CanLock w Atece
-
Andrew_T
- Samochód: Ateca 1,5 TSI DSG, 2024
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
CanLock w Atece
Hej, wiem że temat raczej z tych delikatnych, tym bardziej że jestem nowy na forum, ale myślałem nad założeniem Canlocka do swojego auta. Krótki research w necie i zdziwiło mnie, że nie można kupić tego urządzenia samemu tylko z montażem. Pomijam już cenę, ale skuteczne zabezpieczenie musi kosztować.
Pytanie: czy warto, czy spotkaliście się z urządzeniem dostępnym do samodzielnego montażu? Nie chcę oddawać nowego auta w nieznane ręce.
Pytanie: czy warto, czy spotkaliście się z urządzeniem dostępnym do samodzielnego montażu? Nie chcę oddawać nowego auta w nieznane ręce.
-
Luk4as
- Samochód: Skoda
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 53 razy
Re: CanLock w Atece
GAP trzeba dobrze przemyslec, jesli kupujesz auto z wysokim rabatek i cena rynkowa auta dopiero po 3 latach zrowna sie z wartoscia fakturowa tp wtedy GAP nie ma sensu
-
Onski
- Samochód: SEAT ATECA 1.5 150 DSG
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 0
-
Luk4as
Rozwin mysl ? Jesli masz GAP fakturowy a kupiles auto na rabacie 30%, po roku auto traci 20% od wartosci cennikowej a GAP Ci oddaje wartosc FV czyli jestes stratny na wartosci auta ... wiec co tu ma ubezpieczyciel do gadania ?
-
Lu_83
- Samochód: Seat Ateca
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
A po co dopłacać do GAP, nie wystarczy AC z gwarancją stałej sumy ubezpieczenia? Wtedy przez cały rok masz stałą sumę a nie np. w przypadku szkody w 12 miesiącu niższą o 10%
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI DSG - 2023r model 24
-
Luk4as
GAP potrafi Ci zabezpieczyć cenę fakturową np na 5 lat AC z gwarancją stałej ceny daje Ci ubezpieczenie tylko na rok i po cenie w dniu podpisania umowy na AC. Reasumując wszystkie jest dobre tylko trzeba to analizować i przemyśleć bo czasami wywalamy kasę w błoto
-
Kubawojcik
- Samochód: Ateca
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
Mimo wszystkie czasem bardziej sie oplaci zeby jednak tego auta nie ukradli. Znajomy znajomego od 2 lat czeka na wyplate odszkodowania za kradzien na walizke. W kluczyku zostala zapisana informacja ze auto zostalo nim odpalone i ubezpieczyciel nie bardzo chce wyplacic kase.
-
Luk4as
Znane są przypadku upozorowania kradzieży auta, a później ubezpieczyciel z kluczyka czytał, że 3 dni po głoszeniu kradzieży auto było odpalane z tego kluczyka ....