Facet gada głupoty, kompletnie nieprzygotowany do tego porównania. Nie ma pojęcia o systemach obecnych w aktualnej wersji Ateci, jakby porównywał z wersją z 2016 roku.
Testy, testy i jeszcze raz testy...
-
Skylla
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Re: Testy, testy i jeszcze raz testy...
- YoursTruly
- Samochód: Ateca FR 2023 1.5 DSG
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 21 razy
Ja to tak odebrałem - jako porównanie starej Ateki i nowoczesnego Tiguana i zobaczenie co się zmieniło.
-
Skylla
Raczej nie potrzeba półgodzinnego filmu, aby powiedzieć, że pojawił się tablet a zniknęły pokrętła
.
Pomijam już fakt, że ten Tiguan był w bardzo drogiej wersji. Gdyby chcieć wydać tę samą kwotę, powiedzmy 160 tys zł, to Ateca miałaby lepsze wyposażenie, a nie Tiguan.
Pomijam już fakt, że ten Tiguan był w bardzo drogiej wersji. Gdyby chcieć wydać tę samą kwotę, powiedzmy 160 tys zł, to Ateca miałaby lepsze wyposażenie, a nie Tiguan.
- TomeL
- Samochód: Ateca FR 2.0 TSI FL
- Podziękował: 42 razy
- Otrzymał podziękowań: 32 razy
Czołem.
Widzieliście to?
https://www.auto-swiat.pl/testy/porowna ... e_vignette
Nasz jest wyróżniony!!!
Widzieliście to?
https://www.auto-swiat.pl/testy/porowna ... e_vignette
Nasz jest wyróżniony!!!
-
Skylla
Nie bardzo rozumiem dlaczego w tym teście Ateca i także Tiguan dostały 0 za hamowanie awaryjne, gdy wszystkie inne marki dostały 3?
- YoursTruly
- Samochód: Ateca FR 2023 1.5 DSG
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 21 razy
“Ateca przy dwóch z trzech prób nie zauważyła przeszkody” - pewnie dlatego 
Do tego:
“Ta wpadka dużo kosztowała i Seata, i Volkswagena, co widać w klasyfikacji Wielkiego Testu Auto Świata. Seat mógł wygrać cały test, a Volkswagen z dodatkowymi trzema punktami byłby daleko od ostatniego miejsca.”
Do tego:
“Ta wpadka dużo kosztowała i Seata, i Volkswagena, co widać w klasyfikacji Wielkiego Testu Auto Świata. Seat mógł wygrać cały test, a Volkswagen z dodatkowymi trzema punktami byłby daleko od ostatniego miejsca.”
-
Skylla
Oglądane przeze mnie testy na YT pokazują, że np w Tiguanie automatyczne hamowanie działa bardzo dobrze. Mi też się już kilka razy uaktywniło.
Inna rzecz, że ocena oparta na sumie jakichś z kapelusza wyjętych punktów daje losowy ranking, zależy głównie od tego, co na ile punktów wyceni autor i wykonawca testu, więc zmieniając odrobinę punktację możemy dostać prawie dowolną kolejność.
Inna rzecz, że ocena oparta na sumie jakichś z kapelusza wyjętych punktów daje losowy ranking, zależy głównie od tego, co na ile punktów wyceni autor i wykonawca testu, więc zmieniając odrobinę punktację możemy dostać prawie dowolną kolejność.
-
Maper
- Samochód: Seat Ateca Xperience 1.5 TSI DSG
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
Ateca dobrze poradziła sobie z testem łosia i jeżdżąc tym autem nie jestem tym wynikiem zaskoczony:
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI DSG graphite grey 2025r. (+ składany hak, ogrzewanie postojowe, pakiet wspomagania XL, navi, kokpit 10,25", elektr. reg. fotela, kamery 360* i kilka innych drobiazgów)