Tuning DSG
-
Kubawojcik
- Samochód: Ateca
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
-
patryk7133
- Samochód: Seat Ateca1,4 TSI DSG7 Xcellence
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 80 razy
Re: Tuning DSG
Też jestem ciekaw, wybieram się do EcuProject na program od TVS ale tak na prawdę to jadę w ciemno wybadać teren
-
overheat
- Samochód: Ateca 2.0 TSI 4drive
- Podziękował: 40 razy
- Otrzymał podziękowań: 19 razy
- Lord M
- Samochód: Leon DKZA
- Podziękował: 35 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Ja mam program "Drivibility" od TVS do DQ381. Na pewno poprawił jazdę w stosunku od fabryki ale gdybym teraz miał robić to albo bym robił Stage2+. Cena (ponad 3 lata temu) była niemalże identyczna a jednak przy 2+ można więcej. Ciekaw jestem programu od CompSportu. Ludzie chwalą i ciekaw jestem jak to się ma do mojego.patryk7133 pisze: ↑26 sie 2024, 0:26Też jestem ciekaw, wybieram się do EcuProject na program od TVS ale tak na prawdę to jadę w ciemno wybadać teren
TVS to naprawdę poważna marka działająca na całym świecie i często zatrudnia programistów którzy wcześniej robili softy dla VAG. Ja na swoim programie zrobiłem ponad 35 tys km i jest ok (tylko wymieniłem olej przy 50 tys km).
Mały Edit:
Patrzyłem na ceny w TVS i ostro poszaleli. Obecnie Stage 2+ to wydatek ok 800euro (z podatkiem) a drivability 500euro. W mojej ocenie trochę dużo krzyczą jak całkowicie zdalną robotę. Chyba za tą kasę pojechałbym do CompSportu.
Był: Seat Leon 1,4 125 KM (CZCA)
Jest Seat Leon 2.0 190 KM (DKZA)
- Grz_Bo
- Samochód: Seat Leon
- Podziękował: 413 razy
- Otrzymał podziękowań: 290 razy
A co zmienia stage 2?Lord M pisze:Ja mam program "Drivibility" od TVS do DQ381. Na pewno poprawił jazdę w stosunku od fabryki ale gdybym teraz miał robić to albo bym robił Stage2+. Cena (ponad 3 lata temu) była niemalże identyczna a jednak przy 2+ można więcej. Ciekaw jestem programu od CompSportu. Ludzie chwalą i ciekaw jestem jak to się ma do mojego.patryk7133 pisze: ↑26 sie 2024, 0:26Też jestem ciekaw, wybieram się do EcuProject na program od TVS ale tak na prawdę to jadę w ciemno wybadać teren
TVS to naprawdę poważna marka działająca na całym świecie i często zatrudnia programistów którzy wcześniej robili softy dla VAG. Ja na swoim programie zrobiłem ponad 35 tys km i jest ok (tylko wymieniłem olej przy 50 tys km).
Mały Edit:
Patrzyłem na ceny w TVS i ostro poszaleli. Obecnie Stage 2+ to wydatek ok 800euro (z podatkiem) a drivability 500euro. W mojej ocenie trochę dużo krzyczą jak całkowicie zdalną robotę. Chyba za tą kasę pojechałbym do CompSportu.
- Samochód: Leon DKZA
- Podziękował: 35 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Podaje większe ciśnienie na sprzęgła, zmniejszając uślizg i szarpanie. Do tego można już myśleć o sofcie silnika. Do tego można wybrać przy jakich obrotach (dla każdego biegu z osobna) TCU ma zmienić bieg.Grz_Bo pisze: ↑31 sie 2024, 5:46A co zmienia stage 2?Lord M pisze:Ja mam program "Drivibility" od TVS do DQ381. Na pewno poprawił jazdę w stosunku od fabryki ale gdybym teraz miał robić to albo bym robił Stage2+. Cena (ponad 3 lata temu) była niemalże identyczna a jednak przy 2+ można więcej. Ciekaw jestem programu od CompSportu. Ludzie chwalą i ciekaw jestem jak to się ma do mojego.patryk7133 pisze: ↑26 sie 2024, 0:26
Też jestem ciekaw, wybieram się do EcuProject na program od TVS ale tak na prawdę to jadę w ciemno wybadać teren
Mały Edit:
Zaraz po zrobieniu mojego softu (Drivability), jeździłem przez chwilę autem z Stage 2+ i zauważyłem, że zmiana biegów jest jeszcze szybsza niż w moim sofcie. Tak czy siak, zmiana softu na cokolwiek znacznie polepsza odczucia z jazdy i pewnie przedłuża życie dwumasy, która nie dostaje tak bardzo po d... przy zmianach biegów na niskich obrotach.
Był: Seat Leon 1,4 125 KM (CZCA)
-
62542
- Samochód: ateca 1.5
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 0