Wady Seata Ateci
- Janisz
- Samochód: Seat Ateca 1.4 TSI 150KM DSG 4drive
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Re: Wady Seata Ateci
Wydaje mi się, że ktoś na niemieckim forum zgłaszał taką usterkę. Pytanie czy w Polsce zostanie to uznane. Polska inny kraj....trzeciej kategorii.
-
Roman
- Samochód: Seat Ateca 1,4TSI STYLE Samoa Orange
- Otrzymał podziękowań: 0
Zgłosiłem wadę włącznika start stop w ASO Przyznali że to wada Fabryczna włącznik do wymiany oczywiście nie mieli na miejscu , jestem umówiony na czwartek .Dwa razy po 200 km. bo nie mogli zamówić wcześniej przy zgłoszeniu włącznika za parę złotych .Przy okazji pytałem o wycieraczki szyby ,gwarancja nie obejmuje . I sprawdzałem zawieszenie bo na nierównościach stuka , powiedzieli że ten typ tak ma oni tego nie słyszą .Sprawdzali też czy niema akcji serwisowych
-
nkbor
- Samochód: Ateca Style 1.4 Manual
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Mam pytanie do osób posiadających kamerę cofania. Czy w trakcie manewru zanika u was obraz z kamery na kilka sekund. Czy to jest norma, czy u mnie coś nie gra? Druga sprawa to skrobaczka we wlezie paliwa to jakaś porażka. Akurat dzisiaj by pierwszy dzień w Szczecinie tej zimy żeby ją wypróbować ale jak na zlosc klapka wlewu przymarzla i musiałam skrobać boczna szybę rękawiczką. Dobrze ze przednią mam ogrzewaną bo skrobalabym do południa. 
Ateca Syle 1,4 TSI 150 KM /Manual / Nevada White/Alcantara Black /Media Plus/Kamera/Podgrzewana przednia szyba/Martwy Punkt i trochę dodatków 
-
Michalw79
- Samochód: Seat Ateca 1.4 TSI 150 KM
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
U mnie z kamerą narazie jest ok. Jesli chodzi o skrobaczke to bardziej to chyba jest gadżet.
Seat Ateca 1.4 TSI Xcellence Nevada White.
-
nkbor
Dzięki będę musiała to zgłosić w serwisie
Ateca Syle 1,4 TSI 150 KM /Manual / Nevada White/Alcantara Black /Media Plus/Kamera/Podgrzewana przednia szyba/Martwy Punkt i trochę dodatków 
-
fuelcare
- Samochód: Seat Ateca 2.0tsi FR
mam czasem to samo. w tym momencie nie mam tego obrazka auta z gory na wyswietlaczu gdzie pokazuje odleglosc z czujnikow i za chwile zanika obraz potem sie pojawia. od dluzszego czasu to nie wystapilo ale znam problem. bylem dzis zreszta na diagnostyce swojego auta bo raz wyskoczyl mi EPC i jeszcze pytalem o ten czujnik ktory opisywalem w innym poscie a przy okazji mowilem o tej kamerze. w komputerze oprocz sladu po EPC nie bylo nic innego. moim zdaniem jest jakis blad w sofcie. daj znac gdyby cos Ci wykryli ale sadze ze stracisz tylko czas, chyba ze wystapi Ci ten problem na zdaniu auta i wtedy beda musieli cos kombinowac
- Endrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 101 razy
- Otrzymał podziękowań: 183 razy
- michal 76
- Samochód: Seat Ateca 1.4 DSG XCELLENCE 4 Drive VW Passat
- Podziękował: 77 razy
- Otrzymał podziękowań: 145 razy
Nie. Przednia szyba podgrzewana jest fajną sprawą, żona sobie chwalinkbor pisze: ↑08 sty 2018, 18:02Mam pytanie do osób posiadających kamerę cofania. Czy w trakcie manewru zanika u was obraz z kamery na kilka sekund. Czy to jest norma, czy u mnie coś nie gra? Druga sprawa to skrobaczka we wlezie paliwa to jakaś porażka. Akurat dzisiaj by pierwszy dzień w Szczecinie tej zimy żeby ją wypróbować ale jak na zlosc klapka wlewu przymarzla i musiałam skrobać boczna szybę rękawiczką. Dobrze ze przednią mam ogrzewaną bo skrobalabym do południa.![]()
-
nkbor
Do serwisu wybieram się w przyszłym tygodniu. Co do kamery ten problem wystepuje za każdym razem przy cofania. Muszę się zatrzymać i poczekać na powrót obrazu. Dodatkowo czasami mam wrażenie jakby kamera zmieniała kąt widzenia i na wyświetlaczu widzę swoją tablicę rejestracyjną.
-
fuelcare
- Samochód: Seat Ateca 2.0tsi FR
zanim odpalisz samochod odczekaj az zniknie to logo seat z wyswietlacza i komp dogra wszystkie pliki. potem odpal i zobacz czy dalej masz ten problem. kat widzenia sie nie zmienia jedyne co to on w trakcie wylaczania kamery dogrywa ten obrazek auta z gory ktory masz po prawej stronie podczas cofaniankbor pisze: ↑09 sty 2018, 10:02Do serwisu wybieram się w przyszłym tygodniu. Co do kamery ten problem wystepuje za każdym razem przy cofania. Muszę się zatrzymać i poczekać na powrót obrazu. Dodatkowo czasami mam wrażenie jakby kamera zmieniała kąt widzenia i na wyświetlaczu widzę swoją tablicę rejestracyjną.