Mam serwis ASO VW kilkaset metrów od domu i u mnie nie chcieli w ogóle rozmawiać, a miała to być tylko wymiana oleju w takim samym silniku jak ich. Nie mają autoryzacji, dostępu do systemu i koniec.blinket pisze: ↑10 cze 2025, 15:51Szykuje mi się drugi przegląd i zastanawiam się, czy mogę go zrobić w serwisie ASO VW? We Wrocławiu mamy serwis Motorpol (VW, Seat, Skoda, Cupra) gdzie robiłem pierwszy przegląd, ale jest też Volkswagen Centrum Wrocław (który jest znacznie bliżej). Czy mogę zrobić przegląd w tym drugim serwisie VW? Będą wiedzieć jaki jest zakres czynności serwisowych w drugim przeglądzie w Seacie? Nie będzie problemu z gwarancją?
Harmonogram serwisowy
-
Misiek
- Samochód: Ateca 1.5 DSG Xperience + Ford Galaxy
- Podziękował: 1143 razy
- Otrzymał podziękowań: 2503 razy
Re: Harmonogram serwisowy
Hmmm, to dziwne, u mnie działa normalnie 
-
Misiek
To znaczy, że jak przyjadę do nich po gwarancji Seatem z ich, VW, silnikiem, to także nie wymienią mi oleju ?
-
flash
- Samochód: Seat Ateca FR 1.5 TSI DSG7 FL 2022
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 96 razy
A kiedy to było? Właśnie w tamtym roku dostali autoryzację na Seata i Cuprę i Skodę, nawet te wszystkie loga wiszą na budynku, także śmiało można, sam tam ostatnio zostawiam auto.
-
Misiek
Masz na myśli Sieńko i Syn ? Teraz już dokładnie nie pamiętam kiedy to było, musiałbym spojrzeć w domu w dokumenty, ale gdzieś w połowie 2024 roku, pierwsza wymiana oleju, po około 3 tys. i równocześnie według wskazań systemu. Jeżeli tak, to dzięki za info (co jakiś czas przejeżdżam obok nich, ale nie zwróciłem uwagi, ale przy najbliższej okazji spojrzę), jak wypadnie sam olej, to prawdopodobnie skorzystam, oczywiście przy porównywalnej cenie. A nie wiesz, czy przeglądy okresowe i naprawy gwarancyjne także robią, z adnotacją w systemie ?
-
flash
- Samochód: Seat Ateca FR 1.5 TSI DSG7 FL 2022
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 96 razy
Tak, robią wszystko, mają dostęp. Mam wykupiony pakiet serwisowy, też widzą, także full serwis.Misiek pisze: ↑11 cze 2025, 11:38Masz na myśli Sieńko i Syn ? Teraz już dokładnie nie pamiętam kiedy to było, musiałbym spojrzeć w domu w dokumenty, ale gdzieś w połowie 2024 roku, pierwsza wymiana oleju, po około 3 tys. i równocześnie według wskazań systemu. Jeżeli tak, to dzięki za info (co jakiś czas przejeżdżam obok nich, ale nie zwróciłem uwagi, ale przy najbliższej okazji spojrzę), jak wypadnie sam olej, to prawdopodobnie skorzystam, oczywiście przy porównywalnej cenie. A nie wiesz, czy przeglądy okresowe i naprawy gwarancyjne także robią, z adnotacją w systemie ?
- Ocena: 9.52%
-
Misiek
Właśnie dzisiaj przejeżdżałem obok (Carrefour) i faktycznie te trzy marki widnieją i na semaforach i jako loga nad frontową bramą wjazdową do serwisu. A co Cię skłoniło do porzucenia Biacomex'u, bo przecież masz sporo dalej, mniej więcej tak jak ja, jeżeli to nie tajemnica ?flash pisze: ↑11 cze 2025, 17:23Tak, robią wszystko, mają dostęp. Mam wykupiony pakiet serwisowy, też widzą, także full serwis.Misiek pisze: ↑11 cze 2025, 11:38Masz na myśli Sieńko i Syn ? Teraz już dokładnie nie pamiętam kiedy to było, musiałbym spojrzeć w domu w dokumenty, ale gdzieś w połowie 2024 roku, pierwsza wymiana oleju, po około 3 tys. i równocześnie według wskazań systemu. Jeżeli tak, to dzięki za info (co jakiś czas przejeżdżam obok nich, ale nie zwróciłem uwagi, ale przy najbliższej okazji spojrzę), jak wypadnie sam olej, to prawdopodobnie skorzystam, oczywiście przy porównywalnej cenie. A nie wiesz, czy przeglądy okresowe i naprawy gwarancyjne także robią, z adnotacją w systemie ?To widać tuż po tym jak Ci odmówili, to dostali autoryzację, bo kolega, który tam pracuje, dał mi właśnie o tym znać i że mogę tam przyjeżdżać z seacikiem.
Nawet mają fajny bajer w postaci czytnika zbliżeniowego do kluczyka – taka półeczka, na której kładziesz kluczyk i zczytują przebieg, błędy itp. W seacie tego nie ma, przynajmniej nie było dopóki tam jeździłem.
![]()
-
Luk4as
- Samochód: Skoda
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 53 razy
Sienko to jedno, Top auto też czeka na autoryzację Seata, a chwilka później będzie Cupra. W sumie fajnie, będziemy mieli 3 konkurencyjne serwisy w 1 mieście
- Ocena: 4.76%
-
Rafiner
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG FR
- Podziękował: 121 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
A ja jezdzilem na serwis 160 km, bo ten w Rzeszowie to deamat
Ateca 1.5 tsi DSG, Radium Grey, wersja FR + extrasy. Eko-pierdoly powyłączane i LPG KME zalozone.