OBDeleven
- Kris_G
- Samochód: Cupra Ateca 1.5 DSG
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 35 razy
Re: OBDeleven
Ja też mając Atekę z 2024 października prawie kupiłem OBD11...
Niech ich piorun porazi w tym OBD11 - nie raczą informować nigdzie (nawet na ich stronie www) że OBD11 nie działa z SFD2.
'Iwan26' współczuję wydanej kasy - pozostaje czekać i modlić się aby jakiś update wprowadził możliwość kodowania do aut z SFD2.
Niech ich piorun porazi w tym OBD11 - nie raczą informować nigdzie (nawet na ich stronie www) że OBD11 nie działa z SFD2.
'Iwan26' współczuję wydanej kasy - pozostaje czekać i modlić się aby jakiś update wprowadził możliwość kodowania do aut z SFD2.
-
JACA
- Samochód: Ateca 2.0 TSI FR DSG 4drive
- Podziękował: 321 razy
- Otrzymał podziękowań: 100 razy
- rgoliat
- Samochód: Seat Ateca FR 1.5 TSI 150 KM
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
Moja Ateca już po gwarancji, i też zastanawiałem się nad czymś aby móc od czasu do czasu sprawdzić czy aby nic się nie dzieje w samochodzie. Dużo osób zachwala właśnie OBDeleven i w tym kierunku szło moje zainteresowanie, ale po dogłębnej analizie jak to działa, jaką wersję trzeba kupić aby coś z nim podziałać oraz dokupowanie kredytów, to odpuściłem sobie.
Ostatecznie zakupiłem na znanym portalu, za cenę niższą z dożywotnią aktualizacją Luncha Elite 2.0. Powiem tylko tyle, że zakupu nie żałuję.
Ostatecznie zakupiłem na znanym portalu, za cenę niższą z dożywotnią aktualizacją Luncha Elite 2.0. Powiem tylko tyle, że zakupu nie żałuję.
-
patryk7133
- Samochód: Seat Ateca1,4 TSI DSG7 Xcellence
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 80 razy
Mam OBDleven i wtyczkę pod Car Scannera jest dużo tańszy i trudniejszy w obsłudze, ale można zrobić, nim wszystko, co w OBDleven i nawet więcej. Kupiłem go specjalnie do zmiany sygnału dźwięku na liniowy, i okazało się, że dodatkowo zaprogramowałem kilka dodatkowych rzeczy, których OBDleven nie potrafi oprócz tego można przeprowadzić serwisową adaptację skrzyni DSG.
-
Lu_83
- Samochód: Seat Ateca
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Jak sprawdzić czy ma się już z SFD2 ? Mam z końcówki 2023 r.Kris_G pisze: ↑30 sty 2025, 15:51Ja też mając Atekę z 2024 października prawie kupiłem OBD11...
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI DSG - 2023r model 24
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2503 razy
Niestety powody nieinformowania są dwa, i to bardzo prozaiczne : po pierwsze zależy im na sprzedaży i o niewygodnych faktach nie będą informować, bo mniej sprzedadzą (tak jak było z domontowaniem haka holowniczego, że nie mogą go zaprogramować i nie będzie działać), a po drugie oni nie wiedzą do jakiego auta i do jakiego rocznika kupujesz, a jak wiadomo nie działa tylko od pewnego czasu. Co nie zmienia postaci rzeczy, że "ładnie by było z ich strony", żeby o tym poinformowali potencjalnego użytkownika, bo wtedy w świat idzie zła fama i opinia o nieuczciwym sprzedawcy spada.Kris_G pisze: ↑30 sty 2025, 15:51Ja też mając Atekę z 2024 października prawie kupiłem OBD11...
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 
- Kris_G
- Samochód: Cupra Ateca 1.5 DSG
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 35 razy
Z tego co się orientuję to w Atece zabezpieczenie SFD2 występuje od lutego 2024r. ale proszę o weryfikację tej daty.
-
Mario26
- Samochód: Seat Ateca Style 1.5 TSI EVO2
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Pytanie do znawców OBD 11
1) Czy ingerencja jest rejestrowana w bazach informatycznych VW ?
2) Przy odblokowaniu SFD trzeba zaktualizować swoje dane osobowe, aby uzyskać dostęp do funkcji SFD po raz pierwszy więc chyba będą wiedzieć, że było grzebane a przez to możemy stracić gwarancję?
3) Jak wygląda sprawa sprawa od strony prawnej jeżeli coś uruchamiamy czego nie mieliśmy kupionego podczas zakupu a później to uruchamiamy np. Lane Assist czy nie będą chcieli nas za to później obciążyć?
2) Przy odblokowaniu SFD trzeba zaktualizować swoje dane osobowe, aby uzyskać dostęp do funkcji SFD po raz pierwszy więc chyba będą wiedzieć, że było grzebane a przez to możemy stracić gwarancję?
3) Jak wygląda sprawa sprawa od strony prawnej jeżeli coś uruchamiamy czego nie mieliśmy kupionego podczas zakupu a później to uruchamiamy np. Lane Assist czy nie będą chcieli nas za to później obciążyć?
- tomal218
- Samochód: Seat Ateca MY18
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 57 razy
Od kiedy jest sfd to wszystkie zmiany sa zapisane na serwer ,nawet w starych autach są w stanie udowodnić że grzebałeś .To nie BMW że płacisz abonament za dodatkowe funkcje -nie nie poniesiesz konsekwencji prawnych za doposażenieMario26 pisze: ↑04 mar 2025, 21:34Pytanie do znawców OBD 11
oso soplón !!!