beats audio, kamery 360 i DCC albo szyberdach.
W cenniku jest informacja, że wersje VZ są o 46 tys. tańsze, reszta o 33 tys. zł
Reszta bez zmian.
W ogłoszeniach dealerów jest info, że rabat nie łączy się z promocyjnym finansowaniem.
Do tych najtańszych około 140 tys. zł dokładają z reguły pakiet XL i el. klapę bagażnika. Za 155 tys. zł dodatkowo jest Beats audio, kamery 360 i DCC albo szyberdach.
-
Skota
- Samochód: Cupra Ateca
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Potwierdzam promocję dzisiaj zamówiłem Cupre Ateca 1.5 z paroma dodatkami i cena wyszła mi 137.000 zł. Dla mnie rewelacja. Taki rabat tylko przy zakupie za gotówkę przy kredycie rabat o 1/3 mniejszy
- Ocena: 4.76%
-
madrid2012
- Samochód: Ateca FL
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Wszystko ok, ale ostatnio oglądałem Cuprę Atecę I handlowiec mierzył grubosc lakieru i oniemiałem. 70 mikronów jak koreancach, masakra. Seat Ateca dalej 120 mikronów. Sam handlowiec był w szoku, tandeta na maksa.
-
OnlineMisiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2502 razy
Cena nigdy nie bierze się z niczego, że niby taka promocja, że niby wyprzedaż złogów magazynowych (wietrzenie magazynów), także takie są efekty maksymalnych i na siłę oszczędności. A jakby się dokładniej przyjrzeć innym elementom, to NA PEWNO nie będzie to samo co jeszcze jakiś czas temu za "normalną" cenę, tyle że 30, czy 40 tys. taniej i to za Cuprę.madrid2012 pisze: ↑10 sie 2024, 21:27Wszystko ok, ale ostatnio oglądałem Cuprę Atecę I handlowiec mierzył grubosc lakieru i oniemiałem. 70 mikronów jak koreancach, masakra. Seat Ateca dalej 120 mikronów. Sam handlowiec był w szoku, tandeta na maksa.
Wielokrotnie słyszałem opinie, że przecież na Ali można to samo, o identycznych parametrach, kupić za co najmniej połowę ceny, tyle że pod inną nazwą, marką - tak, ale jak się dokładniej porówna konkretne produkty (ja ostatnio wgryzałem się w temat multimetru z automatyczną zmianą zakresów), to jednak nie jest to samo, bo na przykład inne wyposażenie, etui do przechowywania lub wręcz walizeczka. A i pozostaje bardzo często pomijana, zapominana, kwestia gwarancji, bo niech ktoś spróbuje wysłać do naprawy coś do Chin - życzę wszystkiego najlepszego.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 
-
Skylla
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Myślisz, że wyprodukowali serie felernych Cupr i teraz je dużo taniej sprzedają? Poważnie? No bez jaj. A grubość lakieru może zależeć też od wybranego koloru. Co prawda mojego graphite grey nie mierzyłem, ale wątpię aby miał 120. Te czasy już chyba minęły...
-
OnlineMisiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2502 razy
A ja nadal nie wierzę w promocje rzędu 30-parę, czy 40-parę tysięcy, ot tak, na ładne oczy, dla wszystkich. Istnieje możliwość, że ktoś wpadł na pomysł takiej promocji z okazji chęci lub konieczności wypromowania Cupry, ale ja jakoś w to nie wierzę. A przecież jeszcze niedawno ciężko było uzyskać, wybłagać, w ogóle jakikolwiek rabat, a teraz naraz aż tyle ?
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 
- rybsko
- Samochód: Ateca FR TSI 2.0 FL
- Podziękował: 63 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
A ja trochę żałuję, że nie kupuję obecnie, bo bym pewnie wziął Atecę z 300KM. Za cenę cennikową to jest trochę bez sensu, ale -30k czy -40k to już trochę lepiej się kalkuluje.
Z kolei gdyby nie zmieniający się świat elektroniki, to gdybym miał gdzie przechować, to bym pewnie wziął sobie taką Atecę i skitrał na zapas na czasy, gdy już elektromobilność totalnie zarżnie tradycyjną, zrównoważoną motoryzację
Z kolei gdyby nie zmieniający się świat elektroniki, to gdybym miał gdzie przechować, to bym pewnie wziął sobie taką Atecę i skitrał na zapas na czasy, gdy już elektromobilność totalnie zarżnie tradycyjną, zrównoważoną motoryzację