Aktualizacja oprogramowania
- kmw
- Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
- Podziękował: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 77 razy
Re: Aktualizacja oprogramowania
Wiecie czego mi jeszcze brakuje, ale to tylko przy kamerach 360 i nawet nie liczę, że taki bajer się pojawi, ale widziałem w którymś chińskim samochodzie i fajnie byłoby mieć taką opcję do wyboru w ustawieniach jak włączanie się kamery w lusterku w momencie skrętu z niewielką prędkością, np. do 20 kmh i włączanie się przedniej kamery przy prędkości mniejszej niż 15-20 kmh przy jeździe na wprost i w ogóle mogłaby być możliwość ręcznego włączenia kamery w czasie jazdy, jak to jest chyba w Hyundai Tucson.
- rybsko
- Samochód: Ateca FR TSI 2.0 FL
- Podziękował: 63 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
Kamera w lusterku to chyba już poza tematem wątkukmw pisze: ↑21 sty 2025, 12:12Wiecie czego mi jeszcze brakuje, ale to tylko przy kamerach 360 i nawet nie liczę, że taki bajer się pojawi, ale widziałem w którymś chińskim samochodzie i fajnie byłoby mieć taką opcję do wyboru w ustawieniach jak włączanie się kamery w lusterku w momencie skrętu z niewielką prędkością, np. do 20 kmh i włączanie się przedniej kamery przy prędkości mniejszej niż 15-20 kmh przy jeździe na wprost i w ogóle mogłaby być możliwość ręcznego włączenia kamery w czasie jazdy, jak to jest chyba w Hyundai Tucson.
Włączanie kamer przy wyższej prędkości - zgadzam się, byłoby czasem przydatne. Ale póki co można je włączyć ręcznie przy prędkości do ~20km/h.
- kmw
- Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
- Podziękował: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 77 razy
Mam na myśli te fabryczne z zestawu kamer 360, one są wbudowane w lusterka zewnętrzne, więc reszta, to już kwestia oprogramowania.rybsko pisze: ↑21 sty 2025, 14:09Kamera w lusterku to chyba już poza tematem wątkukmw pisze: ↑21 sty 2025, 12:12Wiecie czego mi jeszcze brakuje, ale to tylko przy kamerach 360 i nawet nie liczę, że taki bajer się pojawi, ale widziałem w którymś chińskim samochodzie i fajnie byłoby mieć taką opcję do wyboru w ustawieniach jak włączanie się kamery w lusterku w momencie skrętu z niewielką prędkością, np. do 20 kmh i włączanie się przedniej kamery przy prędkości mniejszej niż 15-20 kmh przy jeździe na wprost i w ogóle mogłaby być możliwość ręcznego włączenia kamery w czasie jazdy, jak to jest chyba w Hyundai Tucson.![]()
-
Bonifacy
- Samochód: Seat Ateca 1.5 DSG Xperience
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 65 razy
Jak zrobić, żeby loga stacji radiowych powróciły? Ustawiłem automatyczne wybieranie i tylko przy niektórych stacjach się pojawiły.
-
Boruc79
- Samochód: Seat Ateca FR 2.0 TDI 150 km 2023
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Przytrzymaj na danej stacji palcem tak jakbyś programował od nowa i wskakują
- Ocena: 4.76%
-
flash
- Samochód: Seat Ateca FR 1.5 TSI DSG7 FL 2022
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 96 razy
W ustawieniach radia trzeba wejść w opcje "loga stacji radiowych" czy jakoś tak nazwane i każdą stację przeklikać. Sprawdzone, działa.
- rybsko
- Samochód: Ateca FR TSI 2.0 FL
- Podziękował: 63 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
Coś nowego dziś się pchało do mnie łączami (1,3 GB), w końcu zostawiłem celem instalacji. Jutro się okaże, czy jeszcze jeździ 

- YoursTruly
- Samochód: Ateca FR 2023 1.5 DSG
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 21 razy
Ja zainstalowałem i nie widzę różnicy. Tak jak się Apple Car Play wyłączał tak się nadal wyłącza w tym samym miejscu.
-
Kubawojcik
- Samochód: Ateca
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
Wyłączanie się carplay w konkretnej lokalizacji nie jest problemem softu tylko zakłóceń.