Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
-
Bloodman
- Samochód: Ateca 1,5 TSI
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
Nie wiadomo czy do końca roku coś się ruszy, osobiście skorzystałem z auta zastępczego, trochę mi szkoda mojej Atki, ale obiecano że się nią dobrze zaopiekują 
- Ocena: 4.76%
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2503 razy
Re: Problem ze światłami - Adaptacja wysokości świecenia przednich lamp - Akcja serwisowa
"Zaopiekują" ? A licznik spisałeś ?
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 
- Kris_G
- Samochód: Cupra Ateca 1.5 DSG
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 35 razy
Hmmm,
Sprawdziłem u siebie czy poziomowanie świateł u mnie działa (Cupra Ateca 1.5 odebrana w połowie października).
Wcześniej raz już sprawdzałem tak na szybko, ale wtedy chyba miałem zgaszony silnik (sprawdziłem - poziomowanie w Atece nie działa na wyłączonym silniku, w przeciwieństwie do Golfa 7 z xenonami w którym poziomowanie działa nawet na zgaszonym).
Mocno to dziwne, ale faktycznie na drodze przez ten miesiąc od odebrania nikt mi z przeciwka nie mrugał...
Czyżbym miał jedyny egzemplarz Ateki '24 z belką skrętną w której poziomowanie jednak działa?
Sprawdziłem u siebie czy poziomowanie świateł u mnie działa (Cupra Ateca 1.5 odebrana w połowie października).
Wcześniej raz już sprawdzałem tak na szybko, ale wtedy chyba miałem zgaszony silnik (sprawdziłem - poziomowanie w Atece nie działa na wyłączonym silniku, w przeciwieństwie do Golfa 7 z xenonami w którym poziomowanie działa nawet na zgaszonym).
Mocno to dziwne, ale faktycznie na drodze przez ten miesiąc od odebrania nikt mi z przeciwka nie mrugał...
Czyżbym miał jedyny egzemplarz Ateki '24 z belką skrętną w której poziomowanie jednak działa?
- Za ten post autor Kris_G otrzymał podziękowania (w sumie 5):
- 1285 (17 lis 2024, 7:14) • Endrju (17 lis 2024, 8:59) • piotr.bawol (17 lis 2024, 13:02) • kmw (18 lis 2024, 9:44) • darekkierz (21 lis 2024, 13:53)
- Ocena: 23.81%
-
Blues Brothers
- Samochód: Seat Ateca 1,5 TSI DSG
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 36 razy
Nie jesteś sam, tylko wszelkie fora mają to do siebie, że posty piszą ludzie którym coś szwankuje. Zadowoleni, których często jest więcej nic nie piszą. Tak powstają urban legend o przypadłościach konkretnych modeli.
- Za ten post autor Blues Brothers otrzymał podziękowania (w sumie 3):
- Endrju (17 lis 2024, 8:59) • sailor 88 (17 lis 2024, 10:58) • Misiek (17 lis 2024, 12:10)
- Ocena: 14.29%
-
dawiddr
- Samochód: Seat Ateca FL 1.5 DSG
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Wczoraj odebrałem Seata Atecę 1.5 TSI z 42 tygodnia produkcji i wygląda na to, że u mnie też jest ok. Poniżej efekt obciążenia tylnego zderzaka.
- Ocena: 14.29%
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2503 razy
No i mamy kolejne profesjonalne podejście do tematu, teraz wreszcie wyraźnie widać jak to działa, a w zasadzie jak powinno działać.Kris_G pisze: ↑17 lis 2024, 2:05Hmmm,
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 
-
Blues Brothers
- Samochód: Seat Ateca 1,5 TSI DSG
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 36 razy
Chyba nie do końca. Problem- tak mi się zdaje - występuje w czasie jazdy, nie na postoju.
-
piotr.bawol
- Samochód: Ateca 1.5 DSG
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
W moim przypadku zauważyłem dodatkowo, że światła po zatrzymaniu w korku obniżają się delikatnie o ok. 2-3cm. Nie zmienia to faktu, że światła są "skręcone" na maksa w dół i zarówno podczas jazdy, jak i na postoju, po obciążeniu bagażnika system nie obniża ich wysokości.Blues Brothers pisze: ↑17 lis 2024, 12:30Chyba nie do końca. Problem- tak mi się zdaje - występuje w czasie jazdy, nie na postoju.
Ostatnio zmieniony 17 lis 2024, 13:23 przez piotr.bawol, łącznie zmieniany 1 raz.
- Za ten post autor piotr.bawol otrzymał podziękowanie:
- kmw (18 lis 2024, 9:44)
- Ocena: 4.76%
------------------------------------------------------
Superb I 2.0TDI / Ateca 1.5 DSG
Superb I 2.0TDI / Ateca 1.5 DSG
-
arbal
- Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
piotr.bawol pisze: ↑17 lis 2024, 13:08W moim przypadku zauważyłem dodatkowo, że światła po zatrzymaniu w korku obniżają się delikatnie o ok. 2-3cm. Nie zmienia to faktu, że światła są "skręcone" na maksa. w dół i zarówno podczas jazy, jak i na postoju po obciążeniu bagażnika system nie obniża ich wysokości.Blues Brothers pisze: ↑17 lis 2024, 12:30Chyba nie do końca. Problem- tak mi się zdaje - występuje w czasie jazdy, nie na postoju.
Mam dokładnie tak samo...
-
Skylla
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Jeżeli problem został już rozwiązany na etapie produkcji, to nie rozumiem dlaczego tak długo czekamy na akcję serwisową.