Zapisy gwarancji Ateca
-
Lu_83
- Samochód: Seat Ateca
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Zapisy gwarancji Ateca
Szanowni, czy ktoś posiada lub widział gdzieś w sieci aktualny tekst zapisów 5 letniej gwarancji na Seata Ateca? Chciałem przeanalizować sam bo przeszukałem forum i jest sporo komentarzy że różne są interpretacje.
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI DSG - 2023r model 24
-
Boruc79
- Samochód: Seat Ateca FR 2.0 TDI 150 km 2023
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Zapisy gwarancji Ateca
Kupiłem moja Atecę w niemieckim Salonie, mam 2 letnią gwarancję która kończy się pod koniec lipca tego roku, w ASO Rzeszów zaproponowali mi przedluzenie gwarancji w najwyższym pakiecie na rok 2450 a na dwa lata 4700 zł, doradźcie mi czy warto czy nie zawracać sobie głowy?
-
Luk4as
- Samochód: Skoda
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 53 razy
Co autor mial na mysli piszac o najwyzszym pakiecie ? W PL zawsze byl jeden pakiet, chyba ze w salonie mieli na mysli ten pakiet, pakiet do dojenia klientow
Jesli zepsuhe Ci sie zamek drzwi ktory w zamienniku kosztuje 250 zl to nie warto, jesli padnie DSG to juz warto
Jesli zepsuhe Ci sie zamek drzwi ktory w zamienniku kosztuje 250 zl to nie warto, jesli padnie DSG to juz warto
-
Kubawojcik
- Samochód: Ateca
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
Jednemu sie przyda innemu wogole. Mi sporo rzeczy zrobili w ramach gwarancji ale część z nich bym może olał gdyby nie to że była ta gwarancja. Liczylem kiedys to juz ponad 20k pln (po cenach aso)
-
sender3
- Samochód: Cupra Ateca
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Znasz może zakres tej "gwarancji"?Boruc79 pisze: ↑22 lut 2025, 11:53Kupiłem moja Atecę w niemieckim Salonie, mam 2 letnią gwarancję która kończy się pod koniec lipca tego roku, w ASO Rzeszów zaproponowali mi przedluzenie gwarancji w najwyższym pakiecie na rok 2450 a na dwa lata 4700 zł, doradźcie mi czy warto czy nie zawracać sobie głowy?
Ja kupiłem auto importowane zza zachodniej granicy (więc z dwuletnią gwarancją która skończyła się pod koniec wakacji) na które salon na Śląsku dał mi roczną gwarancję dealerską w wersji podobno premium (w pakiecie "diamentowym"). Gdy poprosiłem w ASO gdzie serwisuję o ofertę na kolejny rok przedłużenia gwarancji to dostałem na kwotę jedynie 13.300! więc Twoja za 2,5k to jak black friday
-
Luk4as
- Samochód: Skoda
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 53 razy
Przypomnisz co Ci robili ? Bo w mojej pierwszej Ateca na GW wymienili zamek pasażera przód .... nic więcej się nie psuło, od razu po końcu GW czyli 5 latach padł ten sam zamek a około miesiąc póżniej padł zamek kierowcy ... wymienione samodzielnie na zamiennikach po około 250 zł sztuka ...Kubawojcik pisze: ↑24 lut 2025, 15:52Jednemu sie przyda innemu wogole. Mi sporo rzeczy zrobili w ramach gwarancji ale część z nich bym może olał gdyby nie to że była ta gwarancja. Liczylem kiedys to juz ponad 20k pln (po cenach aso)
-
Kubawojcik
- Samochód: Ateca
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
Sprzęgła, kompresor klimy, światło stop, zamek pasażer, uszczelnienie silnik-skrzynia, tapicerka fotel pasażer, w przyszlym tyg jade na olej + zglosilem znowu sprzegla i skrzypienie zawieszenia. Wybralem Seata z uwagi na 5 letnia gwarancje, ktora akurat mi sie przydala.Luk4as pisze: ↑25 lut 2025, 6:33Przypomnisz co Ci robili ? Bo w mojej pierwszej Ateca na GW wymienili zamek pasażera przód .... nic więcej się nie psuło, od razu po końcu GW czyli 5 latach padł ten sam zamek a około miesiąc póżniej padł zamek kierowcy ... wymienione samodzielnie na zamiennikach po około 250 zł sztuka ...Kubawojcik pisze: ↑24 lut 2025, 15:52Jednemu sie przyda innemu wogole. Mi sporo rzeczy zrobili w ramach gwarancji ale część z nich bym może olał gdyby nie to że była ta gwarancja. Liczylem kiedys to juz ponad 20k pln (po cenach aso)
-
sender3
- Samochód: Cupra Ateca
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Dzięki za zdjęcie.
Ciekawi mnie czy Twój diamentowy jest bogatszy niż to co dostałem w ofercie - złoty i platynowy (wg szlachetności metali chyba powinien
Choć z drugiej strony opis co obejmuje jest tak ogólny - "wszystkie wady materiału", że ciężko stwierdzić który jest lepszy.
Niestety podejrzewam, iż różnica w cenie może być również spowodowana znaczkiem na grillu czyli Seat/Cupra i inną mocą aut co powoduje inną oceną ryzyka dla gwaranta.

-
Boruc79
- Samochód: Seat Ateca FR 2.0 TDI 150 km 2023
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
https://www.vwfs.pl/klienci-biznesowi/u ... otect.html
Tutaj jest wszystko opisane i co dany pakiet obejmuje
Tutaj jest wszystko opisane i co dany pakiet obejmuje