Czy łatwo ukraść Atekę?
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2503 razy
Re: Czy łatwo ukraść Atekę?
A ja zawsze słyszałem, że najlepsze są nawet najprostsze, ale indywidualne zabezpieczenia. Przeważająca większość kradzieży polega na szybkości i jeżeli nie uda się odpalić auta za pomocą kilku znajomych metod, to poddają się i pozostaje tylko laweta, którą przecież trzeba "ze sobą" mieć. Najprostsze i najtańsze są odcięcia zapłonu z indywidualnym ukrytym, podmienionym lub "zakodowanym" wyłącznikiem, bo NIKT poza właścicielem nie będzie wiedział ani jak go wyłączyć, ani jak obejść, a możliwości jest wiele.
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 
- Lord M
- Samochód: Leon DKZA
- Podziękował: 35 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
W sumie racja ale o ile w maluchu czy dużym fiacie problemu z tym nie ma to w obecnych autach z imobilazerem i canem tak fajnie nie jest i bez naprawdę dobrej znajomości elektryki nie ma co startować.Misiek pisze: ↑27 gru 2024, 21:34A ja zawsze słyszałem, że najlepsze są nawet najprostsze, ale indywidualne zabezpieczenia. Przeważająca większość kradzieży polega na szybkości i jeżeli nie uda się odpalić auta za pomocą kilku znajomych metod, to poddają się i pozostaje tylko laweta, którą przecież trzeba "ze sobą" mieć. Najprostsze i najtańsze są odcięcia zapłonu z indywidualnym ukrytym, podmienionym lub "zakodowanym" wyłącznikiem, bo NIKT poza właścicielem nie będzie wiedział ani jak go wyłączyć, ani jak obejść, a możliwości jest wiele.
Był: Seat Leon 1,4 125 KM (CZCA)
Jest Seat Leon 2.0 190 KM (DKZA)
-
Misiek
Właśnie to miałem na myśli, tych co się na prawdę dobrze znają. Wystarczy w odpowiednim miejscu wstawić ukryty mini przekaźnik i po pół godzinie szukania każdy się podda.Lord M pisze: ↑27 gru 2024, 22:45W sumie racja ale o ile w maluchu czy dużym fiacie problemu z tym nie ma to w obecnych autach z imobilazerem i canem tak fajnie nie jest i bez naprawdę dobrej znajomości elektryki nie ma co startować.Misiek pisze: ↑27 gru 2024, 21:34A ja zawsze słyszałem, że najlepsze są nawet najprostsze, ale indywidualne zabezpieczenia. Przeważająca większość kradzieży polega na szybkości i jeżeli nie uda się odpalić auta za pomocą kilku znajomych metod, to poddają się i pozostaje tylko laweta, którą przecież trzeba "ze sobą" mieć. Najprostsze i najtańsze są odcięcia zapłonu z indywidualnym ukrytym, podmienionym lub "zakodowanym" wyłącznikiem, bo NIKT poza właścicielem nie będzie wiedział ani jak go wyłączyć, ani jak obejść, a możliwości jest wiele.
-
Blues Brothers
- Samochód: Seat Ateca 1,5 TSI DSG
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 36 razy
A w 5 minut auto na lawecie przy błysku kogutów. Nikt się nie zainteresuje.
Atec nie kradną.
Atec nie kradną.
-
Misiek
Właśnie o tym pisałem w pierwszym swoim poście, tyle że jak widać ze statystyk zainteresowanie złodziei Atekami jest niewielkie, chyba że na zamówienie lub pojawi się zapotrzebowanie na drogie lub ciężko dostępne części.Blues Brothers pisze: ↑27 gru 2024, 23:42A w 5 minut auto na lawecie przy błysku kogutów. Nikt się nie zainteresuje.
Atec nie kradną.
-
Blues Brothers
- Lord M
- Samochód: Leon DKZA
- Podziękował: 35 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
I to by się akurat zgadzało bo obecnie moje auto ma wartość poniżej 100 tys zł i pewnie dlatego się nie upominają o autoalarm.
Był: Seat Leon 1,4 125 KM (CZCA)
-
Blues Brothers