Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
- Endrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 101 razy
- Otrzymał podziękowań: 183 razy
Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
Bo Formentor ma inne światła niż Ateca. Większość ma matrixy.
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2503 razy
Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
Właśnie wczoraj, a propos dnia prawidłowo ustawionych świateł (czy coś podobnego) i akcji darmowego sprawdzania i regulacji, słyszałem w którychś wiadomościach, że za takie coś grozi aż 3k zł mandatu. Jakoś mi się nie chce wierzyć, że aż tyle, ale jeżeli to prawda, to może porządnie zaboleć, a za to niestety nikt nie zwróci.kmw pisze: ↑24 paź 2024, 12:09Mandat też zapłaci Assistance Cupra?arbal pisze: ↑24 paź 2024, 11:57Ja pismo dostarczę dzisiaj osobiście do salonu i poproszę o potwierdzenie odbioru.
do UOKiK zgłosiłem wczoraj przez EPUPA do czego wszystkich Was też zachęcam, to jest 10min.
A na pytanie w ASO kto zapłaci za lawetę jak Policja zatrzyma mi dokumenty usłyszałem, że mam sie nie przejmować, jest Assistance Cupra![]()
Faktycznie, sprawdziłem : akcja Policji nazywa się "Teraz światła - Nasze bezpieczeństwo" i trwa od 24 października 2024 i rzeczywiście maksymalnie mandat może wnieść aż 3k !
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/mandat- ... zi/90trngf
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 
-
Endek
- Samochód: Cupra Ateca
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Jestem dwutygodniowym posiadaczem Cupry Ateca i niestety współudziałowcem problemu ze światłami.
A może by ktoś z Was miał dobry kontakt z mediami?
Temat "Seat od pół roku sprzedaje niesprawne samochody bez informowania o tym klientów" może być chwytliwy.
A może by ktoś z Was miał dobry kontakt z mediami?
Temat "Seat od pół roku sprzedaje niesprawne samochody bez informowania o tym klientów" może być chwytliwy.
-
dawiddr
- Samochód: Seat Ateca FL 1.5 DSG
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Czyli nadal produkują z tym bublem? Współczuję, człowiek zamiast się cieszyć nowym autem, to ma dodatkowy stres.
-
Blues Brothers
- Samochód: Seat Ateca 1,5 TSI DSG
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 36 razy
TVN/TVN24/TVN TURBO, pewnie mają skrzynkę dla sygnalistów.
-
flash
- Samochód: Seat Ateca FR 1.5 TSI DSG7 FL 2022
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 96 razy
Szkoda tylko, że na co dzień policja ma w d**** stan oświetlenia aut na drodze. U mnie wystarczy krótki wyjazd na miasto, żeby spotkać kilka pojazdów z brakiem oświetlenia i/lub z za wysoko świecącymi przednimi. Nawet jak stoją z suszarką, to kompletnie nie zwracają na takich uwagi – liczy się łapanie za prędkość... A zaraz będzie wypadek za wypadkiem, bo pochmurno i szybko robi się szarówa. Ale pewnie, lepiej głupio powielać stwierdzenie, że "przyczyną wypadku była prędkość"...Misiek pisze: ↑26 paź 2024, 1:22Właśnie wczoraj, a propos dnia prawidłowo ustawionych świateł (czy coś podobnego) i akcji darmowego sprawdzania i regulacji, słyszałem w którychś wiadomościach, że za takie coś grozi aż 3k zł mandatu. Jakoś mi się nie chce wierzyć, że aż tyle, ale jeżeli to prawda, to może porządnie zaboleć, a za to niestety nikt nie zwróci.
Faktycznie, sprawdziłem : akcja Policji nazywa się "Teraz światła - Nasze bezpieczeństwo" i trwa od 24 października 2024 i rzeczywiście maksymalnie mandat może wnieść aż 3k !
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/mandat- ... zi/90trngf
- Ocena: 4.76%
-
Tomek_KG
- Samochód: Opel Meriva 2004 r.
- Podziękował: 10 razy
Z jakiego tygodnia produkcji jest cupra?
Jest: Opel Meriva 1,4 90KM
Jest: Seat Ateca 1.5 TSI DSG Experience, Graphite Grey + dodatki.
Jest: Seat Ateca 1.5 TSI DSG Experience, Graphite Grey + dodatki.
-
piotr.bawol
- Samochód: Ateca 1.5 DSG
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
Jak ktoś ma problem ze światłami i jeszcze ich nie regulował to można się wybrać do wybranych SKP w całej Polsce i sprawdzić:
https://policja.pl/pol/aktualnosci/2521 ... Xnb0R7dPRw
Pod artykułem lista w pdf SKP, które biorą udział w akcji „Twoje Światła – Nasze Bezpieczeństwo” kampania na rzecz sprawnych świateł.
Żeby dostać auto zastępcze to musimy zostawić swoje na serwisie, co nie jest najlepszą opcją patrząc na porę roku. Moje zostaje w garażu i czeka na akcję.
https://policja.pl/pol/aktualnosci/2521 ... Xnb0R7dPRw
Pod artykułem lista w pdf SKP, które biorą udział w akcji „Twoje Światła – Nasze Bezpieczeństwo” kampania na rzecz sprawnych świateł.
Żeby dostać auto zastępcze to musimy zostawić swoje na serwisie, co nie jest najlepszą opcją patrząc na porę roku. Moje zostaje w garażu i czeka na akcję.
------------------------------------------------------
Superb I 2.0TDI / Ateca 1.5 DSG
Superb I 2.0TDI / Ateca 1.5 DSG
-
Coran
- Samochód: Seat Ateca 1.0 TSI/ Seat Altea 1.6 TDI
- Podziękował: 12 razy
tak dla porządku - Ateca 1.0 rok produkcji 03.2024 - nie mam problemu z światłami. VIN zaczyna się na "VSS". Ale się wybiorę na regulację świateł.
-
krowka1978
- Samochód: Seat Ateca, FIAT 500X
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 68 razy
Jak w każdym Seacie, skoro pierwsze 3 znaki oznaczają markę...
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI EVO2 DSG 7 150KM Velvet Red 2023
FIAT 500X Lounge 1.4 16V MultiAir II Turbo 140KM 2016
FIAT 500X Lounge 1.4 16V MultiAir II Turbo 140KM 2016