Multimedia z navi a ekran 8,5 bez navi
-
1285
- Samochód: Ateca
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Multimedia z navi a ekran 8,5 bez navi
Witam, podczas jazdy testowej w aucie na wyposażeniu był system z nawigacją ten w pełni dotykowy. Mam zamiar zamówić Seata be nawigacji, i tutaj moje pytanie czy ekran bez navi jest dużo bardziej okrojony, słabszy ? Są z nim jakieś problemy? Mam jeszcze dwa pytania czy warto dopłacić do większego wyświetlacza zegarów? Jest tam dużo więcej bajerów? I ostatnie pytanie odnośnie audio, czy w standardowe nagłośnienie w wersji Xperience daje radę? Lubię posłuchać głośniej muzyki
Zastanawiałem się nad dołożeniem tego lepszego nagłośnienia ale nie da się go zamówić bez navi. To będzie mój pierwszy Seat ( dotychczas VW ) z góry dziękuję za odpowiedź.
-
Kubawojcik
- Samochód: Ateca
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
Re: Multimedia z navi a ekran 8,5 bez navi
Warto miec i zegary i wiekszy ekran.
Beats audio nie warto.
Beats audio nie warto.
-
Blues Brothers
- Samochód: Seat Ateca 1,5 TSI DSG
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 36 razy
-
Skylla
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Ja wybrałem małe ekrany. Mały cockpit, ten w pełni cyfrowy, jest dla mnie super czytelny i wygodny. Wszystko co potrzeba jest wyświetlane w przejrzysty sposób. Na dużych zegarach, które oczywiście wizualnie na pierwszy rzut oka wyglądają lepiej, mój wzrok się gubił. Jest to oczywiście kwestia indywidualna, ja wyboru nie żałuję. Te zegary może nie wyglądają, ale są bardzo praktyczne. Dopóki ich nie zobaczyłem na jeździe próbnej, byłem pewien że wybiorę te duże z dwiema tarczami.
Co do Info, też mam małe z gałkami i działają ok, ale wyglądają starożytnie, gorzej od 9 calowych, ale znów są całkiem wygodne. Łączność bezprzewodowa ze smartfonem działa bez zarzutu, i telefon i android auto. Ciągle źle działają z aplikacją MySeat - nie przekazują do niej danych liczbowych o podróży, ale to nie jest bardzo ważne no i zgłoszone do poprawy. Cztery miesiące już czekam aż zrobią, a to pewnie kilka linii kodu, ale cóż, to jedyna wada póki co.
Audio mam zwykłe, więc nie mam porównania. Jest wystarczające, ale bez szału.
Co do Info, też mam małe z gałkami i działają ok, ale wyglądają starożytnie, gorzej od 9 calowych, ale znów są całkiem wygodne. Łączność bezprzewodowa ze smartfonem działa bez zarzutu, i telefon i android auto. Ciągle źle działają z aplikacją MySeat - nie przekazują do niej danych liczbowych o podróży, ale to nie jest bardzo ważne no i zgłoszone do poprawy. Cztery miesiące już czekam aż zrobią, a to pewnie kilka linii kodu, ale cóż, to jedyna wada póki co.
Audio mam zwykłe, więc nie mam porównania. Jest wystarczające, ale bez szału.
- Endrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 101 razy
- Otrzymał podziękowań: 183 razy
Mało jest Atec z mniejszym ekranem ale w Skodach to była plaga jeśli chodzi o działanie. Był u nas nawet forumowicz który prze 9 miesięcy jeździł do ASO i nie naprawili mu tej usterki. Cały czas mu się zawieszał infotaiment. W końcu odkupili od niego auto.
-
Skylla
Te w Atece 2024 działają jak dotąd bezproblemowo. Jeżeli nie będzie używać się nawigacji fabrycznej to nie bardzo jest sens dopłacać. Chyba że jak z felgami, za wygląd:-).
-
Boruc79
- Samochód: Seat Ateca FR 2.0 TDI 150 km 2023
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Witam
Mam problem, wyskoczyło mi dzisiaj przy odpaleniu samochodu ładowanie profilu uzytkownika, cały czas kreci i nic nie da się zrobić, może ktoś coś doradzić?
Ateca FR 2023 rok 2.0 Tdi 150km
Mam problem, wyskoczyło mi dzisiaj przy odpaleniu samochodu ładowanie profilu uzytkownika, cały czas kreci i nic nie da się zrobić, może ktoś coś doradzić?
Ateca FR 2023 rok 2.0 Tdi 150km
-
Skylla
Najpierw należy zawsze zrobić twardy reset inforozrywki, jeśli to tam się dzieje. Jeżeli na kokpicie to nie wiem.
- Endrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 101 razy
- Otrzymał podziękowań: 183 razy
To znaczy przytrzymać przycisk włączania infotaimentu przez ok 30 Dec. aż ekran zgaśnie i zaświeci się ponownie.