Seat connect.

Nagłośnienie, nawigacja, komunikacja między kierowcami
krowka1978
Samochód: Seat Ateca, FIAT 500X
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 68 razy

Re: Seat connect.

Post autor: krowka1978 »

Do mnie na razie nic nie przyszło.

Seat Ateca Xperience 1.5 TSI EVO2 DSG 7 150KM Velvet Red 2023
FIAT 500X Lounge 1.4 16V MultiAir II Turbo 140KM 2016

Sponsor

Kalinski

Sponsor

Kalinski
Sponsor

AUTO-PAK

Sponsor

AUTO-PAK

flash
Samochód: Seat Ateca FR 1.5 TSI DSG7 FL 2022
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 96 razy

Post autor: flash »

Nie dostałem takiego maila.

Poza tym walczę z seatem z powodu usunięcia z aplikacji funkcjonalności danych o podróży (m.in. spalanie) z podziałem jak w aucie (od uruchomienia, od zatankowanie, długoterminowo). Wprowadzili jakiś czas temu tylko statystyki tygodniowe i miesięczne, ostatnio też w wybranym zakresie dat, ale to nie to samo i kompletnie mi nieprzydatne. Trwa przepychanka mailowa, a od prawie dwóch miesięcy analizują maila, w którym powołałem się na zapisy regulaminu, m.in. na konieczność informowania o zmianach w aplikacji, a których to informacji (np. mailem) nigdy nie uświadczyłem i dlatego żądam anulowania subskrypcji oraz zwrotu środków, zwłaszcza że przedłużyłem na 2 lata z góry, a zmieniło się (usunęli) coś, z czego korzystałem i dla czego zdecydowałem się to przedłużyć, a zaraz po tym mi to zabrali.

A tak z ciekawości: z jakich funkcjonalności aplikacji głównie korzystacie? Ja, oprócz sprawdzania statystyk podróży, to do zdalnego otwierania i zamykania auta – czasami się przydaje.

Skylla
Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
Podziękował: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Post autor: Skylla »

Półtora roku walczę o dane podróży, jest w tym wątku niejeden wpis. U mnie nie ma od nowości żadnych danych liczbowych, nawet zasięgu do tankowania na stronie głównej. Temat nadal nieogarnięty.
Co do korzystania z aplikacji, to sprawdzenie na mapie miejsca parkowania, okazjonalnie otwieranie zdalne.

Awatar użytkownika
kmw
Samochód: Cupra Ateca 1.5TSI DSG 2024
Podziękował: 93 razy
Otrzymał podziękowań: 77 razy

Post autor: kmw »

flash pisze:
30 paź 2025, 12:41
Nie dostałem takiego maila.
W Cuprze to samo:

Obrazek
flash pisze:
30 paź 2025, 12:41
A tak z ciekawości: z jakich funkcjonalności aplikacji głównie korzystacie? Ja, oprócz sprawdzania statystyk podróży, to do zdalnego otwierania i zamykania auta – czasami się przydaje.
Ja też głównie otwieranie i zamykanie + statystyki, ale te światła i sygnał dźwiękowy też mogłyby być czasem przydatne, szkoda, że usunęli zamiast dodać np. zdalne otwieranie/zamykanie szyb.

Po końcówce maila zakładam, że teraz będzie to bezpłatne bez konieczności przedłużania, ale co z mapami w nawigacji? Czy to jest jakaś inna subskrypcja jeszcze?

Bonifacy
Samochód: Seat Ateca 1.5 DSG Xperience
Podziękował: 48 razy
Otrzymał podziękowań: 65 razy

Post autor: Bonifacy »

Ja także korzystam czasami ze zdalnego blokowania drzwi. Sprawdzam dane o spalaniu. Często wprowadzam cel nawigacji przez aplikację- jest łatwiej.

Awatar użytkownika
TomeL
Samochód: Ateca FR 2.0 TSI FL
Podziękował: 42 razy
Otrzymał podziękowań: 32 razy

Post autor: TomeL »

W sumie dobrze przeanalizowali, klakson i światła użyłem tylko do testów. Poza tym nigdy. Ale powiadomienia o opuszczeniu obszaru nie mam juz od bardzo dawna więc ...hmm

Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka

Lu_83
Samochód: Seat Ateca
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: Lu_83 »

Wczoraj do mnie przyszedł mail. Niestety nie ma tego ostatniego zdania o darmowym connect. Tzn zabierają dwie usługi i dalej trzeba płacić wychodzi na to. Czy też macie podobnie?
Seat Ateca Xperience 1.5 TSI DSG - 2023r model 24

Skylla
Samochód: Seat Ateca 1.5 TSI DSG 2024
Podziękował: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Post autor: Skylla »

Lu_83 pisze:
01 lis 2025, 23:45
Wczoraj do mnie przyszedł mail. Niestety nie ma tego ostatniego zdania o darmowym connect.
Jesteś na darmowym okresie po zakupie auta, czy już przedłużałeś?

Bonifacy
Samochód: Seat Ateca 1.5 DSG Xperience
Podziękował: 48 razy
Otrzymał podziękowań: 65 razy

Post autor: Bonifacy »

I ja otrzymałem dziś powiadomienie - bez wzmianki o darmowej usłudze.

Informujemy, że od 25 listopada następujące funkcje usługi CONNECT nie będą już dostępne:

Honk & Flash: aktywacja klaksonu i świateł za pomocą aplikacji, gdy pojazd i silnik są wyłączone.
Powiadomienie o prędkości i obszarze: powiadomienie w przypadku, gdy pojazd znajduje się poza zdefiniowanym obszarem lub przekroczona zostanie prędkość maksymalna.

Na podstawie analizy trendów użytkowania zdecydowaliśmy się skoncentrować nasze zasoby na usługach, na które istnieje większe zapotrzebowanie, aby poprawić ogólną jakość obsługi.

Jeśli nie zgadzasz się z tą zmianą, możesz skorzystać z prawa do wypowiedzenia umowy o świadczenie usług CONNECT w ciągu 30 dni kalendarzowych od otrzymania niniejszego powiadomienia lub od daty wyłączenia funkcji, w zależności od tego, która z tych dat jest późniejsza. W przypadku rozwiązania umowy wzajemne zobowiązania wynikające z umowy wygasają, a użytkownik będzie uprawniony do otrzymania odpowiedniego zwrotu kosztów.

Jeśli zdecydujesz się rozwiązać umowę, skontaktuj się z naszym zespołem obsługi klienta.

Twój zespół SEAT

Awatar użytkownika
TomeL
Samochód: Ateca FR 2.0 TSI FL
Podziękował: 42 razy
Otrzymał podziękowań: 32 razy

Post autor: TomeL »

Też dostalem dzisiaj tą informację. Niestety nic za darmo.

Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka

ODPOWIEDZ