Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa

Dyskusje na temat Seata Ateca I generacji (2016-)
Blues Brothers
Samochód: Seat Ateca 1,5 TSI DSG
Podziękował: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 36 razy

Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa

Post autor: Blues Brothers »

Z hiszpańskiego: maniana 😉
Czy mamy określony zakres czasu produkcji aut z tym problemem ?

Sponsor

Kalinski

Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

Marti
Samochód: Seat Ateca Ref. 1.0 2024
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: Marti »

Ja niestety jestem w d... bo mam auto w leasingu i aby je zwrócić do dilera to muszę najpierw spłacić leasing :x oto jakie mamy prawo, zawsze 'słabszy' dostanie po d...

piotr.bawol
Samochód: Ateca 1.5 DSG
Podziękował: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 16 razy

Post autor: piotr.bawol »

Blues Brothers pisze:
15 paź 2024, 11:55
Z hiszpańskiego: maniana 😉
Czy mamy określony zakres czasu produkcji aut z tym problemem ?
O ile dobrze pamiętam to ta informacja była już podawana: kwiecień - czerwiec 2024 (prawdopodobnie fabryka w Kvasiny - CZ).
Za ten post autor piotr.bawol otrzymał podziękowanie:
Blues Brothers (15 paź 2024, 12:47)
Ocena: 4.76%
------------------------------------------------------
Superb I 2.0TDI / Ateca 1.5 DSG

HEL
Samochód: SEAT ATECA 1,0TSI 115km 2024
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: HEL »

Marti pisze:
15 paź 2024, 12:21
Ja niestety jestem w d... bo mam auto w leasingu i aby je zwrócić do dilera to muszę najpierw spłacić leasing :x oto jakie mamy prawo, zawsze 'słabszy' dostanie po d...
Ja oddawałem Arkane z powodu wady, po 8tys przebiegu skrzynia piszczała ja stare DSG z zużytymi sprzęgłami -naprawiali i zaraz tak samo. Stwierdzili, że to cecha skrzyni, ale zgodzili się odkupić auto. Stronami był dealer, RCI leasing oraz ja. Leasing rozliczył się z dealerem bez mojego udziału. Dostałem jeszcze zwrot pieniędzy, ale generalnie straciłem -auto miałem półtora roku i zostało rozliczone po cenie auta używanego. Nadmienie, że RCI leasing był zaangażowany i chętnie pomógł- miałem kontakt z tym samym pracownikiem. Nie wiem jak wygląda sytuacja w VW bank, ale odzyskanie pieniędzy w całości, nawet z tytułu rękojmi będzie trudne. Odliczą okres używania itp

Misiek
Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
Podziękował: 1143 razy
Otrzymał podziękowań: 2503 razy

Post autor: Misiek »

W innych sprawach ludzie "zmawiają się" i robią zbiorowy pozew przeciwko sprzedawcy, w tym przypadku importera, trwa to podobno o wiele krócej, bo i załatwia to hurtowo jeden sprawny obyty w temacie prawnik i łatwiej jest uzyskać lepsze dodatkowe zadośćuczynienie.
Ostatnio zmieniony 15 paź 2024, 22:12 przez Misiek, łącznie zmieniany 1 raz.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie :lol:

1285
Samochód: Ateca
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: 1285 »

Tydzień temu zamówiłem Atece a teraz dopiero znalazłem temat z tym problemem. Czy odbierał ktoś auto w ostatnich tygodniach? Czy nadal jest taka lipa z tymi światłami ? Moja Ateca będzie najprawdopodobniej za dwa miesiące więc może już się uporają z tym problemem ale chyba nie obejdzie się bez kontroli przed odbiorem.

piotr.bawol
Samochód: Ateca 1.5 DSG
Podziękował: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 16 razy

Post autor: piotr.bawol »

Tu polecam napisać o problemie: https://www.seat.com/company/contact-us

Jak temat wiadomości można użyć tego: When issue with dipped beam dynamic headlight range control will be fixed?
------------------------------------------------------
Superb I 2.0TDI / Ateca 1.5 DSG

Lukasz Ateca 04.24r
Samochód: Seat Ateca
Podziękował: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Lukasz Ateca 04.24r »

Witam. Ateca kupiona w maju ,pierwsza jazda po zmroku wakacje I ten sam problem, byłem w Aso Opole już dwa razy ,19.10.24 zostawiam auto na dłużej aby mogli sami sprawdzić jazdą nocną.

DW 2
Samochód: Seat Ateca
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Post autor: DW 2 »

Witam. W rozmowie telefonicznej z serwisem Łódź powiedzieli żeby nie pozwalać na regulację tych świateł bo one się mają automatycznie regulować, że tam się nic nie reguluje. Nie wiem co powiedzą mi jutro w serwisie ale patrząc na tempo rozwiązywania tego problemu bardziej nastawiam się na batalię w zakresie zwrotu auta z tytułu rękojmi, szkoda że tak marnie wyszło bo lubię to auto i nie zdążyłem nim nawet porządnie pojeździć.

SP2SJG
Samochód: Seat Ateca 2024 1.5TSI S&S
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: SP2SJG »

Hej,

We wrześniu kupiłem Atecę z placu u dealera w Gdyni, niestety wygląda to tak samo jak u wszystkich.
Na postoju światła mijania są na odpowiedniej wysokości, po ruszeniu z minimalną prędkością podnoszą się do góry. Po zatrzymaniu powoli się opuszczają do dobrego poziomu.
Napisałem dzisiaj do centrali i dam znać jeżeli dostanę jakąkolwiek odpowiedź.

ODPOWIEDZ