Seat connect.

Nagłośnienie, nawigacja, komunikacja między kierowcami
Osin
Samochód: Seat ateca 2.0 tsi 190 KM dsg 4drive xperience
Podziękował: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Re: Seat connect.

Post autor: Osin »

franek pisze:
11 sty 2023, 6:53
Ostatnia aktualizacja Seat Connect w sklepie Google Play przynosi wreszcie poprawnie działające powiadomienia PUSH np. kiedy auto opuszcza wyznaczony obszar.
Jak to w ogóle ustawić? Nigdzie w aplikacji nie widzę takiej opcji. Mam lokalizację samochodu na mapie w aplikacji i opcje "idź do pojazdu", i tyle...

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

flash
Samochód: Seat Ateca FR 1.5 TSI DSG7 FL 2022
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 96 razy

Post autor: flash »

Osin pisze:
17 lut 2025, 10:52
franek pisze:
11 sty 2023, 6:53
Ostatnia aktualizacja Seat Connect w sklepie Google Play przynosi wreszcie poprawnie działające powiadomienia PUSH np. kiedy auto opuszcza wyznaczony obszar.
Jak to w ogóle ustawić? Nigdzie w aplikacji nie widzę takiej opcji. Mam lokalizację samochodu na mapie w aplikacji i opcje "idź do pojazdu", i tyle...
W zakładce "Pojazd" > "Powiadomienia", i do wyboru: obszar lub prędkość.

Osin

W zakładce pojazd jedyne powiadomienia jakie mam, to dzwonek w prawym górnym rogu (centrum powiadomień) i tam jest jedynie informacja "brak bieżących powiadomień".
Mógłbym prosić o screena, jak to u Ciebie wygląda?

Natomiast po wejściu w powiadomienia mam komunikat jak na dole:

Obrazek

flash

Osin pisze:
17 lut 2025, 13:51
W zakładce pojazd jedyne powiadomienia jakie mam, to dzwonek w prawym górnym rogu (centrum powiadomień) i tam jest jedynie informacja "brak bieżących powiadomień".
Mógłbym prosić o screena, jak to u Ciebie wygląda?

Natomiast po wejściu w powiadomienia mam komunikat jak na dole:
Aktualnie serwery seata znowu coś szwankują i nie da się zalogować do apki... :D

Natomiast widzę, że Twój screen jest chyba z nowej aplikacji My SEAT i tam może i faktycznie tego nie ma, nie pamiętam, sprawdzę jak będzie się dało (mam androida, ale funkcjonalność apek powinna być taka sama). Natomiast te powiadomienia na pewno są w starej aplikacji SEAT CONNECT. Ja mam w sumie zainstalowanie obie i z obu korzystam. :) Ta nowa jest fajna, bo nowsza i ładniejsza, ale niektóre funkcje są dla mnie lepsze w tej starej, mimo że działa trochę wolniej.

Osin

Tak, ja już mam My SEATa i do podobnych wniosków zacząłem dochodzi, ale tej starej chyba nie da się już oficjalnie zainstalować - na sklepach ios i androida brak, a na stronie Seata nadal info o starej aplikacji i nawet linki do niej, które oczywiście nie działają.

flash

Osin pisze:
17 lut 2025, 19:16
Tak, ja już mam My SEATa i do podobnych wniosków zacząłem dochodzi, ale tej starej chyba nie da się już oficjalnie zainstalować - na sklepach ios i androida brak, a na stronie Seata nadal info o starej aplikacji i nawet linki do niej, które oczywiście nie działają.
Na iOS faktycznie nie znajduje z linku ze strony seata, ale na androida a i owszem. :D

https://play.google.com/store/apps/deta ... connectapp

Co prawda z wyszukiwarki się nie da znaleźć, ale z linku już tak. :)

Osin

Natomiast na zagranicznych formach przewija się problem braku powiadomień i ponoć Seat zrezygnował z tych opcji w nowej aplikacji…teraz można sobie światłami migać i zamki zdalnie otwierać za jedyne 300 zł + pakiet danych…

krowka1978
Samochód: Seat Ateca, FIAT 500X
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 68 razy

Post autor: krowka1978 »

Osin pisze:
17 lut 2025, 20:04
Natomiast na zagranicznych formach przewija się problem braku powiadomień i ponoć Seat zrezygnował z tych opcji w nowej aplikacji…teraz można sobie światłami migać i zamki zdalnie otwierać za jedyne 300 zł + pakiet danych…
Bez przesady, że tylko zamki i miganie, bo jednak aktualizacje map, ruch drogowy, zdalne włączenie ogrzewania/wentylacji działa. Powiadomienia, jeżeli u kogoś nie działa, no i Tidala, może w końcu poprawią. Co do pakietu danych, to nie trzeba kupować w Cubic...

W każdym razie przed chwilą zrobiłem test i powiadomienia dostałem (wiszą w centrum powiadomień), więc to "ponoć Seat zrezygnował" można w buty wsadzić.
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI EVO2 DSG 7 150KM Velvet Red 2023
FIAT 500X Lounge 1.4 16V MultiAir II Turbo 140KM 2016

Osin

Mnie akurat najbardziej na tej właśnie funkcji zależało i napisałem do Seata o co chodzi, że na stronie reklamują taką opcję, a w aplikacji (tej nowej) nie ma - dam znać.

Jak inaczej pakiet, jak nie w Cubic?

I przy okazji może wiecie, jak wentylacja działa w tej opcji? Mam ogrzewanie postojowe i grzeje mi z osobnego silniczka, a słyszałem, że klimę (wentylację) to już zasila z akumulatora i trzeba uważać, aby nie rozładować, prawda to?

krowka1978
Samochód: Seat Ateca, FIAT 500X
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 68 razy

Post autor: krowka1978 »

Osin pisze:
17 lut 2025, 20:41

Jak inaczej pakiet, jak nie w Cubic?

I przy okazji może wiecie, jak wentylacja działa w tej opcji? Mam ogrzewanie postojowe i grzeje mi z osobnego silniczka, a słyszałem, że klimę (wentylację) to już zasila z akumulatora i trzeba uważać, aby nie rozładować, prawda to?
Instrukcja do ręki i czytać, ze zrozumieniem. Jasno w multimediach opisali co trzeba zrobić, żeby bez Cubic działać. Co więcej opisali do czego tylko i wyłącznie on jest - na pewno nie do Seat Connect. Swoją drogą można to wywnioskować też po ustawieniach w multi...
Ogrzewanie postojowe/wentylacja. O tym też w instrukcji jest, co i jak działa, bezbłędnie co więcej to opisali.
Yhy, ogrzewanie postojowe prądu nie potrzebuje, a sam wiatrak i elektronika do wentylacji tak, gdzie takie bzdury można usłyszeć? Uściślając, to ogrzewanie postojowe bierze więcej prądu :mrgreen:
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI EVO2 DSG 7 150KM Velvet Red 2023
FIAT 500X Lounge 1.4 16V MultiAir II Turbo 140KM 2016

ODPOWIEDZ