Opcje widoku virtual cockpit
-
tobi
- Samochód: Ateca 1.5 TSI 2024 manual
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Opcje widoku virtual cockpit
Cześć.
Dwa pytania: Ateca 2024 wersja style
1. czy jest opcja, żeby na virtual cockpit wyświetlały się jednocześnie obrotomierz i prędkościomierz, oba w stylu analogowym? Czy trzeba mieć coś ekstra wykupione do tego?
Wstępnie poklikałem i znalazłem tylko jedno z dwóch na raz, albo tylko prędkościomierz albo obrotomierz.
2. Czy bez wykupionej navi można mapy z google maps świecić na cockpicie?
Pozdrawiam!
Dwa pytania: Ateca 2024 wersja style
1. czy jest opcja, żeby na virtual cockpit wyświetlały się jednocześnie obrotomierz i prędkościomierz, oba w stylu analogowym? Czy trzeba mieć coś ekstra wykupione do tego?
Wstępnie poklikałem i znalazłem tylko jedno z dwóch na raz, albo tylko prędkościomierz albo obrotomierz.
2. Czy bez wykupionej navi można mapy z google maps świecić na cockpicie?
Pozdrawiam!
- rybsko
- Samochód: Ateca FR TSI 2.0 FL
- Podziękował: 63 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
Re: Opcje widoku virtual cockpit
W tym wątku możesz zobaczyć, że wiele osób ma, nic nie trzeba extra:tobi pisze: ↑20 sty 2025, 17:041. czy jest opcja, żeby na virtual cockpit wyświetlały się jednocześnie obrotomierz i prędkościomierz, oba w stylu analogowym? Czy trzeba mieć coś ekstra wykupione do tego?
https://www.ateca-klub.pl/forum/viewtop ... 916#p40916
Tylko mowa o dużym cockpicie, a nie tej małej wersji, wprowadzonej 1-2 lata temu:
-
Skylla
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Z postu wynika, że kolega @tobi ma mały cockpit i tam jest to co widzi. Wszystko jest opisane w instrukcji obsługi. BTW mały w pełni cyfrowy cockpit jest genialnie prosty, przejrzysty i przy skrzyni DSG niczego więcej nie trzeba. Świadomie zamawiając auto wybrałem właśnie jego, no ale je jestem zapewne wyjątkiem
. Większość woli dwa tradycyjne choć cyfrowe zegary. Mapy Google nie wyświetlają się na żadnym z nich.
-
maselko
- Samochód: Seat Ateca Reference 1.0 / Seat Arona Style 1.0
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Właśnie w małym brakuje mi, aby to i to było razem. Albo chociaż jak masz obrotomierz to na środku dać cyfrowa wartość prędkości, a nie po boku.
-
Skylla
- Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
W cyfrowym widoku masz obrotomierz nad prędkością. W widoku obrotomierza prędkość jest chyba na środku, choć słabo pamiętam, bo rzadko używam. Edit: sprawdziłem, faktycznie jest po boku. Inna rzecz, że na co komu obrotomierz do codziennej jazdy z DSG.
Ostatnio zmieniony 21 sty 2025, 17:28 przez Skylla, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Lu_83
- Samochód: Seat Ateca
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Nie można dać jednocześnie dużego obrotmierza i prędkości w podstawowych zegarach. To było u mnie dyskwalifikujące te podstawowe zegary.
Ps. Mam inne pytanie, czy da się tak ustawić aby mapa fabrycznej navi była na zegarach trochę większa i wypełniała większość widoku? Gdzieś widziałem taki widok w połączeniu z zegarami bez wskazówki (rosnące slupki prędkości i obrotów) że mapa navi zajmuje duzą część kokpitu. Mi udało się tylko w kwadracie na środku ją wyświetlić.
Ps. Mam inne pytanie, czy da się tak ustawić aby mapa fabrycznej navi była na zegarach trochę większa i wypełniała większość widoku? Gdzieś widziałem taki widok w połączeniu z zegarami bez wskazówki (rosnące slupki prędkości i obrotów) że mapa navi zajmuje duzą część kokpitu. Mi udało się tylko w kwadracie na środku ją wyświetlić.
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI DSG - 2023r model 24
- kmw
- Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
- Podziękował: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 77 razy
Zdaje się, że musisz wyłączyć w wirtualnym kokpicie wskazania wewnątrz prędkościomierza i obrotomierza, czyli ustawić na (chyba) klasyczne, wtedy mapa rozciąga się na większą część ekranu.
-
tobi
- Samochód: Ateca 1.5 TSI 2024 manual
- Podziękował: 15 razy
Mo ja mam manual, jak w opisie obok, więc fajnie byłoby mieć pełny widok. Ale spoko, da się przeżyć bez tegoSkylla pisze: ↑20 sty 2025, 19:44Z postu wynika, że kolega @tobi ma mały cockpit i tam jest to co widzi. Wszystko jest opisane w instrukcji obsługi. BTW mały w pełni cyfrowy cockpit jest genialnie prosty, przejrzysty i przy skrzyni DSG niczego więcej nie trzeba. Świadomie zamawiając auto wybrałem właśnie jego, no ale je jestem zapewne wyjątkiem. Większość woli dwa tradycyjne choć cyfrowe zegary. Mapy Google nie wyświetlają się na żadnym z nich.
-
Charls
- Samochód: Cupra Formentor
- Podziękował: 3 razy
Witam wszystkich. Seat Ateca z grudnia 2024. Czy ktoś drążył temat ewentualnej wymiany VC z tego małego beznadziejnego na większy, na którym można ustawić klasyczne zegary z tarczą obrotomierza i prędkościomierza?
-
jabaraks
- Samochód: Ateca 1,5 DSG, xperience, Magic Black
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Sprawdź:
https://eldar-sklep.pl/strona-glowna/se ... ontaz.html
Musisz znaleźć używany VC z niższym przebiegiem, bo podczas kodowania jest możliwość korekty tylko w górę.
- Ocena: 4.76%