to jest FR, ale co ciekawe, ja zamawiałem w kwietniu xp, ale w czerwcu dostałem telefon z salonu, że ta wersja nie będzie już produkowana, jako rozwiązanie zaproponowali przejście na FR z tymi samymi dodatkami przy pozostawieniu ceny z zamówienia xp.Bonifacy pisze: ↑06 sie 2025, 13:53Gratulacje
To jest Xperience czy jednak FR?
Pisałeś kiedyś, że chcesz wyjechać z salonu na oponach wielosezonowych. Czy salon sam troszczy się o zaopatrzenie auta w takie opony, bez konieczności dopłaty, czy też samemu trzeba się o to starać, kupić opony, sprzedać te letnie?
Co do opon to przy style można zamówić całoroczne, niesytety przy wyższych wersjach nie ma takiej możliwości, Auto przyjechało na letnich Bridgstone turanza 215/50/r18 dlatego letnie włożyłem do bagażnika ibizy 6l, które lada dzień będę starać się sprzedać. Ogolnie nie chcialem bawić się w jazdę i zakłądanie opon gdzie indziej, jak dostałem wycene na całoroczne, to podesłałem link z oponeo i sklepopon i wyjaśniłem, że ich cena nie jest konkurecyjna. W odpowiedzi dostałem wiadomość, że w cenie jest jakies tam ubezpieczenie na 3 lata no i dali rabat na opony oraz przekładkę, więc już się kalkulowało. Natomiast jak jeździłem od salonu do salonu w poszukiwaniu auta to handlowiec w vw mówił, że kilka razy udało mu się zamontować opony całoroczne dla aut, któtych konfiguracja na to nie pozwalała. Po prostu ustalał takie rzeczy z importerem na zasadzie wymianie e-maili. W Seacie niestety się nie udało.