Siłowniki elektryczne - zamienniki
-
combayn
- Samochód: Ateca 1.4 Xcellence DSG
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Siłowniki elektryczne - zamienniki
Cześć, czy macie może jakieś doświadczenie z zamiennikami siłowników klapy? Lutowałem przewody już kilkanaście razy i niestety naprawa daje radę przez krótki czas. Czy np. takie coś ma szansę działać poprawnie i bezproblemowo?
https://www.kaufland.pl/product/524458099/
ewentualnie coś z Aliexpress/Temu?
https://www.kaufland.pl/product/524458099/
ewentualnie coś z Aliexpress/Temu?
Ateca 1.4 Xcellence DSG, Samoa Orange
- rgoliat
- Samochód: Seat Ateca FR 1.5 TSI 150 KM
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
Re: Siłowniki elektryczne - zamienniki
Jest gościu co regeneruje siłowniki właśnie pod kątem tych przewodów, które siłę łamią. Wyślę tobie namiary PW, zadzwoń i dopytaj się czy twoje też się podejmie, wiem że od skody na pewno regeneruje (pewnikiem to te same).
- Ocena: 4.76%
- kmw
- Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
- Podziękował: 93 razy
- Otrzymał podziękowań: 77 razy
-
combayn
Na forum Skody i na Facebooku te dane są udostępniane więc to chyba nie problem:
Delfia Electric Łukasz Budziński
ul. Sosnowa 28A/9
87-165 Cierpice, Polska
+48 691783636
rozmawiałem z p. Łukaszem - koszt naprawy dwóch siłowników to około 400-450 PLN, przy czym jest to kompletna regeneracja z wymianą wiązki, wszystkich uszczelek, czujników Halla i resetem elektroniki. Komputer rozpoznaje naprawione siłowniki jako nowe. Czas realizacji to zwykle kilka dni, a często udaje mu się to ogarnąć w ciągu jednego dnia po otrzymaniu przesyłki. Myślę że skorzystam bo koszt ten sam co "chińczyk" a pewnie jakość wyższa.
@rgoliat - dzięki za informację
Delfia Electric Łukasz Budziński
ul. Sosnowa 28A/9
87-165 Cierpice, Polska
+48 691783636
rozmawiałem z p. Łukaszem - koszt naprawy dwóch siłowników to około 400-450 PLN, przy czym jest to kompletna regeneracja z wymianą wiązki, wszystkich uszczelek, czujników Halla i resetem elektroniki. Komputer rozpoznaje naprawione siłowniki jako nowe. Czas realizacji to zwykle kilka dni, a często udaje mu się to ogarnąć w ciągu jednego dnia po otrzymaniu przesyłki. Myślę że skorzystam bo koszt ten sam co "chińczyk" a pewnie jakość wyższa.
@rgoliat - dzięki za informację
- Ocena: 4.76%
- rgoliat
- Samochód: Seat Ateca FR 1.5 TSI 150 KM
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
Moje siłowniki na szczęście w nieszczęściu padły tuż przed końcem gwarancji. wymienili na nowe więc mam nadzieję, że trochę będę miał spokoju.
-
Scooter10pl
- Samochód: Ateca FR FL 1.5 2020
- Podziękował: 0
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Czy problem dotyczy wszystkich aut i usterka to kwestia czasu czy jest jakaś nowa poprawiona wersja tych siłowników?
-
combayn
O ile wiem to jest kwestia czasu, moja Ateca jest z 2017 i problemy zaczęły się w zeszłym roku. Początkowo zalutowałem i zabezpieczyłem termokurczem chyba 3 przewody, przez jakiś czas było ok ale później zaczęły po kolei pękać następne...
Gdzieś mi się rzuciło w oczy że jest firma (chyba niemiecka), która produkuje poprawioną wersję tych siłowników, nie pamiętam nazwy ale jak szukałem to komplet kosztował chyba około 1500 PLN.
Gdzieś mi się rzuciło w oczy że jest firma (chyba niemiecka), która produkuje poprawioną wersję tych siłowników, nie pamiętam nazwy ale jak szukałem to komplet kosztował chyba około 1500 PLN.
- tomal218
- Samochód: Seat Ateca MY18
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 57 razy
Lutowanie nie załatwi sprawy bo przewody są za krótkie trzeba je przedłużyć i sprawa załatwiona
oso soplón !!!