Ogólnie w sporze o mandaty tylko kamera w kabinie i droga sądowa. Słyszałem jednak o takich orzeczeniach, że sąd uznawał, że kamera jest certyfikowana do wykonywana pomiarów przez Główny Urząd Miar a kamera samochodowa nie. Zresztą w tunelu pomiar prędkości liniowej z GPS nie działa bo sygnału nie ma. Ja ściągam nogę z gazu i przewlekę się przez ten tunel. Wykłócanie się o mandat w PL to już droga przez mękę ale jakby złapali za granicą to graniczy to z cudem aby anulowali mandat.
Rok temu dostałem mandat w Austrii (późna noc, zmęczenie i nie zauważyłem, że wjechałem do jakieś wiochy). Ok przysłali pismo (i to po POLSKU) ale zdjęcia już nie dali. Teoretycznie stwierdzili, że przekroczyłeś gdzieś prędkość i masz zapłacić. Zero dowodów tylko ich pismo i stanowisko. Do tego nasz kochana Poczta Polska działa jak każdy wie więc list szedł długo i miałem raptem 2 dni na zapłacenie. 25 Euro to nie fortuna ale musiałem błyskawicznie płacić. Do tego (nie wiem jak inne kraje) list przyszedł nie jako polecony ale jako zwykły list. U mnie nie jest niczym zaskakującym, że czasami listy leżą długo na oddziale bo listonoszowi nie chce się go przynosić, ba ktoś mógłby nawet powiedzieć, że listu nigdy nie dostał i że PP go zgubiła. Oczywiście teoretyzuję ale absurd jest spory.
Jak moja mam pod Bochnią dostała mandat za prędkość to dostała zdjęcie i nie było z czym dyskutować.
Rozmowa tylko o Apple CarPlay
-
JACA
- Samochód: Ateca 2.0 TSI FR DSG 4drive
- Podziękował: 321 razy
- Otrzymał podziękowań: 100 razy
Re: Rozmowa tylko o Apple CarPlay
No jak to! Wtedy jest dopiero pole do interpretacji
"Panie władzo, widzi Pan przecież, że to nie ja jestem. Ja przecież zupełnie inaczej wyglądam"
Sytuacja z życia, sprzed dobrych już paru lat...
Mignął mi fotoradar no i po partu miesiącach karteczka w drzwiach - dzielnicowy zaprasza mnie na posterunek. Poszedłem, myślałem, że jakieś sprawy sąsiedzkie może...
No ale OT się zrobiło a to wątek o Apple Carplay więc co ja tutaj robię
- Ocena: 4.76%
-
Prz3m01
- Samochód: Seat Ateca Xperience 1.5TSI DSG
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: Rozmowa tylko o Apple CarPlay
Czy ktoś wie jak wyłączyć automatyczne wyświetlanie mapy z wbudowanej nawigacji pomiędzy zegarami po uruchomieniu trasy w Google Maps? Zaczęło mi się coś takiego robić po ostatnim updatcie iOS i mocno mnie to irytuje.