Wady Seata Ateci
- rgoliat
- Samochód: Seat Ateca FR 1.5 TSI 150 KM
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
Re: Wady Seata Ateci
Czemu ma służyć twój wpis?
Na twoim miejscu powstrzymywał bym się od nich.
Nie pytam się u kogo występują te usterki tylko informuję zgodnie z tematem wątku.
Na twoim miejscu powstrzymywał bym się od nich.
Nie pytam się u kogo występują te usterki tylko informuję zgodnie z tematem wątku.
-
patryk7133
- Samochód: Seat Ateca1,4 TSI DSG7 Xcellence
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 80 razy
Zgodnie z tematem wątku twoja wada wycieraczek to nie wada tego samochodu tylko usterka twojego egzemplarza, bo raczej nie widziałem, żeby wielu użytkowników pisało coś o tym problemie i ja też u siebie tego nie zaobserwowałem.
Ps:Wycieraczki mają wadę ale trochę innego rodzaju.
A tak na marginesie bo to nie ten temat to równie dobrze może to być usterka czujnika deszczu.
Pozdrawiam.
- Za ten post autor patryk7133 otrzymał podziękowanie:
- krowka1978 (02 kwie 2025, 15:25)
- Ocena: 4.76%
- Endrju
- Moderator
- Samochód: Cupra Formentor 1.5 e-TSI ACT DSG7 150 KM
- Podziękował: 101 razy
- Otrzymał podziękowań: 183 razy
Hymmmm pewnie nikt nie pisze bo to normalne zawieszenie jeśli chodzi o VAG, miałem Fokusa zastępczo na tydzień i wiem o czym piszesz , mega komfortowe zawieszenie. Teraz w Formentorze mam DCC i w porównaniu z Focusem to taczka, ale ja osobiście wolę sztywniejszy zawias, wiem że lepiej się trzyma w zakręcie.
-
Tarki
- Samochód: Ateca Xperience 1,5 TSI manual
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Witam, ja ze swoich obserwacji dodam wady/niedociągnięcia:
- cienki i słaby lakier (ale to chyba właściwość współczesnej motoryzacji),
- losowo działające odsuwanie/przysuwanie fotela kierowcy przy wsiadaniu/wysiadaniu. W 90% przypadków działa dobrze, czasami nie "dociągnie" fotela do kierownicy do końca,
-
sewek372
- Samochód: SEAT Ateca 1.5TSI manual; Skoda Octavia 1.6MPI
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Dzień dobry,
Ostatnio pojawił się u mnie problem z trzeszczeniem w drzwiach pasażera. Mam wrażenie że źródłem owego dźwięku jest ta listwa ozdobna - przy lekkim dociśnięciu trzeszczenie cichnie. Czy próbował ktoś tę listwę zdemontować? Jakieś podpowiedzi? Czy trzeba rozbierać cały boczek drzwi? ASO oczywiście się wypięło - niby rozkręcili, zobaczyli że nie ma wad mechanicznych i skręcili powrotem. A to tyrkotanie jest mega irytujące i muszę sam coś poradzić.

Ostatnio pojawił się u mnie problem z trzeszczeniem w drzwiach pasażera. Mam wrażenie że źródłem owego dźwięku jest ta listwa ozdobna - przy lekkim dociśnięciu trzeszczenie cichnie. Czy próbował ktoś tę listwę zdemontować? Jakieś podpowiedzi? Czy trzeba rozbierać cały boczek drzwi? ASO oczywiście się wypięło - niby rozkręcili, zobaczyli że nie ma wad mechanicznych i skręcili powrotem. A to tyrkotanie jest mega irytujące i muszę sam coś poradzić.